POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

”Guardiola klar för City – som även vill ha Messi”

the sun fredagENGLAND

The Sun skruvar upp Silly Season-temperaturen. För kunde Daily Mirror i går påstå att PSG erbjöd Cristiano Ronaldo 400 000 eller 500 000 pund i veckan (Mirror verkade inte veta hur mycket man skulle ta i, man skrev olika i tidning och på nätet), så får väl The Sun påstå att Man City erbjuder Lionel Messi 800 000 pund/vecka. Och så en stämpel med ”Världsexklusivt” på det. Och det kan bli en stor återförening i Manchester. För tidningen påstår också, även här under vinjetten ”Världsexklusivt”, att City också hoppas på Guardiola, som ska hålla kontraktssamtal med Bayern i december. Fast här finns faktiskt mer i spansk press. Mycket mer (se under ”Spanien” samt Mundo Deportivo och Cadena Cope).

Daily Mirror kör på med fler rykten. ”Josés dubbelvärvning för 40 miljoner pund” handlar om Chelsea, Vardy och Mousa Dembélé, och tilldelas en ”Exklusivt”-stämpel. Tidningen tar också upp gårdagskvällens Europa League-spel för engelska lag med rubrikerna ”Harrys nick säkrar seger för Spurs” (1-0 mot Qarabag) och ”Bentekes rökare skickar Liverpool vidare till sextondelsfinal” (2-1 mot Bordeaux)

Daily Mail konstaterar att ”Liverpool vinner men Sturridge är skadad igen”, samt synar läget i Man United ”Därför har Van Gaals stjärnor problem”. Svaret inne i tidningen från en krönikör är att holländaren vill skapa en maskin men Unitedspelarna behöver frihet. En annan krönikör lägger till att ungdomarna känner rädsla inför Van Gaals hårda regim.

Daily Telegraph har också en artikel om att ”Van Gaal hamnar på kollisionskurs med fansen som älskar honom”, och det med lagets alltför stela spelstil. Sedan lockar man med krönikor: ”Gary Neville avslöjar hemligheten bakom Pochettinos framgång” och ”Alan Smith bakom scenen med Jamie Vardy”.

 

ITALIEN

italien fredag gazettaLa Gazzetta dello Sport trummar på inför Napoli-Inter på måndag. ”Higuaín? Melo äter upp honom”, och så en bild på brasilianaren med ett jättegap. På det följer citat från Intermittfältaren. ”Jag klarade av Messi på hans hemmaplan, så tänk inte på rädsla för Gonzalo”, säger den hårdföre liraren, som också lägger till ”Jag är elak i min vilja att vinna, inte i avsikt att göra illa”. Juve fortsätter uppmärksammas i positiva ordalag. ”Juve är Europastjänor – och Allegri vill nu hoppa på scudettotåget” är en rubrik, som följa av en krönika av Arrigho Sacchi, ”Max förtjänar mer respekt”.

Corriere dello Sport har intervju med en annan Interspelar, Jovetic. ”Scudetton till Inter”, är hans besked. Även Jovetic ställs frågan om Napolis stjärnanfallare. ”Higuain är bra, men vi stoppar honom”. Om spelstilen säger Jovetic, ”Det här snacket om att vi spelar tråkigt får mig att skratta. Vad som räknas är att vinna”. Från EL-svepet finns bland annat rubriken ”Rekord-Napoli”, som följs av ”Fem av fem för Sarri”, efter 1-0 borta mot Brügge.

Tuttosport menar att det varit ”Omröstning bland spelarna för spelsystem”, vilket leder fram till huvudrubriken ”Juve röstar på 3-5-2”.

 

SPANIEN

mundo deportivo spanien freMarca verkar gå på något av en charmoffensiv i dag, med två händer i fast grepp och rubriken ”Ukrainapakten”. Fortsättningen på det är ”Cristiano och Bale – schismerna lagda åt sidan, förenas för att dra Real Madrid in på rätt spår”. Marca lägger också till att Bale känner sig bekväm på vänsterkanten. Enligt tidningen kommer Real Madrid också att ”sondera marknaden efter en nummer 3”, alltså en vänsterback.

Sport bara kör när Barça briljerar. ”Målet: en andra trippel”, och på det en bild på pokalerna för ligan, spanska cupen och Champions League.

Mundo Deportivo har i stället för att ägna tid åt lagpokaler, funderat på en pokal som Barças favoritson bör ha. Så tidningen har frågat spelare, samt ex-spelare och –tränare från 25 länder vem som ska ha Guldbollen. Poängsammanräkningen gav det rungande svar MD ville ha: Lionel Messi (409 poäng). Han samlade ihop nästan dubbel så många poäng som Cristiano (212,5). Zlatan kom på femte plats med 21. Tyngre uppgift slänger MD fram under rubriken ”Två fönster utan att handla”. Där uppges att Fifa ger Real Madrid värvningsförbud på grund av otillbörliga köp av minderåriga spelare, något Barça tidigare straffats för. När straffet träder i kraft är däremot oklart, hävdar MD. Uppgifter om Reals värvningsförbud har förekommit tidigare i år. Dessutom skriver tidningen att ”Pep Guardiola har skrivit på kontrakt med City”. Det ska, enligt tidningens uppgifter i natt, ha skett i torsdags.

Cadena Cope, radiostationen, uppgav i går kväll just att Pep Guardiola tar över Manchester City till sommaren, att spanjoren bestämt sig för ett miljöombyte och att diskussionerna med Bayern München i december därmed bara blir till ett vänligt men bestämt nej till en fortsättning. Sedan tidigare finns Ferrán Soriano och Txiki Begiristain, som Guardiola arbetade med i Barcelona, i City. Tidigare har uppgifter förekommit att Guardiola var på väg att skriva på ett tvåårskontrakt med Bayern.

 

ÖVRIGT

L’Equipe (Frankrike) skriver ”Minimumservice” som rubrik för Marseilles knappa seger (2-1 mot Groningen). Tidningen tar också grepp på situation i PSG för Lucas Moura, målskytt mot MFF, där han fått ta rollen som inhoppare. ”Lucas är för snäll. Han måste höja tonen, ’göra Zlatan’ och tänka på att höras”, säger Magrao, hans förre tränare i Brasilien.

övrigt fredagBild (Tyskland) står i bjärt kontrast till de engelska men framför allt spanska rapporterna om Guardiola till City (se ovan). ”Bild analyserar” lyder överrubriken till feta ”Därför stannar Pep i Bayern”. I inledningen av texten skriver man sedan att ”Han vore galen om han tog ett annat beslut”… Bild skriver också om Hummels fortsatta kräftgång. Han orsakade en straff efter 27 sekunder i går, när Dortmund föll (0-1 mot Krasnodar).

Ekstrabladet (Danmark) reflekterar över ”Den riktige Christian Eriksen”, den som drar på sig Tottenhamtröjan och vinner, till skillnad från den som emellanåt syns i en dansk landslagströja och är en skugga av den första. Det var också Eriksens hörnspark som låg bakom Spurs segermål i går kväll.

A Bola (Portugal) jublar ikapp med Sporting i ”Europaklass”, efter historisk första bortasegern i Ryssland (4-2 mot Lokomotiv Moskva).

Publicerad 2015-11-27 kl 08:00

Senaste tweets

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto