POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE
42v

Sjuka trion flögs in med helikopter: "Jag blev åksjuk"

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren ovan.

SOTJI. Pontus Jansson, Filip Helander och Marcus Rohdén anslöt till övriga landslaget strax innan matchen.
I helikopter.
- Då var man inte häftig. Jag blev åksjuk, säger Jansson.

När landslaget på fredagen åkte till Sotji saknades tre spelare. Pontus Jansson, Filip Helander och Marcus Rohdén hade blivit magsjuka och fick därför stanna kvar på hotellet i Gelendzjik. Vid lunch på lördagen anslöt trion till Sotji - i helikopter.

- Vi skulle först åka helikopter men sedan blev det inställt. Då skulle vi åka till Krasnodar och åka därifrån, men sen i sista sekunden fick vi veta att vi skulle testa helikoptern. Så man var inte så häftig om jag ska vara ärlig. Jag var rätt nojig. Jag hade aldrig gjort det innan så jag visste inte vad jag skulle förvänta mig. Det tog 55 minuter. Men jag kom fram vid liv och det är jag oerhört glad för, säger Pontus Jansson till Fotbollskanalen.

Var du nervös?
- Ja det var jag. Vi skulle ut och sätta oss men då gick det inte för att det regnade för mycket. Då fick vi vänta inne i loungen. Sedan var tanken att åka till Krasnodar och flyga därifrån, och ett tag var det också snack om att vi skulle åka bil. Så det var mycket fram och tillbaka. Det var en jobbig morgon.

Men magen då?
- Magen var lugn, men det här med helikopter var jobbigare. Blev lite åksjuk.

Var det samma sjukdom som Lindelöf och Krafth?
- Nej, jag tror inte ens att det var samma som Vigge och Krafth som väl hade feber och vi tre hade mage. För oss var det kanske något som vi hade ätit, någon bakterie som vi inte är vana vid, men man vet ju inte. Det är klart att det spekuleras mycket i media, ni måste ju ha något att skriva om, haha. Men jag vet inte vad det kom ifrån. Jag är bara glad över att det gick över snabbt så att alla var redo för att spela.

- Det var nog den bästa lösningen att vi stannade kvar på hotellet. Det var nog många som var nojiga att bli smittade. Det var många som under deras flygresa i går var nervösa över att också bli smittade. Så jag tror att det var den bästa lösningen att vi gjorde som vi gjorde. Men det kanske var lite tuffare för oss att resa i dag innan match, det var en lång dag för oss tre med helikopter och så.

Landslagschefen Lasse Richt har aldrig varit med om att landslagsspelare har åkt helikopter till match, och Fifa stod inte för kostnaden utan det gjorde SvFF.

Publicerad 2018-06-24 kl 07:00
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå