Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Ericsson om Høgmo-röran: "Aldrig varit med om det tidigare"

Allsvenskan

Per Mathias Høgmo var helt klar för Midtjylland, enligt dansk media.
Men succétränaren blev kvar i Häcken.
- En märklig upplevelse, säger sportchef Martin Ericsson i Fotbollskanalens deadline day-sändning. 

18:11
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Bildbyrån

Se klippet med Martin Ericsson i spelaren ovan.

Per Mathias Høgmo tog BK Häcken till ett historiskt, första SM-guld förra säsongen.

I ett par veckor nyligen kopplades succétränaren ihop med FC Midtjylland, och uppgifter i dansk media gjorde gällande att parterna hade haft initiala samtal om en gemensam framtid tillsammans - samtidigt som andra rapporter senare tog det så långt att han var klar för ett klubbyte.

Efter många om och men blev Høgmo dock kvar på Hisingen samtidigt som Midtjylland anställde Thomas Thomasberg som ny huvudtränare. När Häckens sportchef Martin Ericsson gästade Fotbollskanalens deadline day-sändning gav han sin syn på turerna kring klubbens guldtränare.

Annons

- Det var en spännande upplevelse utifrån kommunikationen som var. Jag tror aldrig att jag har varit med om det tidigare. Går man ut så säkert från media (…) brukar det oftast vara sant också, men i det här fallet visste vi att det inte var sant. Det var en märklig upplevelse mer än något annat, sa Ericsson i sändningen.

Uppgifterna var helt tagna ur luften?
- Mm, nja. Alltså… Det jag refererar till är dagen då man meddelar att någon är helt klar, men i det här fallet visste jag att han inte var det.

- Ur andra aspekten, kring hela frågan, pratar vi inte så mycket mer om det mer än att det är väldigt tydligt och rimligt att vi kommer ha intresse kring Per Mathias som har gjort det bra och varit i ropet tidigare. Det är inget nytt utan något vi förhåller oss till.

Martin Ericsson menar vidare att han är nöjd med dialogen som han och Per Mathias Høgmo har haft under ryktestiden.

Annons

- Vi har pratat väldigt öppet och bra om allting genom hela processen, som då har varit offentlig genom media. Det som pratas mellan mig och Per Mathias stannar mellan oss, men vi har haft en bra dialog vilket jag värdesätter. Det känns tryggt för mig, avslutar Häcken-sportchefen.

I början av året förlängde Per Mathias Høgmo sitt kontrakt med Häcken över säsongen 2024.

Publicerad 2023-03-29 kl 10:30

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto