Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

”Zlatan bäst i PSG? Inte ännu”

Headlines Blogg


ENGLAND

engLiverpool Echo känns som en lämplig startpunkt denna måndag. ”Klopp till Kop?” syftar förstås på att den förre Dortmund-tränaren är hetaste namnet att ta över efter sparkade Brendan Rodgers. Enligt tidningens källor kommer Liverpool också att ta den kontakten och tysken är öppen för en flytt. Själva derbyt (Everton-Liverpool 1-1) får bara en mindre notis på temat ”Stormen före stormen”, med en bild som fångar upp Sakhos vilda blick.

Daily Telegraph håller sig fast vid en stor bild på en deppande Rodgers och rubriken ”Rodgers tid fick ett brutalt slut”, med uppföljningen ”Ägarna sparkar tränaren och bjuder in Klopp som ersättare”. Fotbollsdelens etta lockar även med tre andra knappat synliga rubriker i övre marginalen. ”Sanchez sänker United”, om Arsenals triumf (3-0 mot Man United), ”José på fallrepet i Chelsea”, om att klubben håller fast vid portugisen men att tålamodet börjar ta slut samt, märkligt nog, ”Celtic minskar gapet”, om att skotska storklubben knappar in på Aberdeen i ligatoppen.

Annons

Daily Mirror återanvänder ”Jurgen Kop”, och ger utrymme både åt ”Van Gaal förvånad över Arsenal” och ”Kane gör mål igen…men i fel mål”, om Tottenhams tappade poäng (2-2 mot Swansea).

Daily Express använder liksom Liverpool Echo ”Klopp till Kop”, men utan frågetecken. Man gömmer sedan inuti tidningen eget citat från Ancelotti om att han inte är tillfrågad eller intresserad. I stället tar man på sportens förstasida med att ”Sunderland vill ha Dyche som ersättare till Advocaat, som lämnar klubben, samt att ”Laget kan sparka Mourinho”, om att Chelseatränaren säger att han lämnar om han tappar spelarnas förtroende.

The Guardian får i underrubriken till Rodgers-beskedet med att han ”spenderat 300 miljoner pund sedan 2012”. Tidningen uppmärksammar också att ”Advocaat hoppar av” och att ”Van Gaal är chockad av Arsenals överkörning”.

Annons

Daily Star känner sig fyndiga med ”Rodgers and out” (av uttrycket för ”Klart, slut”), ”Boss is shown no Mersey” (av regionen, Merseyside) och ”It’s the Brend of an era” (omformulering av ”end” och tränarens förnamn).

Läs även Hyllmans blogg: ”Ett hungrigt Arsenal käkade upp Man United”

 

ITALIEN

La Gazzetta dello Sport leker med orden ”spacca” (”krossa”) och ”scappa” (”fly”) till
rubriken ”Napoli krossar Milan, Viola flyr iväg”. Sistnämnda i betydelsen drar ifrån, och med syftning på att ”Fiorentina är i ensam serieledning för första gången på 16 år” (Atalanta 3-0). Milans förlust (Napoli 0-4) får tillägget, ”Milhajlovics lag släpper in fyra: vilken mardröm”. Inuti i tidningen konstaterar man också att ”San Siro exploderade i vredesmod: visslingar och slagord mot Galliani”. Både Hiljemark och Quaison klarar sig för övrigt med hedern i behåll av GdS betyg att döma. Svenskarna får 6 (av 10) i betyg i Palermos förlustmatch (Roma 2-4), bara Vasquez får högre (6,5) i det sicilianska laget.ita

Annons

Corriere dello Sport fastnar vid Napolis käftsmäll på San Siro, ”Napoli skrämmer”, och lägger till att Milan blev förödmjukat och att ”Mihajlovic är i gungning”. Även CdS konstaterar att ”Fiorentina sticker iväg”, men blickar i en krönika framåt. ”Och nu ska det frossas: Det är Sarri mot Sousa”. För i nästa omgång är det dags för just Napoli-Fiorentina (18 oktober).

Tuttosport, som i fredags Cristiano Ronaldo-likt döpte om Alvaro Morata till ”AM9”, ger nu spanjoren ytterligare en titel: ”Doktor Morata”. Det förklarar tidningen med att ”spanjorens magi läkte Juve”, som vände och vann (Bologna 3-1).

Läs även Medicis bloggDet bästa Napoli sedan Maradonas dagar

 

SPANIEN

Marca har stor bild på en jublande Real Madrid-målvakt efter derbyt (1-1 mot Atlético) och menar att ”Keylor räddade Real Madrid”, efter bland annat en straffräddning. Matchen summeras med att ”Real Madrid dominerade första halvlek men försvann i andra” samt att ”Simeone drog fram artilleriet och vann slaget om inhopparna”.

Annons

AS är inne på samma linje om matchens lirare: ”Keylor avgör derbyt”, och förtydligar med att han ”räddade en straff från Griezmann och ett giftigt skott från Jackson”. Man spahar även med ett citat från Real Madrid-tränaren Bénitez som trots det menar att ”känslan är att vi förlorat två poäng”.

Mundo Deportivo missar inte en chans att nypa till Real Madrid, och skriver om att ”Vietto utjämnade Benzemas mål och straffade ett fyrkantigt Real Madrid”.

Sport blickar i stället mot nästa övergångsfönster. ”Coutinho i januari” är den stora rubriken, som följs av, ”Barça i kontakt med Liverpool-brassen som skulle kosta 30 miljoner euro”. Madridderbyt sammanfattar man med ”Real Madrid tappar två poäng i derbyt”.

 

FRANKRIKEfra

L’Equipe har ”I galautstyrsel” och bild på kvällens store spelare i alla avseende på Parc des Princes efter två mål, klubbrekord (110 mål) och tunga seger i Le Classique (2-1 mot Marseille). Tidningen lockar med ”Tre sidor om Zlatan och hans målrekord i PSG:s tröja”. Svensken får också högst betyg av PSG:s utespelarna, 7/10, och plats i Veckans Lag. Men L’Equipe ägnar också ett uppslag åt rubriken ”Den bäste?…inte ännu”. Där argumenterar man för att Safet Susic, som ledde PSG till första ligatiteln 1983, fortfarande är klubbens störste. L’Equipe menar att Zlatan nog måste sätta färg på en Champions League-framgång för att ta över den platsen. En helsida ägnas också åt olika grafiska kartläggningar av Zlatans målskörd. Som att han gjort flest mål i sista kvarterna av halvlekarna. Som att 76 av målen kommit med högern, 22 med vänstern, 10 med huvudet och två på annat vis.

Annons

Le Parisien har anspråkslösa rubriken ”PSG spelar hem Le Clasico” och bild på Zlatan. Svensken får beskedliga 5,5 i betyg för sin insats. Blanc får också kommentera Zlatans rekord. ”Det är en väldigt bra spelare, en stor spelare. Det är inte förvånande att han tar rekordet. Det handlar om spelare utöver det vanliga”.

 

TYSKLAND

Bild skräder inte på orden. ”Bayern förödmjukade Dortmund”, tränger sig in på tidningens nyhetsetta. Efter Bayerns storseger (5-1 mot Dortmund) menar tidningen att ”Nu jagar Bayern bara sig själva”, att laget helt är i en klass för sig i Bundesliga och får sikta in sig på egna rekord. Tidningen har också en artikel under rubriken ”Därför passar Klopp prefekt för Liverpool”. Bland annat påpekar Bild att Klopp redan kan ”You’ll never walk alone” utantill. Den sjungs ju även på Westfalenstadion.

Annons

Süddeutsche Zeitung njuter av att ”Bayern demonterar Dortmund med långa bollar”.

Der Westen, regionaltidning i Ruhrområdet, är inte lika jublande. ”Bayern kör över Dortmund – 1-5-förödmjukelse i München summerar man. Inte var det roligare för den andra stora klubben i regionen, Schalke. ”Köln kontrar sönder Schalke – de kungsblå förlorar med 0-3”.

Läs även Nilssons bloggEtt o-Guardiolskt ögonblick av briljans

 

ÖVRIGT

1Fotomaç (Turkiet) har passande rubriken Den sittande holländaren, med bild på Van Persie som på nytt började på bänken för Fenerbahçe (2-2 mot Akhisar Belediyespor), till skillnad från ”Den flygande holländaren”, och en bild på anfallaren när han gjorde sitt språngnickmål i VM. Tidningen klär också i Mario Gomez i pilotmössa och har rubriken Autpilot efter Besiktas seger (2-1 mot Eskisehirspor), båda målen från tysken. Hürriyet lyfter fram Van Persies reaktion på bänken vid Fenerbahçes mål. Eller snarare brist på den.

Annons

De Telegraaf (Holland) skriver på nyhetsettan om den Årliga höstsvackan efter Ajax tunga hemmaförlust (PSV 1-2).

 

Publicerad 2015-10-05 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto