Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

AIK:s nya besked i sportchefsjakten - Berntsen på listan: "Väldigt rutinerad"

Allsvenskan

Thomas Berntsen uppges vara aktuell för att bli ny AIK-sportchef.
Nu bekräftar Gnaget-basen Manuel Lindberg att Berntsen åtminstone varit på klubbens lista.
- Han har varit med länge och är väldigt rutinerad, säger AIK-vd:n i Fotbollskanalens deadline day-sändning

8:11
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Bildbyrån.

Se en intervju med Robert Falck i spelaren ovan.

8:11
AIK-basen: ”Vi vill givetvis ha hem Robin”
15:44
Lindberg bekräftar: "Ett namn vi haft med på listan"
IFK Norrköping - Kalmar FF
IFK Norrköping
Kalmar FF
STREAMA PÅ LÖRDAG
Malmö FF - IK Sirius
Malmö FF
IK Sirius
STREAMA PÅ LÖRDAG
IFK Göteborg - IF Brommapojkarna
IFK Göteborg
IF Brommapojkarna
STREAMA PÅ LÖRDAG
Halmstads BK - IFK Värnamo
Halmstads BK
IFK Värnamo
STREAMA PÅ LÖRDAG
IF Elfsborg - Djurgårdens IF
IF Elfsborg
Djurgårdens IF
STREAMA PÅ SÖNDAG
AIK - GAIS
AIK
GAIS
STREAMA PÅ MÅNDAG

AIK gjorde sig i fjol av med sportchefen Henrik Jurelius, och har ännu inte tagit in en ersättare till posten. Manuel Lindberg, vd/klubbdirektör, har sedan Jurelius avsked agerat tillfällig sportchef, men snart kan möjligen en ny sportchef vara på plats i klubben.

Nyligen uppgav Aftonbladet att AIK väljer mellan fyra-fem personer som är aktuella, och att Sarpsborgs sportchef Thomas Berntsen en av de som kan börja jobba i AIK.

Nu ger Lindberg ett nytt besked om sportchefsjakten.

- Jag har ingen transfer-deadline per den 31 mars, så jag har fyra dagar på mig eller något att landa ett namn som jag fortfarande jobbar på. Det har varit en lång resa med många turer, samtidigt som det är en svår rekrytering, vilket vi förstod att det skulle bli, men målet är att ha ett färdigt namn i april, säger han i Fotbollskanalens deadline day-sändning.

Annons

Lindberg bekräftar vidare att han tittat på Berntsen som ett namn för sportchefsposten. 

- Han är ett namn vi haft med på listan tillsammans med väldigt många andra namn som ni skrivit om. Vi har tittat på Sverige, Norge, Danmark och utomlands och har tre-fyra namn vi jobbar på, så vi får se. Vi låter allas transferfönster ta slut nu, och sedan får vi ta upp frågan. Vi har letat efter en rutinerad, befintlig sportchef som vill ta sig an AIK.

Vad har Thomas Berntsen gjort bra som sportchef?
- Han har en sådan profil, han har varit med länge och är väldigt rutinerad. Han har varit duktig på att sälja spelare och har varit med länge i branschen, som många andra, men han är en sådan karaktär. 

Berntsen var även aktuell för att ta över som sportchef i IFK Göteborg för fyra år sedan, men valde då att tacka nej. Berntsen har arbetat i Sarpsborg sedan december 2012.

Annons

Senare under kvällen gästade AIK:s ordförande Robert Falck deadline day-sändningen och gav då följande besked om klubbens jakt på en ny sportchef:

- Inget är klart. Vi har styrelsemöte i morgon men har inget givet namn att ta ställning till än. Vi har sagt att det ska vara klart sista mars. Vi hoppas lyckas med det även om det ser ut som att tiden är knapp, sa Falck och förklarade dröjsmålet:

- Vi vill ha en riktigt bra sportchef och sådana växer inte på träd.

Vidare menade Robert Falck att nuvarande situation är ohållbar för Manuel Lindberg, som för tillfället har tre tunga roller i AIK.

- Vi måste lösa situationen. Vi kan inte ha en tf sportchef som samtidigt är klubbdirektör och vd. Han orkar inte det helt enkelt, Manuel. Även om han gör ett bra jobb som sportchef. Det funkar inte. Han håller på att bränna ut sig och det ska han inte göra i det här läget. Han ska vara vår vd och klubbdirektör. Två jobb räcker för honom, avslutade Falck.

Annons

AIK slutade på femte plats i allsvenskan förra säsongen.

Publicerad 2023-03-28 kl 23:28

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto