Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Olsson om diskussionen kring startplatsen: "Jag vet att det snackas"

Sverige (herr)

GÖTEBORG. Sverige har inte fått till offensiven - då har Kristoffer Olsson hört att hans plats i startelvan har diskuterats.
Men själv känner han sig trygg.
- Jag vet att det snackas, men jag vet vad jag kan, säger han.

3:57
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Bildbyrån.

Se en intervju med Kristoffer Olsson i spelaren ovan.

Sverige vann gruppen efter att ha besegrat Polen och Slovakien, samt spelat oavgjort mot Spanien. Men trots de fina resultaten så känner Blågult att offensiven kan bli bättre.

Och enligt statistiken så har Sverige varit sämst av samtliga lag i EM när det kommer till passningsspel och näst sämst i bollinnehav.

Kristoffer Olsson har i många landskamper, och även i klubblagen, imponerat i det kreativa spelet och varit en motor på det centrala mittfältet. Men eftersom det har blivit mycket fokus på defensiven i EM så känner han att det finns mer att hämta i offensiven.

- Vi har inte haft så mycket boll. Alla vet mina kvaliteter, att mina främsta kvaliteter är med bollen. När vi har bollen mycket så har oftast jag bollen mycket, säger han och fortsätter:

Annons

- Nu har vi haft lite mindre boll men jag känner att jag har bidragit med min defensiv. Sedan är det klart att jag vill prestera bättre. Men jag är jättenöjd. Jag kan ta det här alla dagar i veckan så länge vi vinner. Så jag är jättenöjd att vi har tagit oss vidare, även om jag, precis som alla andra, känner att vi kan prestera bättre.

Blir det någon frustration att du kanske blir lite offer för det taktiska och för hur matchbilderna har blivit?
- Nej absolut inte. Mot Spanien är det klart att vi känner att vi inte kommer att ha så mycket boll. Men i de två andra matcherna så har vi vunnit och då kan man ta det alla dagar i veckan. Så länge vi vinner och presterar resultat så är jag nöjd.

När Aftonbladet frågar Kristoffer Olsson hur han ser på att han ibland ifrågasätts när folk diskuterar startelvan på grund av att han inte riktigt har fått till sin kreativitet, så visar det sig att han har tagit del av åsikterna.

Annons

- Det är klart att man får reda på sånt, man snackar ju med vänner och med sina nära och kära. Men när det kommer till just sånt så har man varit med så länge att man vet att det snackas, men jag vet vad jag kan och jag har spelat de här matcherna och vi har tagit sju poäng och är i åttondelsfinal. Så på det sättet är jag väldigt glad, säger han.

Alla spelare och ledare har pratat om att det finns en förbättringspotential i spelet med boll. Kristoffer Olsson berättar varför laget har haft svårt att spela sig igenom motståndarnas lagdelar.

- Vi alla har kollat på det och pratat mycket om det. Man känner att vi måste bli bättre där. Man ska inte hitta bortförklaringar, men jag tror att värmen är en del av det, att vi har fått jobba hårt, och sedan när vi väl har vunnit bollen så har vi kanske varit lite trötta och då kanske man inte är 100 procent i rörelse och även i tanken. Sedan har det lite med matchbild att göra, jag tycker att i den senaste matchen så gjorde vi det jättebra under första 20-25 minuterna där vi vann bollen högt upp och kunde hålla bollen på deras planhalva och skapa chanser därifrån, säger Olsson och fortsätter:

Annons

- Så vi vet att vi har det. Men det är svåranalyserat. Men det är klart att jag också har tänkt på det och att man vill ha bollen mer, och jag tror att alla i laget känner det. Det är något som vi pratar om i laget och jag och Albin har pratat en del om det, vi känner samma sak. Förhoppningsvis blir det bättre. Det är ju nu som vi ska komma igång. Vi känner att vi har mer att ge men samtidigt står vi här med två segrar och en oavgjord mot Spanien. Så vi har bra självförtroende även om inte spelet har varit bländande.

Det är ofta som det kreativa och offensiva nämns när det pratas om Kristoffer Olsson. Men mittfältaren menar att han har utvecklat sin defensiv.

- Jag tycker att jag har utvecklat det. Så som vi spelar måste alla gnugga defensivt, vinna dueller och ligga rätt. Jag utvecklar det fortfarande. Spelar man centralt i det här systemet så måste man vara tvåvägsspelare. Det gäller inte att bara vara offensiv eller defensiv. Absolut att jag har utvecklat defensiven. Jag känner också att jag vill bidra med mina starkaste sidor. Jag är nöjd och glad så länge vi vinner, säger han.

Annons
Publicerad 2021-06-25 kl 13:12

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto