Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

TV: Lewandowski efter EM-uttåget mot Sverige: "Inte lätt att prata om"

Sverige (herr) 2021-06-24 kl 12:00

Robert Lewandowski gjode två mål mot Sverige.
Men det räckte inte för EM-avancemang.
- Vi är ute nu... det är inte lätt att prata om, säger han till Fotbollskanalen.

2:46
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se intervjun i spelaren ovan.

2:46
Lewandowski: "Det är en stor besvikelse"
6:01
Höjdpunkter: Galen dramatik när Sverige slog Polen
1:57
Isak: "Bästa känslan när domaren blåste av"
3:24
Olsen: "Lättad att vi vinner"
2:06
Forsberg: "Märks ganska tydligt att jag trivs bra här"

Matchen hann knappt börja innan Emil Forsberg gav Sverige ledningen mot Polen, och efter knappa timmen utökade samme Forsberg till 2-0. Då klev stjärnan Robert Lewandowski fram och smekte in reduceringen i krysset. Med fem minuter kvar lyckades han peta in kvitteringen, och Polens dröm om avancemang var vid liv. Men det krävdes seger. Istället för att fullborda vändningen tappade de markeringen på Viktor Claesson, som i den 94:e minuten kunde göra 3-2. 

Polens EM-dröm dog där - och efter matchen var Lewandowski allt annat än glad.

- Det var en väldigt tuff match. Även om vi släppte in det första målet i den andra minuten visste vi att vi behövde trycka på och sedan gjorde de 2-0. Men vi visste att vi fortfarande hade en chans och jag tror att efter vi gjorde det andra målet trodde vi att allt var möjligt. Men sedan kom en situation och vi släppte in det tredje målet, och då var det svårt att försöka göra något. Vi försökte och krigade men det blev för tufft och det är vi besvikna över. Vi är ute nu och... det är inte lätt att prata om, säger han till Fotbollskanalen.

ANNONS

Hur tufft är det här för er?
- Det är en tuff tid. Efter matchen visste vi att... Du vet inte riktigt vad du ska säga om det här men vi får försöka titta framåt och försöka hitta något positivt från turneringen och matchen. Det jag kan säga om mitt lag är att vi kämpade till slutet - men det var inte tillräckligt. Vi vann inte och har en poäng efter tre matcher. Det är för lite och väldigt dåligt för oss.

Hur långt tror du att det svenska laget kan gå?
- De försvarade sig väldigt bra och de skapade en-två chanser direkt som de gjorde mål på. Vi försökte och hade mer lägen och skott på mål. Men vi gör inte lika många som Sverige, och därför är vi besvikna. För vi spelade väldigt bra. Även om det stod 2-0 till dem visste vi att om vi fortsatte trycka och fick in ett mål kunde allt hända. De sista tio minuterna lyfte vi oss, men det var inte tillräckligt.

ANNONS

Sveriges åttondelsfinal mot Ukraina på tisdag sänds i TV4 och C More, och kan ses här.

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto