Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Pressat Real Madrid – tre raka hemmatapp för första gången på 48 år

Pinthorp

Twitter: @pinthorp

Fem omgångar in och Real Madrid är sju poäng bakom serieledande Barcelona. Onsdagens förlust mot Real Betis var tredje raka poängtappet på Bernabéu i ligaspelet vilket är första gången det sker sedan 1969. Också första gången Madrid går av en fotbollsplan mållöst på 74 matcher.

Att man skapade tillräckligt för att både göra mål och vinna är solklart. Det var skärpan som saknades. Men det tar inte ifrån en heroisk insats från Betis, där Real Madrid-fostrade Antonio Adán mellan stolparna sticker ut som den störste matchhjälten.

Gareth Bale var bara en Adán-parad ifrån ett drömmål, men tog enormt många felbeslut och precisionen i passningarna och inläggen höll alldeles för låg nivå.

Annons

Cristiano Ronaldo? Nej, inget ville sig för portugisen i hans första ligamatch för säsongen. En normal dag gör han ett par mål med samma möjligheter.

Säsongen har knappt dragit igång och Real Madrid, som storfavorit, är redan rejält på efterkälken. Något som givetvis gör fortsättningen ännu mer intressant. Barça kommer tappa poäng så småningom, men det här är ett kraftigt försprång. Framför allt när man har i åtanke att Madrids poängtapp kommit på hemmaplan och de på förhand tuffaste uppgifterna ännu inte stundat.

För första gången på länge är marängerna satta under press. Målproduktionen måste börja verka.

Real Betis då? De grönvita förtjänar så klart att hyllas väldigt. Kraftigt underlägset gällande bollinnehav men hade en tydlig matchplan att stänga ytorna centralt för Real Madrid och satsa på omställningsspelet. Har man Andrés Guardados känsliga vänsterfot på innermittfältet att servera Cristian Tello och Antonio Sanabria framåt så kommer lägena uppstå. Förr eller senare.

Annons

Quique Setiéns lagbygge ser mer och mer intressant ut för varje match som går. Tränaren gjorde ett strålande jobb i Las Palmas förra säsongen och plockades in för att leda Betis in i det här nya projektet. Rekryteringarna har varit många men det ser redan ut som ett starkt kollektiv.

Det här är förstås kulmen på en väldigt förtroendeingivande säsongsinledning och den grönvita framtiden känns ljus.

***

Snacka om att det var målvakternas kväll under onsdagens La Liga-bataljer. Jan Oblak och Kepa Arrizabalaga storspelade i mötet mellan Athletic och Atlético, Antonio Adán spikade igen på Bernabéu.

Det var mållöst mellan Leganés-Girona. Sergio Rico höll nollan för Sevilla (1-0 mot Las Palmas där Jesús Navas gjorde sitt första mål sedan comebacken – detta i sin 400:e match för klubben) och Costel Pantilimon gjorde detsamma för Depor som slog Alavés.

Annons

Nu är ligasäsongen igång på allvar.

Publicerad 2017-09-21 00:21

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto