Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

AVSLÖJAR: Jens T Andersson hoppar av ordförandevalet

Sverige (herr)

Jens T Andersson ställer inte upp i ordförandevalet.
Han återgår till jobbet som landslagschef.
"Oavsett vem som blir ordförande är det viktigaste framåt att vi alla tar ansvar för att ena oss som rörelse", skriver han i ett uttalande till Fotbollskanalen.

25:45
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Bildbyrån.

Se hela huvudkandidaten Fredrik Reinfeldts första presskonferens i spelaren ovan.

Jens T Andersson är sedan ett år tillbaka landslagschef på fotbollsförbundet, men har varit tjänstledig senaste månaden efter att ha blivit nominerad som ordförandekandidat av BK Häcken i höstas. Nu har Andersson, som har ett långt förflutet i svensk fotboll som bland annat både sportchef och vd för AIK samt tränare i Sirius och ordförande för Svensk elitfotboll, bestämt sig för att kliva av kampen om att bli ordförande.

Ett besked som gick ut tidigt på torsdagen och när Fotbollskanalen nådde Jens T Andersson svarade han på mejlade frågor, och bland annat förklarade han varför han kliver av:

Annons

"För att vara valbar på årsmötet så hade jag behövt avsluta min anställning på SvFF. Jag trivs väldigt bra med mitt nuvarande uppdrag som landslagschef och med hänsyn tagen till dels den process som varit och dels till det faktum att de är fler kandidater som avser utmana VBs förslag på årsmötet vill jag inte äventyra mitt nuvarande uppdrag".

Hur ser du på processen där exempelvis Caroline Waldheim och du felaktigt pekats ut som olämpliga med lögnaktig referens till jurister på SvFF och RF?
"Jag har tidigare sagt att Svensk fotboll kan och ska ha högre förväntningar på en ordförandeprocess 2023 och det står jag fast vid." 

Vad behöver svensk fotboll för ordförande sett till dess utmaningar?
"Jag anser att vi behöver en ordförande som leder styrelsearbetet på ett sätt som gör att vi ser över våra mötesstrukturer och beslutsvägar, vi behöver med hjälp av bra underlag fatta snabbare beslut och bli mer effektiva i rörelsen för att säkerställa vår fortsatta utveckling inom Svensk fotboll oavsett vilken sakfråga det gäller. Jag tror dessutom att vi fortsatt behöver en aktiv ordförande som har hög närvaro och är tillgänglig i verksamheten för att på så sätt hålla ihop svensk fotboll". 

Annons

Vem av de tre kvarvarande kandidaterna (Fredrik Reindfeldt, Caroline Waldheim och Lars-Christer Olsson) passar bäst?
"Det är upp till de röstberättigade att bestämma på årsmötet och inget jag, nu när jag återgår till att vara tjänsteman ska uttala mig om. Oavsett vem som blir ordförande är det viktigaste framåt att vi alla tar ansvar för att ena oss som rörelse och jobba tillsammans för att fortsätta utveckla svensk fotboll". 

Du hade behövt säga upp dig från jobbet som landslagschef för att ställa upp i valet. Hur blir det framöver med jobbet? 
"Jag återgår till arbetet på måndag och ser väldigt mycket fram emot att fortsätta arbeta med att utveckla svensk landslagsfotboll".

Fakta

Ordförandekandidaterna

Valberedningens förslag till ordförande är den tidigare statsministern Fredrik Reinfeldt.

Han utmanas av Lars-Christer Olsson och Caroline Waldheim.

Jens T Andersson, Tommy Andersson, Helene Barnekow, Annika Grälls och Birger Jonsson har dragit sig ur ordförandekampen.

Publicerad 2023-02-23 kl 09:20

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto