Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Bajen-toppen slår ifrån sig ansvar: "Inte vårt arrangemang"

Svenska Cupen

STOCKHOLM. Fans från Hammarbys klack stormade planen och tog sig över mot MFF-klacken.
Efteråt träffade Fotbollskanalen Bajens vd Richard von Yxkull.
- Jag kan inte säga att det brast någonstans, säger han.

6:00
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från Hammarby-Malmö FF i spelaren ovan.

Malmö FF blev mästare i Svenska cupen efter att ha avgjort på straffar. När straffrysaren var avgjord började en skara Malmö FF-anhängare ta sig in på planen för att fira segern - då tog sig maskerade personer från Hammarbys del av arenan in på plan från andra hållet.

Personerna från Hammarbys klack sprang mot MFF-klacken och kastade bengaler och andra föremål.

- Vi hade förstått att detta kunde ske och har försökt ta till alla åtgärder vi har kunnat för att kunna undvika detta. Det är bara frustration nu, säger Hammarbys vd Richard von Yxkull.

Var brast det?
- Jag kan inte säga att det brast någonstans. Jag vet att vi har jobbat stenhårt. Det här är inte vårt eget arrangemang, men det är många från vår personal som jobbade. Och vi har jobbat stenhårt för att inte hamna där. Jag vet inte omfattningen men tycker ändå att det gick över hyfsat snabbt. Det var mycket folk på plats, vakter och poliser.

ANNONS

Vem ligger ansvaret på, Hammarby eller Svenska Fotbollförbundet?
- Det är deras arrangemang. Men om du frågar mig så ligger ansvaret på personerna som hoppade in och beter sig. Men jag vet inte vem som har det yttersta ansvaret. Det är inte vårt arrangemang, men både vi och Malmö har personal här. Hammarbys personal har varit med och jobbat mycket med arrangemanget.

Kunde ni gjort något annorlunda?
- Jag kan inte uttala mig om det. Uppenbarligen kunde vi kanske ha gjort något annorlunda eftersom det var folk på plan. Men jag vet inte var det brister, och jag kan inte heller svara på om det brister.

Richard von Yxkull fortsätter:

- Folket som kan det här får titta på det. Jag måste också understryka att jag tycker att det var mycket folk som tog hand om det snabbt, det blev aldrig den här stora sammandrabbningen som det hade kunnat bli. Det var springande, tjoande och kastande med bengaler. Det var tragiskt.

ANNONS
Publicerad 2022-05-26 kl 18:57

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto