Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Hur det hanteras när truppen är stor och skicklig

Zecira Musovic

Att Chelsea FC är ett topplag är det inget snack om saken, på herr- såväl som på damsidan. Namnen i trupperna som varit registrerade är vassa. I år vill jag påstå att den trupp som vi har kanske är den vassaste någonsin i klubbens historia på damsidan. Hur hanteras det? Kan verkligen alla vara nöjda? Låt mig ge ett exempel.

Vi har 25 spelare i årets trupp, där i princip samtliga spelare är bofasta namn i sina respektive landslagstrupper. Konkurrensen är skyhög och ni kan bara föreställa er den intensitet och kvalitet som finns på våra träningar. Det är en utmanande miljö på många olika sätt, helt klart.

I onsdags spelade vi ligamatch mot West Ham. Elva spelare startade, några byttes in och några fick värma bänk hela matchen denna gång. Jag bland annat. Förresten, jäklar vad det har blivit kallt. Det vände verkligen från sköna hösttemperaturer till vinterkallt nästan. Usch. Aja. Tillbaka till ämnet. De spelare som inte startade skulle få sina matchminuter, dagen efter mot ett killag. En tuff match mot bra killar som fick tydliga direktiv att de inte enbart fick tjonga långa på Bengt och springa sönder oss. Det skulle bli en fair utmaning i teknik och taktik, snarare än i löptävling.

Annons

Det är ett exempel på hur en stor trupp där alla vill spela kan hanteras. Självklart vill vi alla vara bland de första elva alltid, och tro mig det syns inte minst under våra träningar. Det kan inte vara lätt att vara tränare ibland…

Fullmunderad för att inte förfrysa

Publicerad 2022-09-30 11:00

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto