POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

”Malmö FF ska vara glada”


ENGLAND

CS67sDhWoAU64csThe Independent får sällan inleda Headlines. I dag är ett undantag då tidningen levererar en ganska saftig uppgift. ”Gerrard aktuell för häpnadsväckande återkomst i Liverpool”. Tidningen påstår att Klopp talat flera gånger med 35-åringen om att komma tillbaka till klubben, möjligen även i en roll som spelare. Uppgiften är även dragplåster för hela tidningens etta (se  spanska Sport för ytterligare ett spelarrykte kring Liverpool).

The Guardian summerar dagens två stora ämnen med nästa onödigt långa rubriker. ”Rooney får slut på måltorka efter missnöjesyttringar på Old Trafford” (Man United-CSKA Moskva 1-0) och ”Terry: Skyll på mig och spelarna för den dåliga formen, inte på Mourinho”.

The Sun tar det i betydligt kortare form: ”Man Phew” och ”Blues Brothers”.

Daily Mirror kör på samma linje: ”Zeroo to Heroo” och ”Back off”, där sistnämnda får tillägget ”José och Hazard är bland de bästa, driv inte bort dem, uppmanar Chelsea-kaptenen”. Man får också med det andra Manchesterlaget. ”Elegant City nu en kraft att räkna med”, efter seger (3-1 mot Sevilla) och säkrat CL-avancemang.

Daily Express tacklar de båda huvudämnena med ”Till slut – Rooneys mål får slut på revolt” och ”Rebeller i Chelsea? De skulle inte komma ut levande” (vilket förstås inte var vad John Terry sa, men att han aldrig i karriären stött på någon spelare som inte spelat för att alltid vinna).

Daily Star drar till med ”What a ROOlief”. Och det kanske är lika bra att stanna där.

Manchester Evening News har bland en uppsjö artiklar om Uniteds och Citys segrar, också betyg. ”Smalling, Rojo och Young stjärnorna” för United. ”Fernandinho glänste” för City, och tidningen skyndar att tillägga: och han var inte den enda”.

Läs även Peter Hyllmans blogg inför Arsenals match

 

ITALIEN

La Gazzetta dello Sport har ”Juve med hela hjärtat” som rubrik för en tillkämpad poäng i Tyskland (1-1 mot Mönchengladbach). ”Fantastiske Lichtsteiner: från operation till guldmål”, skriver man om målskytten. Schweizaren genomgick för en månad sedan en mindre hjärtoperation. Bland Juve-spelarna är det Buffon som får högst betyg, 7,5 av 10 (i Mönchengladbach är det Dahoud, 7). Liksom The Independent med sin nyheten om en möjligen återvändande veteran från MLS, så har Gazzettan untitledsin: ”Inters galna idé: Pirlo” och lägger till, ”Men även City står vid fönstret”. Och så har tidningen en uppmaning: ”Roma, det är bara seger som räknas”, för att det ska bli avancemang från prekärt läge i CL-gruppen. Bayer Leverkusen väntar i kväll på hemmaplan. Från MFF:s match (0-4 mot Sjachtar) skriver Gazzettan att det var ”för stor teknisk skillnad mellan lagen”. Wiland får högst betyg, 6,5, och Arnason lägst, 4,5. Jonas Eriksson får för övrigt 6,5 i betyg för sin domarinsats i PSV-Wolfsburg.

Corriere dello Sport drar liksom Gazzettan på ”Pirlo till Inter!”. Tidningen lägger till: ”Mancini letar mer kvalitet: det arbetas på ett lån från och med januari”. Även när det gäller Juventus match ser man samma kombination som rivaltidningen, med Lichtsteiner och hans hjärtoperation. ”Juventushjärta”, är den stora rubriken. Och Romas match? Jodå, närmast identisk den med, ”Bara seger räknas”.

Tuttosport har förstås också ”Juventushjärta” och påpekar att resultatet var ett ”oavgjort värt guld” för Turinklubben. Tidningen lägger till att ”Buffon på nytt var avgörande” för framgången. En intilliggande krönika har som rubrik. ”Den här gången är resultat viktigast”.

Läs även Lorenzo Medicis blogg om Juves match.

 

SPANIEN

CS7Wt_oUYAQlqC2Marca är nöjd. Och missnöjd. Rubriken efter Real Madrids seger (1-0 mot PSG) är tudelad. ”Mästares siffror” och ”Dåligt spel”. Underrubriken fortsätter i samma stil. ”Real Madrid har svårt att vinna men är nu vidare” (från CL-gruppspelet). I tidningen finns också avfärdande kommentarer från Benítez om missnöjet från publiken, under rubriken ”Visslingar? Vi är vidare”. Atléticos match (0-0 mot Astana) vill man helst glömma. ”Dåligt resultat, ännu sämre upplevelse”. Den andra CL-matchen man med spanska ögon vill glömma är Sevillas (1-3 mot Man City) . ”För mycket City för lilla Sevilla”, lyder den dubbelbottnade rubriken.

AS kallar helt enkelt Real Madrids resultat för ”Miraklet på Benranbéu”. Man lägger till att ”Real vann tack vare mål med flyt, och får ta emot tre träffar i målställningen” (på mycket medioker dålig svenska). Ramos citat summerar också mötena med PSG. ”Där borta spelade vi bättre men vann inte”.

