Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE
48v

TV: Sveriges plan för att knäcka Italien: "Måste stå upp"

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se en tv-intervju med Janne Andersson i spelaren ovan.

Sverige ska inte bara mäta sig med Italien tekniskt och taktiskt.
Man måste också stå upp mentalt och fysiskt, menar förbundskapten Janne Andersson.
- Det spelet ingår på den här nivån, säger han till Fotbollskanalen.

Under fredagen vann Sverige den första av två play off-matcher i VM-kvalet mot Italien, med 1-0 hemma på Friends Arena. Dagen efter segern är förbundskaptenen Janne Andersson nöjd över hur hans spelare inte lät italienarna "kliva på dem" och vinna det mentala och fysiska spelet ute på plan.

- Det var jätteroligt se. Vi tog för oss på rätt sätt. Det blev lite dueller och lite skärmytslingar. Vi måste stå upp även i det spelet, det ingår på den här nivån. Vi måste även stå upp i de delarna, och det gjorde vi. Vi har ett antal spelare med erfarenhet som varit med förr och det är en styrka att ha när man går in i den typen av matcher som på måndag. Det gäller att ta för sig och stå upp för varandra, säger Andersson.

På måndag spelas alltså returen, i Milano.

- Italien måste gå framåt då, de måste visa sin publik och alla andra att de går framåt. Vi kommer vara förberedda på det, men vi kan inte bara försvara oss. Vi måste ha mod med bollen, annars blir det för mycket försvarsspel och då är de så skickliga att de till slut sårar oss. Så en nyckel blir att ta initiativ när vi har boll.

Janne Andersson utvecklar:

- Vi måste ta för oss, vi måste våga. Ska vi bara spela försvarsspel och bevaka något... då vinner man inget. Man blir aldrig en vinnare då. Vill vi bli vinnare och gå till VM måste vi våga fullt ut. Sen ska vi vara taktiskt smarta och inte vara dumdristiga, men det är en annan sak.

Mittfältaren Viktor Claesson är inne på samma linje som Janne Andersson.

- Vi ska ut och spela vårt spel, det gäller att vi inte blir för fega. För då blir det uddlöst. Vi måste ha ett kompakt försvar men även kunna gå upp köra på Italien, vinna bollen högre upp och hitta variation mellan det korta och långa spelet, säger Claesson.

Krasnodar-spelaren är beredd på att Italien kommer att spela tufft och försöka få över domaren på sin sida i returen.

- Det kommer bli ännu värre där nere, det var ganska hetsigt här i Stockholm också. Vi hade föreberett oss på det innan de här matcherna. Det gäller att vi också står upp i den fajten och inte lägger oss platt bara för att vi är "snälla Sverige". Vi måste stå upp, säger Claesson.

Publicerad 2017-11-11 kl 19:35
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons