Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Bajen-sportchefen upprörd efter finalförlusten - kräver VAR

Svenska Cupen

STOCKHOLM. Hammarby förlorade cupfinalen mot MFF.
Nu menar Jesper Jansson att Bajen borde fått straff i slutskedet - och kräver VAR.
- Ett skämt att vi inte har det, säger en upprörd sportchef.

0:50
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se situationen i spelaren ovan.

0:50
Hammarby ropar på straff när Paulsen blir dragen
6:00
Höjdpunkter: Malmö vann cupfinalen mot Hammarby - efter dramatisk straffläggning
9:03
Se hela straffläggningen i cupfinalen

I slutskedet av förlängningen mellan Hammarby och Malmö i svenska cupens final under torsdagen ville hemmalaget ha straff, när Malik Abubakari rev ner Björn Paulsen.

- Det är en ordentlig tröjdragning. En jättetydlig straff, sa C Mores expert Marcelo Fernandez i samband med situationen.

Finalen gick sedan till straffar och där vann MFF.

Efter slutsignalen är Bajens sportchef Jesper Jansson rasande - och han kräver nu att VAR införs i svensk fotboll.

- Vi kommer aldrig runt det här. Vi tappar miljoner… Vi spelar bra fotboll och så avgörs det på det här. Vi jobbar stenhårt varje dag. Spelarna jobbar stenhårt, tränarna jobbar stenhårt. För mig är det en gåta att vi inte har VAR, säger Jansson.

ANNONS

Du vill ha VAR?
- Det är solklart. Det är så mycket som står på spel. Ska det avgöras på sådana här saker? Vi jobbar benhårt, liksom. Allihopa. Konsekvenserna av det här… det händer gång på gång på gång och debatten bara fortsätter. Vi låter det bara rulla på. Vi vill spela i Europa, vi vill att domarna ska utvecklas och bli bättre, och domarna själva vill ha det. Jag kan inte förstå det.

Men medlemmar i olika föreningar vill inte det.
- Jo, men vad vill vi med svensk fotboll? Vi får ju ta ett beslut. Det är gång på gång. Det (domslut) är det enda som det skrivs om men så ska man inte säga något om det. Nej, det bara accepteras.

Var finns diskussionen i dag? Pratar ni Svensk Elitfotboll-klubbar om VAR?
- Det finns ingen. Det finns inga diskussioner.

Hammarby är en av klubbarna i allsvenskan där medlemmarna i föreningen röstat för att motverka VAR i Sverige. Kring det säger sportchefen följande enligt fotbollsthlm.se:

ANNONS

- Grejen är så här att ibland får man bara ta ett beslut. Hur ser det ut i övriga fotbollsvärlden? Hur är den demokratiska processen, vilka är det som skriker? Det är 120 stycken på årsmötena i varje klubb.

Domarteamet hävdar att spelet inte var igång när Paulsen revs ner av Abubakari, berättar den danske Bajen-spelaren.

- Domaren säger att bollen inte var i spel och att han därför inte kunde ge en straff. Det finns inget mer att säga, kommenterar Paulsen.

- Regler är regler och jag antar att han känner till dem bäst. Det finns inget att göra åt det nu. Om regelboken säger att man bara får dra ner motståndare sådär är det en "gamechanger". Men ja, jag vet inte. Jag antar att det är okej att riva ner varandra nu.

Publicerad 2022-05-26 kl 19:21

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto