Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Las Palmas kan bli en gigantisk januari-vinnare

Pinthorp

I eftermiddags bekräftade Las Palmas president, Miguel Ángel Ramirez, mer eller mindre att Jesé Rodríguez är klar. En drömövergång för klubben, för spelaren själv och för folket på Gran Canaria.

Jesé har bara representerat amatörklubben El Pilar samt Huracán, i dag i motsvarande fjärdedivisionen, och aldrig just Las Palmas. Men han är född i staden och har aldrig gjort någon hemlighet att om tillfället dök upp hade det personligen betytt mycket för honom att någon gång representera klubben.

Och nu ser det ut att vara väldigt nära.

“Jesé-affären är praktiskt taget färdig, vi har kommit till en fullständig överenskommelse”, uttalade sig president Ramirez tidigare till lokalstationen UD Radio.

Mer tydligt än så kan det knappast bli. Jesé har inte haft en lyckad sejour i Paris Saint-Germain sedan han lämnade Real Madrid förra sommaren. Han har egentligen aldrig kommit tillbaka i fullt slag sedan korsbandsskadan han ådrog sig i början av 2014.

Annons

Speltiden har varit knapp i såväl Real Madrid som PSG och ska Jesé någon gång – han fyller ändå 24 i februari – nå upp till sin fulla potential är det på tiden att han börjar spela fotboll regelbundet.

Jag tror knappast han kommer stappla in och ta över showen i Las Palmas från start. Det är inget dussinlag han kommer till. Det är en klubb i harmoni och ett lag där det kryllar av offensiv kraft och spetskvalité. Jesé drar förstås en fördel av att han kan spela både centralt som anfallsspets, samt till vänster på ett offensivt mittfält (optimalt som vinge i ett 4-3-3). Men det blir mördande konkurrens.

I tillägg till självskrivne storstjärnan Jonathan Viera finns den bestialiske Kevin-Prince Boateng, finliraren Nabil El Zhar, pånyttfödde Tana,  veteranen Momo och nyförvärvet tillika stortalangen Alen Halilovic. Och det är bara på det offensiva mittfältet. Framåt är Marko Livaja prioriterad och har gjort en bra inledande höst i Las Palmas. Hur det blir med Sergio Araújo, spelaren som sköt upp Las Palmas i La Liga, återstår att se. Argentinaren har kört rattfull mer än en gång det senaste halvåret och måste bli mer proffsig i sitt agerande om det ska bli någon fortsättning i klubben.

Annons

Den tuffa konkurrenssituationen till trots tror jag Jesé Rodríguez och Las Palmas kan bli en helt föredömlig match. Han kan staden, han kan laget, han kan ligan. Och även om han kommer få slita för sin plats kommer han definitivt få speltid att bevisa sina kvalitéer.

Jag har personligen alltid blivit mest imponerad av Jesé när han spelat som vänsterforward i ett 4-3-3. Som han mestadels gjorde i Madrid precis innan korsbandsskadan och har tre-fyra otrolitg bra månader. Men jag ser chansen allra störst att ta en plats i Las Palmas som renodlad anfallare. Och där har han stormtrivts förut. Han vann skytteligan när Spanien tog hem U19-EM 2012, och var trea i skytteligan 2013 i U20-VM.

Han har alltid gjort mål. Det tror jag han kommer göra i Las Palmas också.

Om ingenting går snett i absolut sista sekund kommer Las Palmas bli en gigantisk spansk vinnare under januari-fönstret.

Annons

***

I övrigt, under de sista timmarna av övergångsfönstret, vet jag inte riktigt vad man ska vänta sig från spanskt håll. Det brukar aldrig bli så kittlande. Det blir ingen Fernando Torres á la Chelsea-övergång.

Förmodligen varken åt ena eller andra hållet.

Men man vet aldrig. Och några klubbar kommer definitivt panikköpa i sista stund. Den generella uppfattningen är dock att de lag det har talats om på förhand redan har agerat.

***

Allt är upplagt för att Real Madrid kammar hem ligan nu. Segern i helgen, mot ett förhållandevis väl spelande Real Sociedad, kom som ett lyckobrev på posten i och med att Barcelona tappade poäng (och rånades på mål) och Sevilla förlorade.

Atlético är för ojämna (fick bara 0-0 mot Alavés i helgen), Sevilla borde inte hålla hela vägen in över målsnöret, och Barcelona är redan för långt efter.

Annons

Det är bara lite drygt halvvägs in på säsongen, men min känsla är att Real Madrid lyfter titeln i vår.

***

Well, det blev en på förhand enklare väg än väntat för Celta Vigo mot den där historiska finalen. Snacka om drömlott när Alavés lästes upp som semifinalmotståndare.

Nu vilar däremot ett gigantiskt favoritskap på Celta Vigo – men det säger sig självt att ingen hellre hade velat ställas mot Barcelona eller Atlético som nu gör upp i den andra semifinalen.

Förra säsongen slog Celta ut Atleti i kvartsfinalen, men rök så det sjöng om det i semifinalen mot Sevilla. Den här gången bör man vara mer förberedda och har framför allt ett ännu bättre utgångsläge.

Oavsett vilket lag som går vidare kommer vi ha en överraskning och en historisk final att se fram emot. Det är stort i sig.

***

Marc Navarro alltså.

Annons

Debut, målskytt och matchens lirare mot Granada förra omgången.

Målskytt, framspelare och matchens lirare i går mot Sevilla.

21 år gammal. Ytterback. Snacka om raket.

Som grädden på moset har Navarro förlängt sitt kontrakt, med allt vad det innebär, till 2021. Utköpsklausulen är på 25 miljoner euro.

Väl jobbat, Espanyol. Det gäller att vara ute i god tid när unga spelare gör kometkarriär.

Publicerad 2017-01-30 21:13

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto