Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

SvFF-basen: Damernas bojkott påverkade spelarna

Sverige (herr)

MILANO/STOCKHOLM. Herrlandslagets ledning var upprörda över tajmingen på damlandslagets bojkott. Generalsekreteraren Håkan Sjöstrand menar att det påverkade spelarna inför playoff-dramat.
- Det är min bild, säger Sjöstrand.

Foto: Bildbyrån

I söndags, dagen innan Sveriges playoff-avgörande mot Italien, kunde Fotbollskanalen berätta att det svenska damlandslaget planerar att bojkotta Fotbollsgalan den 20 november. Anledningen är att spelarna ännu inte kommit överens med SvFF om något nytt avtal parterna emellan.

Nyheten väckte starka reaktioner från många håll. Bland annat från herrarnas landslagschef Lars Richt som kallade det för "respektlöst" med tanke på tajmingen.

- Det är ju mycket laddningar, precis som man ser laddningar från annat håll. Och det är otroligt mycket som står på spel. I går (i söndags) blev det ju ett otroligt fokus på något när alla ville ha fokus på det här, säger SvFF:s generalsekreterare Håkan Sjöstrand efter segern i dubbelmötet med Italien.

ANNONS

Lasse (Richt) sa nu att spelarna blev väldigt störda av det, är det din bild också?
- Aa, det är min bild.

Herrspelarna blev störda av det?
- Det blev otroligt mycket fokus. Det är bara att titta på en sådan här match, hur mycket små detaljer det handlar om för att nå ända fram. Det är jättesmådetaljer ibland när vi pratar om vad som skiljer en vinst eller förlust och så vidare. Allt sådant vill man lägga kraft och energi på och ju närmre man kommer en match desto mer vill man lägga på det. Det blev väldigt mycket åsikter kring den här frågan, utan insikter. Och man rycker saker ur sitt sammanhang.

Sjöstrand menar vidare att det som man varit överens om med Spelarföreningen sedan tidigare - att de har den här veckan på sig att lösa det - fortfarande gäller. SvFF-generalsekreteraren ska träffa Spelarföreningens generalsekreterare Magnus Erlingmark på onsdag. Sjöstrand betonar att han inte vill hamna i ett läge där spelarna strejkar och använder Danmark - som fick ställa in VM-kvalmötet med just Sverige - som exempel.

ANNONS

- Jag ser inte någon vinnare i det som har hänt i Danmark, jag tycker bara att det är förlorare. Det är spelare, det är ett förbund och det är fotbollen som förlorar på det. Jag kan bara säga att jag ska göra allt jag kan, och jag menar det jag säger. Det är klart att de ska ha ett bättre avtal, det är ju det vi diskuterar, säger Sjöstrand.

Vad det är i avtalet som göra att parterna inte kunnat komma överens vill Sjöstrand dock inte gå in på.

- Nä. Jag vill hålla mig till det vi har sagt från början. Att vi sköter de diskussionerna mellan de som ska komma överens om avtalet och det håller jag fast vid.

VM-avancemanget för Sveriges herrar innebär inte bara en sportslig boost. Det ger också ett tillskott till den ansträngda ekonomin på minst 100 miljoner kronor. Det menar dock Håkan Sjöstrand inte är relevant när det kommer till förhandlingarna med damlandslaget.

ANNONS

- Det handlar inte om det. Det är en stor fråga och jag tycker också att vi har ett ansvar att lösa det här. Sedan att folk har synpunkter; det drar ut på tiden och så. Ja, men så kan det vara i förhandlingar att man drar ut på tiden. Och det kanske finns förklaringar till det.

Publicerad 2017-11-14 kl 08:58

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto