POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE
43v

Nu ska Mexiko få sota för tunga förlusten: "Bra utgångsläge, vill spela direkt"

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna mellan Sverige - Tyskland i spelaren ovan.

SOTJI. Förlusten mot Tyskland var tung.
Men nu har landslaget släppt det och ska besegra Mexiko.
- Innan VM hade jag varit väldigt nöjd med det här utgångsläget så det är bara att köra på, säger Ola Toivonen till Fotbollskanalen.

Sverige föll blytungt i Sotji när Tyskland avgjorde i den 95:e minuten. För Sverige betyder det att det måste bli seger mot Mexiko för att ta sig vidare. Och även om spelarna var ledsna efter 1-2-förlusten mot Tyskland så var alla också sugna på att spela matchen mot Mexiko, vinna och gå till slutspel.

- Om någon hade sagt innan vm att om vi slår Mexiko i sista så går vi vidare så hade vi nog tagit det. Det hade vi absolut köpt, säger Gustav Svensson.

- Vi pratade om det direkt i omklädningsrummet efter matchen. Målet vi hade var att gå vidare och det gäller fortfarande. Den här känslan att man är förbannad kommer nog ligga kvar en stund. Men vi har fortfarande chansen och det ligger i våra händer.

John Guidetti håller med:

- Vi ska ta med oss det som vi gjorde bra. Vi skapade många målchanser. Vi gjorde ett fint mål. Vi gjorde mycket som var bra och det tar vi med oss. Nu krävs det ett 1-0-resultat mot Mexiko och om någon innan turneringen hade sagt att 1-0 mot Mexiko räcker för att ta oss vidare så hade vi förmodligen tagit det, säger han och får medhåll av Ola Toivonen:

- När vi vaknar så tar vi nya tag. Innan VM hade jag varit väldigt nöjd med det här utgångsläget så det är bara att köra på, säger Toivonen.

När domaren blåste av matchen mot Tyskland, ja då var Viktor Claesson sugen på att spela en match till.

- Jag skulle vilja gå ut och spela matchen mot Mexiko direkt efter slutsignalen mot Tyskland. Jag vill vinna. Så det är inga problem att ladda om. Vi har till och med chans att vinna gruppen, säger Claesson.

Ska Mexiko få sota för detta?
- Ja det är tanken. Nu ska vi hem och läka såren och ladda om.

Ludwig Augustinsson:

- Vi kan fortfarande gå vidare så vi måste upp på hästen igen. Man får försöka att se positivt på det, att vi verkligen har chansen att gå vidare. Vi kan absolut vinna där och gå vidare. Vi har alla chanser i världen. Det är också mentalt jobbigt för Mexiko som ju hade varit vidare om vi hade fixat oavgjort, men nu får Mexiko ladda om, säger han.

- Men vi ska upp på hästen igen och vi känner oss i bra form och är starka.

Publicerad 2018-06-24 kl 11:00
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå