Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

Bekräftat: Rolke klar för Dif - och Odhiambo lånas ut

Allsvenskan

Frank Odhiambo går till Vasalund på lån.
Och Philip Rolke är klar för Djurgården.
Det bekräftar sportchef Bosse Andersson.
- Vi går säkert ut med det i dagarna, säger han i Fotbollskanalens deadline day-sändning.

8:11
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Bildbyrån

Se klippet med Bosse Andersson i spelaren ovan.

Djurgården har varit aktivt i vinter och värvat Oliver Berg, Carlos Moros Gracia, Jacob Bergström, Oskar Fallenius, Wilmer Odefalk samt bröderna Theo och Lucas Bergvall.

Nu står det klart att ytterligare en spelare ansluter till Blåränderna.

Med bara timmar kvar av det svenska transferfönstret gav nämligen sportchef Bosse Andersson besked i Fotbollskanalens deadline day-sändning om att Philip Rolke, 16, är klar för Djurgården. 

I alla fall "så gott som".

- Philip har varit hos oss i fyra-fem veckor. Han kommer att bli Djurgården-spelare och han kommer att bli spelklar för oss. Vi kommer säkert att gå ut med det i dagarna. När man är under 18 år tar det lite längre tid med en övergång, men vi försöker lösa det, sa Andersson i sändningen.

Annons

- Samtidigt som det är allsvensk premiär i helgen är det också allsvensk premiär i U19 och vi hoppas att han är spelklar och kan spela där.

Han är så gott som klar för Djurgården?
- Ja, det är han absolut.

Philip Rolke är en lovande mittback som förra sommaren lämnade Brommapojkarnas akademi för en flytt till FC Basel, men efter bara ett halvår i Schweiz vänder han alltså tillbaka till Stockholm.

Och på tal om mittbackar.

Bosse Andersson meddelade även - direkt från Lundh Live på Södra teatern - att Frank Odhiambo lånas ut från Djurgården. 20-åringen kommer att spendera säsongen 2023 i Vasalund och ettan norra.

- Han var med och tränade i januari, men sedan vi åkte på träningsläger har han kontinuerligt spelat matcher med Vasalund. Han kommer att spela i division 1 norra på lån den här säsongen, sa Dif-sportchefen.

Annons

Hur ser ni på honom framåt?
- Alla behöver tig att anpassa sig. Han har gjort det bra och det gäller att växa in och få så många matcher på cv:t som möjligt för att vara redo en dag. Långsiktigt ska han kunna vara med och konkurrera om en plats i Djurgården.

Djurgården ställs mot Brommapojkarna i den allsvenska premiären på lördag.

Publicerad 2023-03-28 kl 21:43

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto