TV: Tredje raka CL-titeln för Real – Bale frälste med dubbla mål

La Liga

Inhopparen Gareth Bale sänkte Liverpool i Champions League-finalen.
Med dubbla mål – varav en makalös cykelspark - tog han Real Madrid till den tredje raka titeln i turneringen.
- När jag kom in ville jag göra avtryck, säger Bale enligt Uefa.

Se sporten med alla Real-Madrid-mål från matchen i spelaren.

Real Madrid kom till Champions League-finalen mot Liverpool med två turneringssegrar. Managern Zinedine Zidane valde att ge samma elva som slog Juventus med 4-1 i Cardiff förra året förtroendet igen. Och visst skulle det bli en ny triumf för Real. I finalen i Kiev vann ”marängerna” med 2-1.

I den första halvleken hamnade mycket av fokus på två trista skadeavbräck. Liverpools skyttekung Mohamed Salah tvingades utgå efter en halvtimme efter att ha landat illa på axeln i en duell med Sergio Ramos. Egyptiern bröt ihop i tårar när han lämnade planen.

Bara drygt fem minuter senare fick även Real Madrids Dani Carvajal lämna planen skadad. Backen hade även han tårar i ögonen när han lämnade finalen.

I andra halvlek hettade det till rejält i chansväg, och målen skulle komma. Direkt efter paus fick Isco ett jätteläge när bollen lite slumpartat studsade fram till spanjoren. Avslutet tog klockrent i ribban och ut.

Kort därefter kom 1-0-målet för Real. Liverpools målvakt Loris Karius kastade ut en boll som Karim Benzema sträckte fram benet på och styrde in 1-0. En riktig bjudning av målvakten.

Svaret kom snabbt. I den 55:e minuten fick Liverpool en hörna som Dejan Lovren nickade mot mål. Sadio Mané hann före Keylor Navas och kunde styra in 1-1.

I den 61:a minuten byttes Gareth Bale in i matchen, och det skulle inte dröja länge innan walesaren satte avtryck i matchen. Efter en mindre än tre minuter på planen slog Bale till med en cykelspark av den högre skolan. Bollen fick en hög bana och överlistade Karius fram till 2-1.

Sadio Mané var den som hotade mest i Liverpool. I den 70:e minuten var senegalesen nära att bli tvåmålsskytt, men hans låga skott mot bortre tog i stolpen och ut.

Istället för en kvittering så punkterade Gareth Bale matchen med ett distansskott i den 84:e minuten. Bollen gick rakt på Loris Karius som tappade in bollen i mål. Det var målvaktens andra stora tabbe i matchen.

Real Madrid vann med 3-1 och tog den tredje raka titel i Champions League – och den 13:e totalt.

- Jag var väldigt besviken över att inte starta matchen, jag kände som att jag förtjänade det. Det bästa jag kunde göra var att komma in och göra avtryck - och det gjorde jag, säger matchhjälten Gareth Bale enligt Uefa.

Walesaren håller 2-1-målet som det bästa i hans karriär.

- Ja, det måste det vara. Champions League-final, det finns ingen större scen. Jag är bara glad över vinsten. När jag kom in ville jag göra avtryck.

Lagens startelvor:

Real Madrid: Navas - Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo - Modric, Casemiro, Kroos - Isco, Ronaldo, Benzema.

Liverpool: Karius - Alexander-Arnold, van Dijk, Lovren, Robertson - Wijnaldum, Henderson, Milner - Salah, Firmino, Mané.

-
-
Publicerad 2018-05-26 kl 22:38

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.