Mundo Deportivo har en trippelmening i sin rubrik ”Stjärnklar kväll”. Dels anspelar man på att Barça kan säkra avancemang, dels på att Luis Suárez bara är två mål från Maradonas 38 i CL och dels på en supportrarnas demonstration mot Uefa. ”Självständighetsflaggor”, sk estelada (med stjärna på), som Barça tidigare straffats för, kommer det att finnas minst 20 000 av på Camp Nous läktare i kväll. Det tidigare straffet har Barça planer på att överklaga till CAS, idrottens skiljedomstol.

Sport har också Luis Suárez på bild, och det där målrekordet i fokus. Rubriken lyder ”Historisk – Romario 39, Maradona 38, Luis Suárez 36”. Man lägger till att ”uruguayanen kan i dag nå målsiffrorna för två Barça-legenedarer”. Man förväntar sig med andra ord stor målfest mot Bate. Sport hävdar också att Jürgen Klopp vill ha Barcelonas tyska målvakt Ter Stegen till sommaren.

 

FRANKRIKEquoti

L’Equipe hare en frustrerad Cavani på bild och rubriken ”Så mycket att gräma sig över” för PSG. ”Ett PSG som hade
ett visst övertag mot Real Madrid blev besegrade på grund en tavla av Trapp”
, summerar man matchen. Visserligen var Di María ett utropstecken men anfallstrion, ”CDI”, imponerade som helhet inte på tidningen, där krönikören Vincent Duluc la till att ”Ibrahimovic och Cavani spelade inga avgörande roller, varken borta eller hemma, vilket framkallade den frustrerande känslan av att se en film man redan sett, och inte gillat”. Zlatan får mediokra 5 av 10 i betyg (Cavani 3). Nantes tränare Michel Der Zakarian, som såg matchen för L’Equipes räkning, tror hårt på PSG trots förlusten. ”Det blir minst semifinal”. Om Malmös match, eller snarare Sjachtars match, skriver L’Equipe ”att skapa massor med chanser utan att kunna avsluta är inte bara en parisisk sjukdom” och pekar på det ukrainska lagets första halvlek. Wiland får högst betyg i Skånelaget, 6 av 10. Lägst får Arnason, Berget och Adu med 3.

Le Parisien har på tidningens nyhetsetta ett enda ord som beskrivning på PSG:s kväll ”Frustrerande!”. På sportsidorna konstaterat man att ”PSG förtjänade så mycket mer”. Zlatan får 5 av 10 i betyg. Tidningen tar också fasta på bilderna när Cristiano Ronaldo efter matchen går fram och viskar något i örat på Laurent Blanc, som ler. Portugisen har som bekant pekats ut som PSG:s främsta värvningsmål kommande sommar. Blanc ville inte kommentera vad portugisen sa, annat än att det var ”väldigt vänliga ord”. Mer, mycket mer, om detta i Headlines webb-tv, som släpps sisådär kl 10.30.

 

TYSKLAND

Bild har ”Fotbollskrig” som hela tidningens största rubrik, men det har föga med vad som utspelar sig på planen att göra. I stället är det stridigheter i maktens korridorer efter korruptionsanklagelserna kring VM 2006. Den förre förbundsordföranden Theo Zwanziger går till attack mot VM-organisationens ledare Franz Beckenbauer i en invecklad härva kring pengar som ska ha betalts ut som mutor. Mer lättsam är rubriken på Mönchengladbachs match, som inte har så mycket med resultatet mot Juventus att göra. ”Rosa Rambo såg rött”, handlar om tacklingen från Hernanes, för kvällen i Juves rosa reservställ, som gav en utvisning. Även för kvällens andra tyskmatch, Wolfsburg (0-2 mot PSV Eindhoven), väljer Bild vinkling på motståndaren. ”Fansen firade så mycket att stängsel gick sönder”.

SportBild har den kittlande rubriken ”Betong mot Bayern”, och bild med ansträngda miner på Bayern-anfallare. Det följs upp av att ”I hjärtat och i defensiven. Med 52 år gammal taktik vill man stoppa Pep”. Och så har man förstås fokus på derbyt Schalke-Dortmund, här under rubriken ”Smågrabbarnas derby”, då det handlar om det första för stjärnskotten Weigl (Dortmund) och Sané (Schalke).

Läs även Adam Nilssons blogg om Vidal och Bayern

 

ÖVRIGT

wqua_wfotosdia_wdiagDe Telegraaf (Holland) summerar PSV:s CL-seger (2-0 mot Wolfsburg) med ett enda ord på tidningens nyhetsetta: ”Topprestation”.

A Bola (Portugal) ser Benficas seger (2-1 mot Galatasaray) som ”Luisãos revansch”. Ett omvänt resultat från i Turkiet. Lissabontidningen påpekar också att det är Benficas ”bästa start i Champions League”. Man leder gruppen på nio poäng, och är ”praktiskt taget klart för åttondelsfinal”.

Segodnya (Ukraina) har förstås en lång rad artiklar om Sjachtars seger. Bland dem märks intervjun med tränaren Mircea Lucescu, där denne säger att ”Malmö måste vara glada att matchen bara slutade 4-0 – det kunde blivit så mycket mer. I slutet av första halvlek tittade jag på resultattavlan: det var 17 farliga lägen, skott mot mål. Vi visade att man inte bara kan spela med långbollar, som Malmö, utan också efter marken – med snabbhet och skicklighet”.

Läs även Patrick Ekwalls blogg och Olof Lundhs blogg om Malmö FF

 

Publicerad 2015-11-04 kl 08:00

Senaste tweets

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto