POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVERIGE
2v

Seger gör sin 200:e landskamp – hyllas av lagkamraterna: ”En dröm som blev sann att jag fick spela med henne"

Foto: Bildbyrån

NICE. Caroline Seger gör sin 200:e landskamp.
Då hyllas hon av lagkamraterna.
- Att jag fick möjligheten att spela med henne var en dröm som blev sann, säger Hanna Glas.

När Sverige spelar bronsmatch mot England i Nice gör Caroline Seger sin 200:e landskamp. Det är ingen tvekan om att lagkaptenen har satt avtryck och att hon har betytt mycket för landslaget och svensk fotboll.

- Hon har betytt jättemycket för mig. En stor förebild när jag var yngre och som jag har sett upp till. Att jag fick möjligheten att spela med henne var en dröm som blev sann. Det är fantastiskt kul att ha får dela hennes fantastiska karriär. Det är häftigt. Hon är en stor ledare både på och utanför planen för svensk damfotboll, säger Hanna Glas.

Vad var det som gjorde att hon var din förebild?
- Hennes speluppfattning och finess i sitt spel. Det var det bästa.

Caroline Segers landslagsdebut kom 2005 och med 200 landskamper utmanar hon Therese Sjögrans rekord som är på 214.

- 200 landskamper är mäktigt. Hon är fantastiskt duktig. Hon styr väldigt bra. Det är tryggt att ha henne bredvid sig på planen, säger Elin Rubensson och fortsätter:

- Hon är drivande. Hon vill få fart på laget. Hon är den som kliver fram när det behövs med hela sin attityd och det är jätteviktigt.

Linda Sembrant har gjort många landskamper tillsammans med Seger och är också full av beundran för sin lagkompis.

- Hon betyder otroligt mycket. Det är svårt att beskriva vad hon betyder. En så stor spelare, en så stor ledare. Hon betyder otroligt mycket, både på och utanför planen. Jag önskar att hennes 200 landskamper kan bli otroligt speciellt, säger Sembrant och får medhåll av Sofia Jakobsson:

- Det är svårt att beskriva henne med ett par ord för hon betyder så mycket på planen och utanför planen. Det är en otrolig person som besitter så mycket kvaliteter. Hon är en av de bästa spelarna som jag någonsin har spelat med efter hur hon kan bidra på och utanför planen, säger Jakobsson och fortsätter:

- Hon kan få med sig ett helt lag på ett sätt som inte många kan. För mig betyder hon otroligt mycket, och för hela laget. Jag kan inte förklara med bara något ord. Men en otroligt viktig spelare.

Bronsmatchen mellan Sverige och England på lördag sänds på TV4, C More Live och kan streamas på cmore.se. Sändningen börjar 16.00.

Publicerad 2019-07-06 kl 14:00
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå