TV: Osannolik miss av målkungen: "Hur är det möjligt?"

EM 2021 (herr)

Robert Lewandowski har gjort sig känd som en av världens främsta målskyttar.
Men mot Sverige prickade han ribban från bara någon meter.
- Hur är det möjligt? säger C Mores expert Hasse Backe.

Polens anfallsess Robert Lewandowski vet var målet står. Förra säsongen krutade han in otroliga 41 mål på 29 ligamatcher i Bundesliga.

I mötet med Sverige fick han dubbla möjligheter att kvittera Sveriges ledningsmål, på en hörna knappt 20 minuter in i den första halvleken. Lewandowski nådde högst och tajmade bollen perfekt med pannan. Via backen studsade bollen upp i ribban – men anfallaren fortsatte sin rörelse framåt och var först även på returen.

Väl där kom en grov miss av målkungen. Helt ensam ett par meter från mållinjen, och med Robin Olsen på marken, så lyckades han pricka ramen på nytt.

C Mores Hasse Backe:

- Hur är det möjligt? Först i ribban och sedan nästa från Lewandowski i ribban också. Att vara så nära mål och inte få den under ribban – fullständigt otroligt.

Lewandowski tog dock revansch och satte två mål i matchen, som Sverige vann med 3-2.