Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Ludwigson trycker till MFF efter finalen: "Förlorar hellre än att spela som de gör"

Svenska Cupen

STOCKHOLM. Hammarby föll på straffar i cupfinalen mot Malmö.
Då kallar Gustav Ludwigson motståndarens spel för "tjongfotboll".
- Vi förlorar hellre och spelar så som vi gör än att vinner och spela så som de gör, säger Bajen-stjärnan till Fotbollskanalen.
- Vi kom hit för guldet. Gå och gnäll, svarar Martin Olsson.

6:00
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från Hammarby-Malmö FF i spelaren ovan.

6:00
Höjdpunkter: Malmö vann cupfinalen mot Hammarby - efter dramatisk straffläggning
2:03
Ludwigson: "Vi spelar ut MFF i 90 minuter"
2:22
Olsson svarar Ludwigson: "Gå och gnäll"

0-0 efter full tid, 0-0 efter förlängning. Torsdagens cupfinal mellan Hammarby och Malmö FF avgjordes på straffar. MFF drog längst strå där.

- Det var så klart inte så här vi hade föreställt oss att det skulle sluta. Sen tycker jag att vi gjorde en jättebra match och i slutändan var det ett lotteri som avgjorde. Då finns det alltid en risk att förlora, säger Hammarby-stjärnan Gustav Ludwigson.

- Det är en del av fotbollen och vill man vara och med uppleva fantastiska saker måste man vara beredd på att förlora så här. Förra gången fick vi uppleva det själva. Nu får vi tyvärr inte fira med våra fans. Men det är bara att bryta ihop och komma igen.

ANNONS

Ludwigson är inte imponerad av MFF.

- Vi spelade ut Malmö i princip i 90 minuter. Vi fick stora starka Malmö att spela tjongfotboll. Vi är nöjda med vår insats. Sen vill man att det ska leda till en vinst.

Han fortsätter:

- Vi sa det där nere (i omklädningsrummet): vi förlorar hellre och spelar så som vi gör än att vinner och spela så som de gör.

MFF-kuggen Martin Olsson ger inte mycket för Ludwigsons uttalande.

- Han kan säga vad han vill. Det är vi som går hem med guldet. Vill han spela bra fotboll och förlora: okej, det är vad det är. Men vi har en mentalitet att vinna. Vi skiter i hur vi spelade. Vi kom hit för guldet, säger Olsson och skickar en uppmaning till motståndaren:

- Gå och gnäll.

Han medger dock att Bajen gjorde det svårt för MFF.

- Hammarby gav oss en tuff match. Vi kom inte alls upp i nivå under de första 90 minuterna. Vi slarvade mycket. Men i förlängningen rullade vi boll bättre och de tröttnade. I straffläggningen kände vi oss bekväma, säger Olsson.

ANNONS

Landslagsmannen strålar av lycka efter triumfen.

- Det är bara sköna tankar nu. Jag kom hit för det här, att vinna titlar. Nu har jag två stycken här. Men jag vill ha mer.

Publicerad 2022-05-26 kl 18:41

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto