Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Hur tränarens förtroende kan få fram världens bästa spelare

Zecira Musovic

Hemma igen i London och Chelsea efter dagar iväg med landslaget. Två matcher mot två bra motstånd i Spanien och Frankrike. Äntligen fick jag mina matchminuter i landslagströjan också, som jag har väntat och längtat. Det är otroligt vad förtroende från en tränare kan göra för oss spelare. Vi tränar i år och bygger en bra grund, men jag är helt övertygad om att förtroendet kan få fram prestationer som verkligen visar upp ens fulla potential. Jag är övertygad om att en tränares förtroende kan få fram världens bästa spelare.

Senast jag spelade landskamp innan den här samlingen var i april 2021. Mycket har hunnit hända sedan dess för mig personligen. Jag har bytt ut Damallsvenskan mot den engelska ligan och fått Chelsea FC som ny klubbadress från tidigare FC Rosengård. Utvecklingen har gått i rätt riktning och jag har fantastiska förutsättningar till att ständigt kunna bli bättre. Chansen i landslaget har tagit lite längre tid. Att målvaktspositionen väldigt sällan tillåter inhopp på några minuter har inte gjort saken lättare. Tålamod har varit nyckeln. Lättare sagt än gjort.

Nu senast hade jag fullt förtroende i båda matcherna mot Spanien och Frankrike och det kändes fantastiskt. Att få bygga upp ett slags momentum över de två tillfällena var skönt. Jag kände ett lugn och jag växte med givet förtroende. Jag tilläts att få spela mitt spel utan att ständigt övertänka och ställa tveksamma frågor till mig själv. Att vi spelare är de största kritikerna till oss själva stämmer nog i många fall. Då gör en tränares förtroende mycket. Det ger oss arbetsro och gör att kritiken från oss själva till oss själva istället blir nyfikenhet och vilja att bli bättre snarare än rädsla för att misslyckas.

Annons
Foto: Nisse Nilsson
Publicerad 2022-10-15 09:35

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto