Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Lustigs känga mot alla kritiker: "Skiter fullständigt i vad folk ute i Europa tycker"

Sverige (herr)

GÖTEBORG. Sverige vann gruppen - men har ändå fått kritik för sitt spelsätt.
Nu slår Mikael Lustig tillbaka.
- Jag skiter fullständigt i vad folk ute i Europa tycker, säger han till Fotbollskanalen.

0:32
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Bildbyrån.

Se ett utklipp från presskonferensen med Lustig i spelaren ovan.

Sverige vann gruppen efter att ha besegrat Polen och Slovakien, samt spelat oavgjort mot Spanien. Ändå har Janne Andersson och hans landslag fått en hel del kritik

Spaniens förbundskapten Luis Enrique tyckte att Sverige var för defensiva och bara villa försvara, något som Polens förbundskapten Paulo Sousa höll med om.

Och kritiken mot spelsättet har fortsatt runt om i Europa, och enligt statistiken så har Blågult varit sämst av samtliga lag i EM när det kommer till passningsspel och näst sämst i bollinnehav.

Men nu slår Mikael Lustig tillbaka mot alla kritiker.

- Jag skiter fullständigt i vad folk ute i Europa tycker. De som är med oss på den här resan är med oss. Det tror jag att de flesta svenskar är. Vi tuffar vidare, säger han till Fotbollskanalen.

Annons

Hur mycket fokus kan man lägga på kritiken när ni ändå levererar resultat?
- Vi har inte varit nöjda med vårt spel, men samtidigt gällde det att gå vildare från gruppen. Första matchen m ot Spanien var en speciell match mot ett så bollskickliga lag, och där var det viktigt att få poängen. Sedan mötte vi Slovakien som hade noll skott på mål, man kan välja att hylla försvarsspelet eller såga vårt anfallsspel, det är 50/50 där.

- Sista matchen mot Polen  så var vi bra första tio minuterna, sedan återigen så ville vi inte falla tillbaka och spela den typen av fotboll utan vi ville hålla uppe den standarden vi hade första tio. Men det är tufft med mästerskap, det är poängen som ska in och det är alla väl medvetna om.

Victor Nilsson Lindelöf håller med:

- Det viktigaste är resultaten och sedan tror jag inte att så många egentligen bryr sig om vad folk runt omkring tycker. Vi vann gruppen och är vidare. Det är det som är det absolut viktigaste, sedan får folk utanför tycka vad man vill. Det viktigaste är vad vi känner i gruppen.

Annons
Publicerad 2021-06-26 kl 14:33

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto