Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Sveriges lycka - Italiens elva läckt i media: "Väntade på det"

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

MILANO. Sverige hoppades att Italiens startelva skulle läcka ut i media.
Scouten Lasse Jacobsson har haft telefonen i högsta hugg under söndagen.
- Jag får uppdateringar via WhatsApp, säger han.

I gruppspelet använde Italien fyra olika formationer så det är inte konstigt att Sverige inte helt säkert vet hur måndagens motståndare kommer att ställa upp. Inför matchen på Friends Arena läckte förbundskapten Gian Piero Venturas elva ut i italiensk media vilket gjorde den svenske scouten Lasse Jacobssons jobb enklare. När Fotbollskanalen pratar med Jacobsson under söndagens träning på San Siro går han runt med telefonen i handen.

- Jag väntar ju på att deras laguppställning ska läcka precis så som vår brukar göra. Och när den kommer kollar man om den är trolig, säger han.

Du hoppas alltså att italiensk media gör sitt jobb så att startelvan läcker ut?
- Den stämde exakt senast när den läckte ut inför matchen i Stockholm. Det som ju har varit intressant med Italien under den här kvalperioden är att man har haft fyra olika uppställningar.

- Nu är det några saker som är osäkra. Italien har ju en del äldre spelare i sitt lag och frågan är vilka som klarar av två matcher på tre dagar? Gör Barzagli det till exempel? Det är tufft.

Är det skönt att få veta startelvan innan?
- Ja visst är det så För då kan vi ju göra i ordning fasta och allt och börja fundera på vem som markerar vem. Det är alltid en fördel.

Vilken av de italienska tidningarna litar du mest på?
- Det kan jag inte säga men jag har ju varit här i Italien på semestrar och så i 21 år så jag har lite kompisar som jag får uppdateringar av via WhatsApp. Men efter det här kanske dom måste flytta, haha.

- Nej då, men det brukar alltid komma ut på något sätt.

Strax efter intervjun med Lasse Jacobsson gick Sky Italia ut med att Ventura kommer att köra 3-5-2, precis som man gjorde på Friends Arena, men med skillnaden att Jorginho och Manolo Gabbiadini väntas gå in från start. Napoli-spelaren Lorenzo Insigne sägs ratas.

Under den första halvleken på Friends Arena sprang Lasse Jacobsson flera gånger från sin plats uppe på läktaren och ner till Janne Andersson vid avbytarbåset.

- Vi ser ju bättre där uppifrån än vad Janne och Peter gör nere vid planen. Deras lag blev som vi trodde. Italien spelade 3-5-2 och tryckte upp sina spelare. Då kanske det var första gången jag stack ner för att bekräfta att det var som vi trodde.

- Sedan kom korrigeringar där vi ser att Italien försöker utnyttja ytor hos oss. Italien är ju inte dummare än att ha läst in sig på oss och försökte hitta svagheter och överbelastade. Det märkte ni säkert också att ”Ludde” var dom rejäla på och överbelastade på den sidan. Då måste vi korrigera det och då tog vi ner Albin ett steg och plockade upp Marco Parolo efter 25 minuter.

Italiens startelva enligt Sky Italia: Buffon - Barzagli, Bonucci, Chiellini - Candreva, Florenzi, Jorginho, Parolo, Darmian - Immobile, Gabbiadini

Publicerad 2017-11-12 kl 22:05
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons