Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

”Zlatan är som skurken i Bond-filmer”

Headlines Blogg

ENGLAND

The Guardian visar ännu en gång att få engelska tidningar generellt har så saftigt innehåll och så torra rubriker. Men rubrikerna är förstås lättfattliga. ”Cahill hjälper Blues närmare kvalificering” beskriver Chelseas seger (4-0 mot Maccabi Tel Aviv) och ”Özil och Sanchez håller Arsenals hopp vid liv” beskriver Londonrivalens seger (3-0 mot Dinamo Zagreb).

untitled0Daily Telegraph är lite mer slagkraftig med Alexis Sanchez hårda profil i bild och rubriken ”Kamp ända till slutet”, som ju gäller både Arsenal och Chelsea för att nå åttondelsfinal.

The Sun tar tabloidgreppet ”Gunner be epic” (av ”Gonna be epic”, ”Det kommer att bli episkt”) för Arsenal i sista omgången, samt tar fasta på halvtidsbråket mellan Mourinho och Diego Costa i ”Shirty Costa” (”Irriterad Costa”) för Chelsea. Inne i tidningen följer man ”världsexklusiva” uppgiften i går att Kina vill locka Rooney med dagens blott ”exklusiva” uppgift att ”Sven-Göran Eriksson ber Rooney att göra honom sällskap i Kina”. Till det finns citat från svensken som att Unitedanfallaren ”skulle ta ligan till en ny nivå”. Dolt långt, långt ner i artikeln skriver The Sun att kinesiska lag vill har Rooney när hans kontrakt med Man United går ut – om tre och ett halvt år…

Annons

Daily Mirror har förutom matchrapporterna från Arsenal och Chelsea också sin egen ”exklusiv”-stämplade uppgift: ”PSG erbjuder 400 000 pund i veckan till Ronaldo”. Tittar man i nätupplagan skriver Mirror i stället att det handlar 500 000 pund, eller 250 000 pund efter skatt. Det säger nog det mesta om trovärdigheten i nyheten.

Läs även Peter Hyllmans blogg: ”City siktar på viktig poäng mot Juve”

 

ITALIENuntitled p

La Gazzetta dello Sport har som så många svårt att sätta ord tillräckliga på Romas storförlust (1-6 mot Barcelona). De fastnar för ungefär ”Marsiansk överkörning”, och fortsätter på rymdtemat med ”De utomjordiska, ledda av en stor Messi, dominerade helt” (både Messi och Luis Suárez tilldelas det för GdS mycket höga 8,5 av tio i betyg). Men man lägger också till det något motsägelsefulla att Roma trots storförlusten ändå kom närmare kvalificering (eftersom Leverkusen överraskande förlorade). ”Slår man Bate på Olympiastadion är man vidare”. Vad ska man säga om rubriken ”Gol & The City”? En usel variant på ”Sex and the City”? Juve vill i alla fall klå Manchesterlaget för att säkra avancemang.

Annons

Corriere dello Sport konstaterar ”Roma förödmjukat”, och lägger till ”Ännu en chock efter de sju insläppta målen mot
Bayern för ett år sedan”
. Och en krönika intill bär rubriken ”Det går bara inte att förlora på det här viset”. Sedan tar CdS sikte på kvällens match. ”Juve i kamp om förstaplatsen”. Inför torsdagens EL-spel finns rubriken ”Brügge-Napoli inför tomma läktare”. Orsaken terrorns fortsatta hotbild i Belgien.

Tuttosport har ansträngt sig med sin framsida. Med en Obama-liknande bild på Pogba och rubriken ”Ju Can”. Budskapet i underrubriken är ”Seger över de 90 spännande minuterna garanterar avancemang. Men Manchester, redan klara, vill sudda ut minnet av floppen i Premier League”. Liksom CdS använder man ordet ”förödmjukade” för att beskriva vad som hände Roma på Camp Nou i går.

Läs även Lorenzo Medicis blogg: ”En symptomatisk men betydelselös (?) förlust för Roma”

Annons


SPANIEN

Marca har efter ännu några turbulenta dagar för Real Madrid rubriken ”Alla ögon på de vita” inför bortamatchen mot Sjachtar Donetsk. Till detta lägger man till att ”Benítez roterar i en elva under lupp”. Man understryker också att ”Madridfansen förväntar sig en uppryckning efter 0-4-knocken och efter dåligt spel mot Sevilla och PSG”. Madridtidningen är generös nog att sätta rubriken ”Drömfotboll” på Barças överkörning (6-1 mot Roma).

untitledAS slår med rubriken ”Dom och match” samman utslaget av stämningen mot Pérez, för att ha ändrat presidentvalsreglerna, som kommer under dagen, och Real Madrids CL-äventyr.

Sport
konstaterar att det var ”Ännu en fest” för Barça. Tidningen ger både Messi och Luis Suárez nio av tio i betyg och låter inne i tidningen tränare Luis Enriques matchkommentar forma en rubrik: ”Detta Barcelona har fortfarande saker att förbättra”.

Annons

Mundo Deportivo försöker vara fyndiga med ”Sh6wtime”, och fortsätter sedan med att skriva om ”ännu en målfest och spektakulärt spel”.

Super Deporte har efter Valencias senaste förlust (0-2 mot Zenit) hotfulla rubriken ”Du bestämmer, Herr Lim” och bild på tränare Nuno Espírito Santo. Man konstaterar också att klubbens möjligheter att avancera i Champions League inte längre är i egna händer.

Läs även Adam Pinthorps bloggDags för Nuno att få kicken nu

 

FRANKRIKEquoti

L’Equipe spottar närmast ur sig ”Patetiskt” som en stor klump på förstasidan för att beskriva Lyons förlust (Gent 1-2). Men det finns också utrymme för betydligt mjukare grepp, och det förstås om en PSG-svensk. ”Zlatan möter sin historia”, och bild på honom även i MFF-tröjan. Det finns inne i tidningen sedan ett större reportagen från Malmö samt en intervju med Christian Wilhelmsson med citatrubriken ”Han fick slåss mot sig själv”. Själva inför-matchen-artikeln har rubrik på engelska, ”Home sweet home?”, där man nästan påminner sig själv om att ”PSG kan bli klart för åttondelsfinal, något Zlatans återkomst till Malmö haft en tendens att få en att glömma”. Tidningen varnar också för att ”Mycket står på spel för Malmö”, samt för ”svåra väderförhållanden” och avsaknad av högerbacken Aurier.

Annons

Le Parisien har för andra dagen i rad Zlatan på tidningens förstasida, i dag under rubriken ”Matchen som Zlatan drömt om”. Zlatan-fokus är förstås stort på sportsidorna. Man skriver om ”Z” på Turning Torso, inhyrda Stortorget och man har intervjuer med Malmöbor. Den största rubriken är ”Zlatans stora hjärta”, där Le Parisien tar upp olika handlingar svensken gjort för att hjälpa andra och i ingressen skriver ”I Sverige vet alla att bakom stjärnans arroganta image döljer sig en mycket generös man”.

 

TYSKLAND

108,w=591,c=0_sportBild sammanfattar tisdagskvällens seger för Bayern München (4-0 mot Olympiakos)med ”Målfest och rött för Badstuber”. Tidningen konstaterar också att övriga hemmamatcher för mästarlaget slutat med överlägsna segersiffror, 5-0 mot Dinamo Zagreb och 5-1 mot Arsenal. Sett över hela 2015 har FC Bayern gjort 30 mål på sex hemmamatcher i CL, skriver Bild.

Annons

SportBild försöker i denna veckans nummer locka med ”Tränarnas hemliga planer” inför januarifönstret. En genomgång av de 18 klubbarna. 128,5 miljon euro uppges finnas tillgängliga att sätta sprätt på. Några andra rubriker som sticker ut är ”Bayern: Ännu mer pengar för stjärnorna” och ”Dortmund: Problemet Hummels”.

 

ÖVRIGTtm53

Ekstrabladet (Danmark) har knappast missat att Zlatan är tillbaka på andra sidan sundet. Eller vad han gjorde i EM-playoffmatchen senast. Hela sportettan täcks av bild på svensken och rubriken ”Danskdödarens återkomst”.

Dagbladet (Norge) har en lite annorlunda vinklingen ”Zlatan har 12 ligaguld. Detta kan vara hans sista chans att vinna Champions League”. Till detta finns också ett citat från tidigare fotbollsproffset, numera experten, Jan Åge Fjörtoft. ”Zlatan är som skurken i James Bond-filmer. Först gillar du honom inte. Men det slutar med att du tycker han är den coolaste av dem alla”.

Annons

Het Laatste Nieuws (Belgien) hittar lite utlopp för glädje i ett land som annars fastnat i ett terrorgrepp. ”Gent skräller i slutsekunderna”, skriver tidningen efter gårdagens triumf i Frankrike (2-1 mot Lyon).

O Jogo (Portugal) är däremot bedrövad efter Portos skrällförlust (0-2 mot Dynamo Kiev) och konstaterar att laget nu ”måste vinna på Chelseas hemmaplan” i sista omgången för att kunna ta sig vidare till åttondelsfinal. Tidningen uppger också att ”Sporting vill ha Ranocchia”.

Publicerad 2015-11-25 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto