Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Officiellt: IFK Norrköping värvar Gunnarsson

Allsvenskan

IFK Norrköping har i vinter jagat en mittback.
Nu är Niklas Gunnarsson klar för den allsvenska klubben. 
- Jag är väldigt, väldigt glad, säger norrmannen. 

9:26
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Bildbyrån.

Se en intervju med IFK Norrköpings sportchef Tony Martinsson.

IFK Norrköpings chefstränare Glen Riddersholm har i vinter varit tydlig med att han vill ha in en ny mittback, och på transferfönstrets sista dag blev det till slut verklighet. 

Peking går nu ut med att den norske mittbacken Niklas Gunnarsson, 31, senast i norska Strømsgodset, ansluter till klubben för ett kontrakt till den 1 augusti i år. 

- Jag är väldigt, väldigt glad. Jag ser fram emot att komma till Norrköping och träffa laget, staben och alla i klubben, säger norrmannen på klubbens hemsida. 

Jag ser supermycket fram emot att komma tillbaka till allsvenskan, jag har väldigt goda minnen där ifrån. Jag har spelat mot IFK Norrköping många gånger, arenan är fantastiskt fin och det har alltid varit kul att åka dit. Jag ser fram emot att komma till en storklubb, en av de största i Sverige.

Annons

I Fotbollskanalens deadline day-sändning berättar han om processen fram till övergången.

- Det kom ganska snabbt, så jag är jäkligt nöjd med att komma tillbaka till allsvenskan. Det har varit en ambition för mig att komma tillbaka, då det är en fantastiskt fin liga med otroligt bra fans på matcherna, vilket är en stor skillnad gentemot i Norge och i Danmark. Det är den ligan i Skandinavien som har bäst stämning på matcherna. 

När förstod du att du skulle till Norrköping?
- Det var i dag, jag hade ett snabbt samtal med "Tonna" (Tony Martinsson, sportchef i IFK), och sedan gick det väldigt snabbt, så jag är glad över det. 

Gunnarsson har även en bakgrund med spel i IF Elfsborg och i Djurgårdens IF i Sverige. Senast han spelade i allsvenskan var med Djurgården mellan 2016 och 2019, och i år ser han fram emot att spela mot Stockholmslaget. 

Annons

- Det blir självklart speciellt. Jag hade en fantastisk tid där och jag uppskattar alla människor i klubben, samtidigt som jag har kontakt med några. Det är alltid kul att träffa människor man bryr sig om, så det ska bli kul. 

Pekings sportchef Tony Martinsson:

- Vi får in en ledartyp som spelat mängder av matcher på hög nivå. Niklas är en fysisk och skicklig försvarsspelare och vi är mycket glada över att kunna välkomna honom till föreningen, säger Martinsson på klubbens hemsida. 

Utanför Norden har Gunnarsson tillhört skotska Hibernian och italienska Palermo. 

Publicerad 2023-03-28 kl 22:24

"JUST NU: Allsvenskan” - din dagliga nyhetspodd om Allsvenskan

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto