POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVERIGE (HERR)

Granqvist hade svårt att förutspå utvecklingen: "Kunde inte ens drömma om det här"

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkter från Sverige-Schweiz i spelaren ovan.

SAMARA. Svenska spelare talar ofta om att ingen trodde på landslaget.
Hur var det då med Andreas Granqvist?
- Hahaha, att jag skulle stå här och prata om en kvartsfinal i VM det hade jag inte ens kunnat drömma om.

Under lördagen kliver Sverige ut till en VM-kvartsfinal mot England på Cosmos Arena i Samara. En minst sagt osannolik utveckling för ett landslag som trillade ur EM 2016 med en poäng i gruppspelet och som därefter tappade Zlatan Ibrahimovic, Andreas Isaksson, Erik Johansson och Kim Källström.

Särskilt om man tänker på att Sverige skulle VM-kvala mot Frankrike och Holland under ledning av en ny förbundskapten i form av den internationellt oprövade Janne Andersson.

Att Sverige gjort något sensationellt märker spelarna av framför allt via sociala medier, även om man försöker hålla koncentrationen på lördagens kvartsfinal.

- Klart att man känner av att det väldigt stort men vi försöker att fokusera och vi är inte nöjda. Vi har gjort något som inte många hade trott när vi började för två år sedan, säger lagkaptenen Andreas Granqvist.

Du och många spelare påpekar ofta att få trott på det. Hur var det själv, trodde du på detta från start?
- Hahaha, att jag skulle stå här och prata om en kvartsfinal i VM det hade jag inte ens kunnat drömma om. Det har väl växt fram får man säga. Först när vi tog oss vidare från kvalgruppen, sedan när vi väl slog Italien och hade vunnit mot Frankrike såg vi att vi kunde mäta oss med de bästa nationerna om vi gjorde rätt saker.

- Sedan har vi haft en tuff grupp och det var viktigt att slå Sydkorea i första matchen. Vi gjorde det bra mot Tyskland men utan att få resultatet med oss och då är det lätt att man klappar ihop och inte lyckas göra en ny bra prestation. Men det var vår bästa match i VM när vi kör över Mexiko.

Vad gäller nu?
- Vår målsättning var att ta oss vidare från gruppen. Därefter känns det om att vi bara kan gå in och njuta. Vi spelare och ledare har pratat mycket om att vi inte ska känna någon ånger efter matcherna utan att känna att vi gjort allt och en stolthet över det och om resultatet är positivt eller negativt får vara vad det är. Vi ska känna att vi gjort allt.

Andreas Granqvist är noga med att påpeka att spelarna i landslaget absolut inte är mätta bara för att man nått målet.

- Vi är aldrig nöjda, vi vet att vi har förutsättningar att slå ut England också om vi gör saker rätt, kommer upp i rätt nivå och sedan behöver vi lite marginaler på vår sida. Då gäller det att vi inte fuskar med någonting. Vi vet att vi är svårslagna. Vi är svåra att möta och motståndarna blir frustrerade och kommer inte till så många lägen. Vi vet också att vi är vassa på kontringar och fasta situationer.

Det här att ni aldrig är nöjda - var kommer det i från?
- Det är något vi byggt upp under två års tid. Ju mer man vinner, ju mer man lyckas ju mer fortsätter framgången. Det finns inget bättre än att vinna matcher och ta sig vidare i turneringar. Vi vet att vi gjort något riktigt stort och vill fortsätta på den linjen.

Hur ser du på kritiken som ni fått mot ert spel?
- Det är många som klagar på att vi inte har så mycket bollinnehav men om man tittar på matcherna är det vi som har de farligaste chanserna och vi måste se efter våra förutsättningar. Vi kan inte spela ut Tyskland, Mexiko och Schweiz utan vi måste veta vad våra styrkor är.

Publicerad 2018-07-06 kl 16:13
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå