Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

MFF:s hint om Ghoddos: "En vacker dag ska nog säcken knytas"

Allsvenskan

Malmö FF jagar nyförvärv.
Nu ger Andreas Georgson besked om Shkelqim Vladi, Saman Ghoddos - och Pontus Jansson.
- Ett väldigt unikt case, säger MFF:s tekniska chef i Fotbollskanalens deadline day-sändning.

15:34
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Bildbyrån

Se en intervju med Andreas Georgson i spelaren ovan.

I dagarna avslöjade Fotbollskanalen att Malmö FF försöker värva Saman Ghoddos innan det svenska transferfönstret stänger vid midnatt i kväll, tisdag. Parterna är dock en bit ifrån varandra och det ska en hel del till för att en affär ska bli av.

Samtidigt har schweiziska Blick rapporterat att MFF visar intresse för Shkelqim Vladi. 22-åringen, som är central forward, tillhör andraligalaget FC Aarau den här säsongen.

På tisdagen, med timmar kvar av transferfönstret, gästade MFF:s tekniska chef Andreas Georgson och gav då följande besked om de himmelsblås intresse för Vladi:

- Det är härliga tider med många rykten, killgissningar både in och ut från truppen. Man kan väl säga rent generellt - utan att det gäller honom - att scoutingarbetet pågår året runt och då är man i kontakt med agenter framför allt som kommer med rekommendationer, sa Georgson och fortsatte:

Annons

- Ibland tror jag att Malmös namn spelas in i sådan ryktesspridning för att det kan gynna intresset och förbättra en förhandlingsposition. Det är en sådan tid nu.

Men har han funnits på radarn?
- Det är en av många spelare som passar förbi och som vi tittar på, definitivt.

När det gäller Saman Ghoddos hintar Georgson om att en övergång kan komma att ske inom sinom tid.

- Det är klart han gör (finns med i någon form av tankeverksamhet). Det är en spelare som konstigt nog aldrig spelat i MFF, och det borde han ha gjort. Han är från stan, och vi har mött honom många gånger. Han har varit duktig ända från ungdomsåren, men har tagit en lite annorlunda resa i karriären, sa Georgson:

- Nog tror vi att en vacker dag ska den säcken knytas och identiteten skapas, men där är vi inte än och vi får se. Men vi har en relation med Saman, och inte minst sedan förra sommaren, då han var med och tränade.

Annons

Brentford-mittbacken Pontus Jansson har i sin tur också ett utgående kontrakt i England, och kopplas starkt ihop med Malmö FF. Georgson säger följande om en möjlig comeback framöver:

- Vi känner Pontus, kontakten är tät och intensiv. Det är ett väldigt unikt case, då han är mer än bara en spelare och mittback. När tiden är mogen kommer han göra mycket gott för MFF, och ju förr desto bättre. Det är som "Danne" (Daniel Andersson, sportchef) brukar säga, vi vill inte ha hem spelare på kryckor.

Malmö FF slutade på sjunde plats i allsvenskan förra säsongen.

Publicerad 2023-03-28 kl 18:34

"JUST NU: Allsvenskan” - din dagliga nyhetspodd om Allsvenskan

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto