Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Officiellt: IFK Värnamo värvar Thern

Allsvenskan

Simon Thern, 30, lämnar IFK Göteborg. 
Mittfältaren är klar för sin moderklubb IFK Värnamo.
- Den här möjligheten vill jag inte missa, säger han i ett uttalande.

18:31
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Bildbyrån

Se en intervju med IFK Värnamos sportchef Enes Ahmetovic i spelaren ovan.

Simon Thern har representerat en rad svenska klubbar, bland annat Helsingborgs IF, IFK Norrköping samt AIK. Sedan 2021 har mittfältaren tillhört IFK Göteborg men inför årets säsong har han ryktats vara på väg bort - och nu kommer besked om att han återvänder till sin moderklubb.

På tisdagens deadline day blev det officiellt att IFK Värnamo värvar Simon Thern, som därmed vänder hem. 30-åringen är alltså fostrad i Smålandsklubben och spelade där till i början av 2010 då han lämnade för HIF. 

Kontraktet sträcker sig över säsongen 2025.

- Jag är väldigt glad att allt är klart och ser fram emot mina kommande år i min moderklubb som har gjort en otrolig resa de senaste åren och en återkomst har kittlat väldigt sen ifjol, säger Thern till klubbens hemsida.

Annons

- Jag trodde väl aldrig i min vildaste fantasi att jag som för 13 år sedan signerade mitt första professionella kontrakt skulle få en möjlighet att återvända till ett IFK Värnamo som huserar i vår finaste serie. Den möjligheten vill jag inte missa. Att få vara med och etablera IFK med min och familjens historia i klubben gör det såklart extra speciellt.

Han fortsätter: 

- Jag ser en enorm potential med ny arena och draget som är runt IFK och min målsättning är att vi inte enbart ska etablera oss utan att kunna göra något riktigt bra både på kort och lång sikt. Där vi behöver hela Värnamo allt ifrån publik till näringsliv så ska vi tillsammans etablera oss som idrottsstad.

Sportchef Enes Ahmetovic om nyförvärvet:

- Det är många i den här föreningen som har velat ha hem Simon och som har arbetat för det under en väldigt lång period. Därför känns det såklart otroligt bra att vi nu har lyckats ro den här affären i hamn och att Simon kommer hem. Simon har visat en enorm välvilja till att möjliggöra den här övergången och utan hans kärlek för staden och klubben så hade det inte gått, säger Ahmetovic och fortsätter:

Annons

- Jag tror vi kan räkna med en extremt motiverad fotbollsspelare och jag tror att vi fortfarande inte har sett den bästa versionen av Simon Thern. Hans egenskaper på fotbollsplanen i kombination med vårt sätt att se och bedriva fotboll rimmar väldigt väl med varandra. Det här kan bli riktigt bra. Jag ser fram emot att återigen få träffa Simon dagligen på Ljusseveka och att se honom spela för vår klubb.

Simon Thern ansluter till IFK Värnamo i morgon, onsdag inför den allsvenska premiären. Motståndet då? Exakt. IFK Göteborg.

Publicerad 2023-03-28 kl 17:02

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto