Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Spaniens nya plan - vill vaccinera hela truppen

EM 2021 (herr)

Sergio Busquets har testat positivt för covid-19.
Nu kan hela den spanska EM-truppen vaccineras innan mästerskapet, skriver Marca som hänvisar till COPE.

3:39
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från Sveriges EM-genrep mot Armenien i spelaren ovan.

Det var under söndagen som det spanska fotbollsförbundet bekräftade att Sergio Busquets, mittfältare i Spaniens EM-trupp, testat positivt för covid-19. Därefter meddelade förbundet att Spaniens planerade EM-genrep skulle spelas av Spaniens U21-landslag i stället för A-landslaget, där spelare som varit i kontakt med Busquets satts i karantän, precis som mittfältaren själv.

Under måndagen rapporterade sedan AS om att Sverige kräver att det spanska laget ska sitta i karantän över EM-premiären den 14 juni.

- Det stämmer inte. Vi har inte haft kontakt, varken med Uefa eller det spanska förbundet. Det är inget konstigt att det kommer in smitta. Alla följer protokollen som finns och vi förbereder oss för matchen som vanligt, sa landslagschefen Stefan Pettersson till Fotbollskanalen.

ANNONS

Nu kommer nya uppgifter i kaoset inför Blågults EM-premiär.

Spaniens EM-trupp ska nämligen vara nära att vaccineras för att liknande problem inte ska uppstå under mästerskapet. Marca, som hänvisar till COPE, skriver att motsvarigheten till folkhälsomyndigheten i Spanien jobbar hårt på att få till en sådan lösning.

Det spanska förbundet ska också ha föreslaget en sådan här lösning för ett par månader sedan men det blev inte av. Det är också oklart hur snabb effekt som vaccinationen skulle få. Marca skriver att det är ”tveksamt” om det skulle ge någon effekt fram till EM.

Sveriges EM-premiär mot Spanien spelas den 14 juni.

Publicerad 2021-06-07 kl 15:24

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto