Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Okänd detalj avslöjad: Därför premiärspelar Thern inte mot Blåvitt

Allsvenskan

Simon Thern kommer inte att spela premiären mot IFK Göteborg.
Anledningen? En "gentleman's agreement" med IFK Värnamo.
- Mer detaljer kan jag inte ge, säger sportchef Enes Ahmetovic i Fotbollskanalens deadline day-sändning.

18:31
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Bildbyrån

Se en intervju med Enes Ahmetovic i spelaren ovan.

På tisdagen blev det officiellt att Simon Thern lämnar IFK Göteborg efter två år för en återkomst till IFK Värnamo. Mittfältaren har skrivit på ett kontrakt över säsongen 2025 med sin moderklubb, där karriären en gång började.

I morgon, onsdag, kommer 30-åringen att ansluta till sitt nya lag som är mitt uppe i förberedelserna inför den allsvenska premiären mot IFK Göteborg. En premiär som Thern dock inte kommer att vara tillgänglig för - trots att övergången är helt klar.

Anledningen? En "gentleman's agreement" mellan Smålandsklubben och Blåvitt, avslöjade sportchef Enes Ahmetovic i Fotbollskanalens deadline day-sändning.

Annons

- Frågar du Simon hade han nog velat spela den matchen redan i kväll! Men tillsammans med Göteborg har vi kommit fram till en "gentleman's agreement", om vi ska uttrycka oss så, vilket gör att han inte kommer tas ut på söndag och spela, sa Ahmetovic i sändningen.

- Mycket mer detaljer än så kan jag inte säga gällande den här frågan.

När det gäller värvningen av Simon Thern är IFK Värnamo-sportchefen lyrisk:

- Det känns fantastiskt att ha tillbaka Simon. Det är en spelare som många i staden, och inte minst i föreningen, känner till. Folk som har sett honom växa upp och gå från yngsta ungdomslagen, till Finnvedsvallen och därifrån tagit sig ut i Europa, säger Enes Ahmetovic.

- Sen, hur vi kunde ro det i hamn? Jag kan försöka förklara det: den här affären hade inte varit möjlig utan Simon välvilja och hans kärlek för både staden och klubben.

Annons

Ni har inte tripplat IFK Göteborgs lönekuvert, med andra ord?
- Haha, nej! Då hade det varit tomt i fickorna på mig personligen också. Då hade jag fått sälja både bil och hus kan jag säga (skratt). Så det har vi inte gjort!

IFK Värnamo slutade på tionde plats i allsvenskan i fjol som nykomling.

Publicerad 2023-03-28 kl 20:57

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto