Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Fernando Torres sprängde spökmuren

Pinthorp

– Jag tillägnar det här målet till Miguel Briñas, som är den största anledningen till att jag står här i dag. Han såg potential i mig vid 10 års ålder. Nu har jag gjort 100 mål i Atlético.

Orden är Fernando Torres efter att han bräckt den spökliga muren som i månader hållit honom borta från att göra ett historiskt hundrade mål i Atlético-tröjan. I lördags kom det, i skadecomebacken mot Eibar, efter att Torres hoppat in i andra halvlek och stött in en boll från nära avstånd efter ett inspel från Luciano Vietto.

Det återstår att se vad som händer med “El Niño” i framtiden. Han är inte den anfallaren Atlético kan lita på. Och han blir knappast yngre.

Men han kommer åtminstone få sina chanser under våren i och med Jackson Martínez försäljning.

Personligen har jag svårt att se vad Don Fernando kommer kunna erbjuda för Atlético efter den här säsongen. Status och en stor personlighet? Visst, men det är inte allt. Det gäller att leverera och prestera på planen också.

Annons

Risken är stor att det här blir Fernando Torres sista säsong som spelare i Atlético. Nu har han åtminstone spräckt den magiska 100-gränsen. Låt se om han får uppfylla sin dröm och fira en titel med sin älskade klubb också.

***

Real Madrid på hemmaplan under Zinedine Zidane = har demolerat varenda motstånd.
Real Madrid på bortaplan under Zinedine Zidane = haft olidliga bekymmer att få igång spelet.

***

Motivationsfaktor i all ära, men det ter sig ändå något obegripligt hur Barcelona kan göra en av säsongens skarpaste insatser och spöa Valencia med 7-0 för att några dagar efter spela en helt slätstruken match mot Levante.

Har man en Leo Messi och Luis Suárez i laget räcker det ändå för att vinna. Men ändå.

***

Jag orkar inte Valencia. Jag ger upp. Det finns absolut ingenting logiskt som händer kring den klubben.

Annons

Allt är åt h*lvete, rent ut sagt.

Fyra poäng ifrån nedflyttning nu. 20 poäng upp till CL-plats. Det säger allt.

***

Tycker för övrigt om att Málaga vaknat till liv efter sin bedrövliga säsongsinledning där laget hade fördärvat svårt att göra mål. I helgen blev det klara 3-0 mot Getafe – och Charles fortsätter leverera som lagets enda riktiga nummer nio-spelare.

Málaga har klättrat till övre halvan nu. Det känns som laget kan undvika en bottenstrid helt och hållet i vår.

Publicerad 2016-02-08 16:18

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto