Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Andersson backar Lindelöf: "Kritiken mot honom är nästan löjeväckande"

Sverige (herr)

GÖTEBORG. Janne Andersson håller Victor Nilsson Lindelöf högt.
Nu slår han tillbaka mot alla mittbackens kritiker.
- Kritiken han får i England är nästan löjeväckande, säger Sveriges förbundskapten.

1:50
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Bildbyrån.

Tonen i brittisk press är stundtals hård vad gäller Victor Nilsson Lindelöf. Nu slår Sveriges förbundskapten Janne Andersson tillbaka mot alla "VNL"-kritiker.

- Den kritiken han får i England ibland tycker jag nästan är löjeväckande. Ena veckan är han bäst på plan och nästa vecka är han inte bra alls. Det svänger mellan himmel och helvete och det är väl så när man spelar i Manchester United, säger Andersson.

- Men tittar man totalt på den här tiden (sedan Andersson tog över Blågult, reds. anm) så har han mognat både som spelare och person. Han är en av de som driver det vi gör väldigt mycket på träning. Han är väldigt delaktig och han pratar gärna taktik.

Annons

Nilsson Lindelöf är en nyckelspelare i det landslag som just nu spelar EM och möter Ukraina i åttondelsfinal på tisdag.

Janne Andersson tycker att United-spelaren och en annan kugge, Emil Forsberg, tagit stora kliv sedan han blev förbundskapten.

- Det är fem år sedan vi började jobba ihop nu och det är klart att det har skett en utveckling för de två, precis som för många andra. 

- Emil har haft en jättebra utveckling och är mycket mer harmonisk. Han är väldigt smart fotbollsmässigt och han delger det. Han kommer ofta och pratar med mig och Peter (Wettergren, assisterande tränare) kring taktik och hur vi ska spela. Han är klok och han har mognat på det sättet de senaste fem åren. Därmed inte sagt att han var omogen innan.

Sverige-Ukraina sänds i TV4 och på C More med studiostart klockan 20:00 på tisdag - du kan se sändningen här.

Annons
Publicerad 2021-06-26 kl 16:56

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto