Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Stormande Bajen-fans skapade rädsla i MFF-lägret: "De borde kolla på sina spelare istället"

Svenska Cupen

STOCKHOLM. Tätt efter cupfinalens slut tvingades MFF:s spelare ner i spelartunneln.
Maskerade Bajen-supportrar stormade planen.
- Då är det klart man tänker det värsta, säger Erdal Rakip.

6:00
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från Hammarby-Malmö FF i spelaren ovan.

När Ismael Diawara räddade den avgörande straffen och säkrade cupguldet till Malmö FF klev MFF-supportrar in mot planen. De motades relativt tidigt bort av personal på plats. Men därefter stormade ett gäng maskerade Hammarby-supportrar planen och tog sig över mot bortasektionen samt de himmelsblå spelarna.

Då fick MFF:s spelare besked om att de snabbt behövde springa ner i spelartunneln. Stolar, bengaler och flaggpinnar kastades i tumultet men polis lyckades trycka tillbaka Bajen-fansen.

Situationen skapade dock ett obehag hos vissa MFF-spelare mitt i firandet.

- Jag vände mig om och såg Hammarby-fans. Då sprang jag in i tunneln direkt. Av säkerhetsskäl, säger mittfältaren Erdal Rakip.

ANNONS

Hann du bli rädd?
- Det är klart. När det kommer maskerade människor mot en är det klart att man tänker på det värsta.

Dennis Hadzikadunic kände likadant.

- Jag kollade dit och blev rädd. Då skrek de till oss att vi skulle gå in. Jag blev rädd, för man vet ju aldrig vad som kan hända, säger Hadzikadunic.

MFF-kuggen Martin Olsson förstår inte Hammarby-supportrarnas agerande.

- De tål inte att de förlorade. Det är väl det. Men att dom ska ta ut det på oss… ta ut det på era egna spelare i stället. Inte på oss. Vi sa innan matchen att vi inte ska göra våra fans besvikna, det var det första vi sa, säger Olsson.

- Vi sa att vi skiter i hur vi spelar, bara vi vinner. Jag tror att deras spelare har sagt att de hellre vill spela bra fotboll än att vinna guldet. Jag tycker att deras fans borde kolla på sina spelare i stället och se vilken mentalitet man har. Det är inte oss de borde vara irriterade på.

ANNONS

En av Malmö-spelarna som blev kvar längst ute på planen är Ola Toivonen. Han försökte mota bort himmelsblå supportrar och undvika en total planstormning.

- Jag fattade inte att alla sprang in i omklädningsrummet, för det gjorde inte jag. Jag försökte få tillbaka våra fans. Men sedan blev vi inskickade, säger Toivonen.

Hur ser du på att det avslutas så?
- Tråkigt. Jag är stolt över det vi har i svensk fotboll och det är därför man kommer hem efter man har spelat i Europa, så att man får uppleva stämningen. Men sedan är det en lite bitter smak man har i munnen att folk kommer in på plan.

MFF-kaptenen Anders Christiansen:

- Det är tråkigt att det ska avslutas så. Om man ska hajpa cupen och göra den speciell, för den betyder mycket med en titel och spel i Europa, så ska det avslutas på ett mycket bättre sätt. Nu pratar folk om skandalen i stället för om den fantastiska dag som det var med en otrolig inramning innan det som hände.

ANNONS

- Vi som satt på läktaren pratade om att inte springa in för snabbt om vi vann. Men så vann vi och det blev en helt naturlig situation att springa in och fira. Det blev framför deras supportrar, men det var ju inget mot dem. Sedan såg man snabbt att det accelererade från noll till hundra. Då tog folk tag i oss och sa att vi skulle lämna planen. Utanför planen fick vi snabbt veta vad som hade hänt, vad vi skulle göra och att familjerna var i säkerhet. Det ska vara säkert att gå på fotboll.

Publicerad 2022-05-27 kl 07:20

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto