Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Säsongens elva i La Liga

Pinthorp

Ligaspelet är över för den här gången. Dags att plocka ut säsongen elva – något som brukar locka åsikter och tankar. Det här är min helt subjektiva elva baserat på insatserna i säsongens La Liga.

Målvakt: Jan Oblak (Atlético de Madrid)
Kommentar: 24 hållna nollor på 38 matcher. Vi pratar alldeles för lite om världsmålvakt och Jan Oblak i samma mening. Slovenen har vuxit enormt den här säsongen. Keylor Navas strax bakom.

Högerback: Juanfran Torres (Atlético de Madrid)
Kommentar: Det är ofta de offensiva ytterbackarna får mest utrymme i rampljuset. Men i grund och botten handlar det ju om att kunna försvara bra. Och i den aspekten är Juanfran helt utan konkurrens den bästa högerbacken i ligan. Hans offensiv går inte av för hackor den heller.

Mittback #1: Gerard Piqué (Barcelona)
Kommentar: Trots att kompisarna Cesc Fàbregas och Carles Puyol har lämnat respektive lagt av så verkar Gerard Piqué trivas bättre än någonsin med tillvaron i Barça. Han har lämnat nonchalansen och det stundtals bortglömda vinnarinställningen åt sidan och fokuserat på fotbollen och det han kan allra bäst. Då är han given här.

Annons

Mittback #2: Diego Godín (Atlético de Madrid)
Kommentar: Det blir lätt Atlético-präglat i försvaret när man ska ta ut säsongens elva. Atleti har ligans i särklass bästa defensiv. Diego Godín är bäst av alla.

Vänsterback: Filipe Luís (Atlético de Madrid)
Kommentar: Brassen har passerat 30, och få trodde nog han hade samma nivå i sig som innan han lämnade för Chelsea när han förra sommaren återvände till Atlético. Vilket var helt korrekt. Filipe Luís hade ytterligare en nivå i sig.

Mittfältare #1: Luka Modric (Real Madrid)
Kommentar: En av världens främsta på sin position. Stabil, trygg, bollsäker, magisk touch (framför allt med yttersidan) och otrolig blick för spelet. Gör sällan dåliga matcher.

Mittfältare #2: Bruno Soriano (Villarreal)
Kommentar: En av ligans bästa defensiva mittfältare – och framför allt helt vital för sitt Villarreal. Svårt att se någon spelare som är mer viktig för sitt lag än just Bruno Soriano.

Annons

Mittfältare #3: Koke (Atlético de Madrid)
Kommentar: Diego Simeone krävde fler poäng av de offensiva mittfältarna – Koke svarade med att leverera 14 assist.

Anfallare #1: Lionel Messi (Barcelona)
Kommentar: Har poängmässigt inte gjort i närheten sin bästa säsong i karriären. Spelmässigt? Fortfarande ofta helt överlägsen både sina motståndare och medspelare.

Anfallare #2: Luis Suárez (Barcelona)
Kommentar: Det är svårt att peta någon som gjort 40 mål och 16 assist.

Anfallare #3: Cristiano Ronaldo (Real Madrid)
Kommentar: Räddade upp sin säsong på ett personligt plan under våren då han inte bara gjorde mål (det gjorde han ju även under hösten) – utan också klev fram i viktiga lägen. Landade på 35 baljor i ligan. Rätt okej trots allt.

Säsongens tränare: Luis Enrique.
Ja, egentligen vill jag svara Diego Simeone här. För att han gör ett helt osannolikt bra jobb med en trupp som på pappreet inte ska vara i närheten av de resultat som radas upp år efter år. Men jag tål ändå att imponeras av Luis Enrique, som efter trippeln i fjol lyckats hålla spelarna fokuserade, motiverade och hungriga för mer – och dessutom handskats med en hel del tuffa skador under säsongen. Framför allt också att han i slutändan lyckades ena gruppen efter den svåra perioden kring Champions League-uttåget och knyta ihop säcken till en ny ligatriumf.

Annons

Säsongens elva:

Oblak
Juanfran – Piqué – Godín – Filipe
Modric – Bruno – Koke
Messi – Suárez – Ronaldo

Publicerad 2016-05-24 23:17

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto