Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bajens besked: Saidou Alioum får plats i a-laget

Allsvenskan

Utländska spelare kan inte representera både för Hammarbys a-lag och HTFF.
Nu ger Jesper Jansson flera besked.
- (Saidou) Alioum kommer ingå i den allsvenska truppen, säger sportchefen i Fotbollskanalens deadline day-sändning.

15:45
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Bildbyrån

Se en intervju med Jesper Jansson i spelaren ovan.

Hammarby har en mängd unga spelare som visade framfötterna i utvecklingslaget HTFF i fjol och nu knackar på dörren till a-laget. En aspekt som klubben behöver ta hänsyn till när det gäller beslut om matchning för sina unga talanger är att de utländska spelarna inte kan spela både för a-laget och HTFF.

Bajen har därför behövt ta beslut om vilket av de två lagen respektive spelare ska tillhöra inför transferfönstrets stängning, natten till onsdagen. När sportchef Jesper Jansson gästade Fotbollskanalens deadline day-sändning gav han följande besked kring spelarna som har varit runt gränsen mellan lagen.

Annons

- (Saidou) Alioum kommer att ingå i den allsvenska truppen. (Moustapha Amadou) Sabo och (Ibrahima Breze) Fofana mest troligt i HTFF, sa Jansson.

När du säger "mest troligt", vad finns det för spelutrymme i det beslutet?
- Vi har ingenting. Det kan hända att vissa få fönster fortfarande är öppna, så det kan vara att det blir en utlåning någon annanstans.

I en tidigare intervju med Fotbollskanalen har Jesper Jansson menat på att regelverket, som alltså bara gäller utländska spelare, är orättvist.

- Det är jävligt lustigt. Jag har varit på (förbundet) om det. Det är ju lite diskriminerande egentligen, sa Bajen-sportchefen i början av februari.

19-årige Saidou Alioum anslöt till grönvitt förra sommaren och gjorde fem mål på elva matcher för Hammarby TFF, som huserar i ettan norra, under hösten i fjol. 

Annons
Publicerad 2023-03-28 kl 19:41

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto