Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Sef skickade ut Olssons kampanjbrev: "På begäran från distrikt"

Sverige

Lars-Christer Olsson ville få ut sitt kampanjbrev till Sveriges elitklubbar.
Då vidarebefordrades det av en tjänsteman hos Sef, som Olsson tidigare basat över.
- Inget konstigt alls, säger generalsekreteraren Mats Enquist till Fotbollskanalen.

6:07
Nästa

Avbryt
Försök igen

I spelaren ovan ser du en intervju med valberedningens kandidat Fredrik Reinfeldt.

Kampen om ordförandeklubban i Svenska Fotbollförbundet är i full gång inför årsmötet den 25 mars. Tre kandidater återstår; valberedningens förslag Fredrik Reinfeldt samt utmanarna Lars-Christer Olsson och Caroline Waldheim.

Nyligen skickade Olsson ut ett öppet brev till de röstberättigade för att stärka sin kandidatur, vilket Fotbollskanalen kom över och publicerade för drygt en vecka sedan, med hjälp av Västerbottens FF - som är distriktet som nominerat honom.

Till Sveriges olika distrikt skickade Västerbotten ut brevet. Men till medlemsklubbarna i Svensk Elitfotboll (allsvenskan och superettan), vilka också är röstberättigade, var det en tjänsteman hos ligaorganisationen som vidarebefordrade informationen från Olsson till föreningarna.

ANNONS

Att en tjänsteman skickade ut brevet har fått representanter för klubbar, som stöttar andra kandidater, att reagera, enligt Fotbollskanalens uppgifter. Det har tolkats som ett sätt för Sef att underlätta för sin tidigare ordförande att vinna ordförandevalet.

Men Sef ser inga problem med gången.

- Det var en begäran från Västerbottens FF att det här skulle skickas ut och vi ser väl till att sprida information som kommer från alla kanaler inför valet. Det är inget som tjänstemannen ska lastas för på något sätt. Det var hans skyldighet. Det var ett uppdrag från Västerbotten, säger generalsekreteraren Mats Enquist.

- Det är inte tal om någon reklamkampanj från Sef på något vis. Vi får sådana grejer från förbundet också, att de vill att vi ska skicka ut saker. Då gör vi det också.

Enquist utvecklar:

ANNONS

- Vi skulle inte skickat ut det på eget bevåg men däremot var det en begäran från Västerbotten som nominerat honom, att våra föreningar skulle få kännedom om innehållet. Det är inget konstigt alls. Det stod också tydligt i utskicket att det var på uppdrag av Västerbotten som det skickades ut.

Vidare meddelar Enquist att Sef skulle agerat likadant om en röstberättigad part hade hört av sig och velat dela information från Reinfeldt eller Waldheim.

Publicerad 2023-03-01 kl 17:35

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto