Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Forsberg ger taktiska synpunkter till Janne - men vill inte bli tränare: "Jag är för snäll"

Sverige (herr)

GÖTEBORG. Emil Forsberg är intresserad av taktik och kommer ibland med synpunkter till Janne Andersson.
Ändå vill han inte bli tränare efter spelarkarriären.
- Jag är för snäll för det, säger han till Fotbollskanalen.

6:01
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från mötet mellan Sverige och Polen i spelaren ovan.

För tre år sedan lämnade Emil Forsberg en landslagssamling och då uppgav tyska Bild att mittfältaren hade en spänd relation till Janne Andersson, och i samma veva åkte Peter Wettergren till Leipzig och besökte ”Foppa” för att diskutera hans roll i landslaget.

Det har hänt mycket sedan dess.

Om man jämför nu med då så har Emil Forsberg fått en annan roll i landslaget som är lite mer fri och offensiv. Och den senaste tiden har mittfältaren och förbundskaptenen flera gånger tagit upp hur mycket Forsberg har mognat.

På lördagens presskonferens tog Janne Andersson upp det igen - och då berättade han också att mittfältaren bidrar till lagets taktik.

ANNONS

- Det är fem år sedan vi började jobba ihop nu och det är klart att det har skett en utveckling, precis som för många andra. Emil har haft en jättebra utveckling och är mycket mer harmonisk. Han är väldigt smart fotbollsmässigt och han delger det. Han kommer ofta och pratar med mig och Peter kring taktik och hur vi ska spela. Han är klok och han har mognat på det sättet de senaste fem åren, sa Andersson.

Emil Forsberg känner sig harmonisk och säger sig ha mognat efter att ha fått barn. Han lyfter fram sin fru, familj, agent och nära och kära som en del i mognaden.

Att komma med taktiska synpunkter till Janne Andersson ser han inte som en konstighet.

- Jag har spelat under många olika tränare och man får nya erfarenheter av alla. Sedan tycker jag att det är väldigt kul att prata om fotboll och taktik. Det har alltid intresserat mig, säger han till Fotbollskanalen och fortsätter:

ANNONS

- Det är alltid gott snack. Vi tar upp saker som hänt i matcher, vad man kan tänka på och vad man kan göra. Vi försöker hjälpa varandra. Jag hoppas de tycker det är okej. Jag är intresserad, gillar att dela med mig och gillar att höra vad de tycker och tänker. De har otroligt mycket erfarenhet.

Är det någon speciell tränare som du har tagit med dig extra saker ifrån?
- Jag har haft en otrolig fotbollsnörd till tränare i Julian (Nagelsmann). Han är otroligt fotbollsbegåvad i hur han tänker. Otroligt mycket erfarenheter. Jag fick en ny roll under honom, som falsk nia och det var häftigt att se honom. Han har en otrolig fotbollshjärna. Han kommer gå väldigt långt i sin karriär. Så det gäller att suga upp så mycket man kan. Jag försöker lära mig och ta med mig saker.

Har du själv tänkt tanken att bli tränare efter spelarkarriären?

ANNONS
- Nej, absolut inte. Men det kanske kommer senare? Jag tycker att det är otroligt kul att prata fotboll och taktik men jag tror inte att jag ser mig själv som en tränare i framtiden. Jag är för snäll för det.

Publicerad 2021-06-28 kl 07:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto