Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

AIK bekräftar - vill värva Dabo: "Det är ingen hemlighet"

Allsvenskan

Lamine Dabo, 19, är på väg till AIK.
Det bekräftar tf sportchef Manuel Lindberg.
- Vi kommer eventuellt att värva honom i kväll, säger han i Fotbollskanalens deadline day-sändning.

15:44
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Bildbyrån

Se en intervju med Manuel Lindberg i spelaren ovan.

15:44
Lindberg bekräftar: "Ett namn vi haft med på listan"
8:11
AIK-basen: ”Vi vill givetvis ha hem Robin”

AIK har sålt Jesper Cessay till IFK Norrköping och nyförvärvet Aboubakar Keita är skadad för tillfället. Därmed har ett frågetecken väckts kring den defensiva mittfältspositionen i svartgult.

Tidigare under tisdagen uppgav Expressen att AIK vill värva Lamine Dabo, 19, från spanska CE Constàncias och att parterna är överens. Mittfältaren provspelade med Gnaget i höstas och spelade då även träningsmatch med klubben.

Med bara timmar kvar av det svenska transferfönstret gästade AIK:s vd/klubbdirektör och tf sportchef Manuel Lindberg Fotbollskanalens deadline day-sändning. Då gav han följande besked:

Annons

- Utifrån förutsättningarna att vi bara ska spela allsvenskan och inte cupen eller Europa tycker vi inte att vi behöver ha världens största trupp. Ska vi spela match en gång i veckan är det kanske 15-17 spelare som är aktuella, sa AIK-toppen i sändningen.

Hur mycket jobbar ni på att lösa en ersättare (till Ceesay) i dag?
- Inte jättemycket, faktiskt. Det är ingen hemlighet att vi har haft dialog med en ung, spansk spelare som spelade med oss i vintras. Vi kommer eventuellt att värva honom under kvällen, men det är mer i så fall ett framtidsnamn mer än att det är en kille som ska spela nu.

- Det är Lamine Dabo, då. Okänd för er, helt klart, eftersom han kommer från en akademi på Mallorca. Vi får som vi landar den (värvningen) eller inte, annars kanske vi tar den i sommar. Vi känner ingen panik utan känner att vi har en bra startelva.

Annons

Lindberg berättar vidare att AIK fick nys om Dabo via tips, vilket som sagt ledde till ett provspel i höstas.

- Det är en spelare som var hos oss i november-december och spelade några träningsmatcher. Han är så pass ung att han fortfarande kan spela i P19, om han kommer hit, så det är lättare för oss att bedöma en spelare som varit med oss och spelat matcher. Han har mycket av det vi söker, men han är ung. Han är fysisk, bollsäker och uppväxt i Spanien med allt vad det innebär. Han är en gubbe vi eventuellt skulle kunna spela i framtiden. Kanske inte här och nu, men för framtiden.

Senare under tisdagskvällen gästade även Robert Falck, ordförande i AIK, deadline day-sändningen och gav då en uppdatering kring Dabo-affären.

- Det är inte en fråga för styrelsen. Jag vet att den inte har gått i lås ännu, men Manuel jobbar intensivt på det. Vi får se, sa Falck i sändningen strax efter klockan 23.00.

Annons

Enligt Aftonbladet är AIK även på väg att låna ut mittbacken Sichenje Collins, 19, till finska Kups.

- Det är en kille som behöver mer speltid och vi kommer att ta beslut i dag beroende på vad som händer under kvällen. Men utlåningar finns det möjlighet att göra efter i kväll också, avslutade Manuel Lindberg.

Publicerad 2023-03-28 kl 17:39

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto