Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Franska pressen: ”Reta inte upp Ibra”


ENGLAND

CapQwlkWwAEY2wSDaily Mirror fäster allt uppmärksamhet på presskonferensen Man Uniteds tränare Van Gaal höll efter gårdagens match på Stamford Bridge (1-1 mot Chelsea). Rubriken ”Inte en chans, José” följs upp av ”LVG ilsken efter snack om Mourinho och tränarjobbet, efter Costa som förstör topp-fyra-hopp och efter domarens tidtagning – han är Mr Angry”. Ordleken i ”Thumb like it hot” (i stället för ”Some like it hot”), och med Özil sugandes på tummen efter sitt mål för Arsenal (2-0 mot Bournemouth), kanske går yngre läsare förbi. Den är tagen från en film från 1959.

The Sun fokuserar också på Van Gaals ilska med feta rubriken ”Blue Murder” (ung ”Ramaskri”).

The Independent väver med John Terry in fler efter-matchen-kommentarer under ”Vi snackar inte”. På det följer ”Terry är frustrerad över bristen på diskussioner över sin Chelsea-framtid, medan Van Gaal är vägrar snacka om uppgifter som kopplar Mourinho till tränarjobbet i United”.

Daily Star använder en bild på John Terry med förvridet ansiktsuttryck (efter Chelseas kvittering) och rubriken ”Snacka med mig”.

The Times ger målskytten Diego Costa en stor bild på sportettan, men största fotbollsrubrik är ”Liverpool ska se över biljettpriser” efter de omfattande supporterprotesterna.

Läs även Peter Hyllmans blogg med Veckans Lag

 

ITALIENCapcMs0WIAEyVnw (1)

La Gazzetta dello Sport drar ett streck under vad de flesta upplevt en längre tid, ”Nu handlar det om er två”, alltså Napoli och Juventus. Napoli tog sin åttonde raka seger (1-0 mot Carpi) och Juventus sin 14:e raka seger (2-0 mot Frosinone), och mötet mellan de två titelkandidaterna kommande lördag beskrivs inte längre som en ”partita” (”match”) utan som en ”partitissima” (stort, superviktig, avgörande match). De båda Milanoklubbarnas matcher får en dubbelrubrik i ungefär ”Inter testades” (3-3 mot Hellas Verona) och ”Milan fryser” (1-1 mot Udinese)

Corriere dello Sport kompletterar toppkampen ”Juve-Napoli” med ordet ”Legendariskt”, och jämför lagens strålande facit som till slut mynnar ut i ”på lördag är det dags för den stora utmaningen”.

Tuttosport har ”Utsikt över scudetton”, en putslustig rubrik, som dels syftar på Juves titelambitioner men också på att tidningen hade en reporter som såg matchen från en balkong på ett hus alldeles invid arenan i Frosinone. Turinidningen har också en tung rubrik för stadens andra lag, ”Ventura, du har förlorat Torino!”, efter förlust (1-2 mot Chievo Verona).

Läs även Lorenzo Medicis blogg ”In the name of the scudetto”

 

SPANIEN

CapyT-MW8AIX8vNMarca drar en lättnads suck efter Modrics segermål för Real Madrid (2-1 mot Granada) med ”Magisk kanon”, och tillägget ”Modrics genialitet räddar Real Madrid”. Tidningen noterar även att Marcelo efter sin axelskada är ett stort frågetecken inför CL-matchen mot Roma. I dag kommer också Cristiano Ronaldo att ta emot priset som ligans skyttekung, Pichichi, som Marca delar ut. Det är tredje gången i rad han får priset.

AS andas också ut med ”Det finns ingen som Modric”, och ”ett supermål av kroaten i den 84:e minuten räddar Real Madrid”. Till matchpaketet finns även ett citat från Sandoval, Granadas tränare: ”Real Madrid förtjänade det inte, oavgjort hade varit rättvist”.

Sport firar Barças seger (2-0 mot Levante) med bild på jublande Luis Suárez och rubriken ”I ledning och skyttekung”. Samtidigt påpekar man att ”Barça fick kämpa mot bottenlaget, men misslyckades inte”.

Super Deporte går efter senaste förlusten (0-1 mot Real Betis) fram som en slåttermaskin mot sin klubb Valencia i en lång inledning på förstasidan, som börjar med ”Super Deporte anser också att detta Valencia är ett hån mot 96 år av historia och att spelarna inte ärar tröjan”. Tidningen har inget till övers för tränare eller klubbledningen heller, men avslutar i en form av vädjan till fansen med rubriken ”Ge inte upp”.

Estadio Deportivo, Sevillatidningen, har desto glada tongångar med Real Betis-perspektiv. ”Dessa ’döingar’ är det mycket liv i”.
 

FRANKRIKEvignette_medium_milibris

L’Equipe konstaterar att ”Allt lyckas” för PSG (2-1 mot Marseille). Tidningen konstaterar att det var nionde raka segern
för huvudstadslaget, och tillägnar Zlatan en egen artikel. Under rubriken ”Reta inte upp Ibra” tolkar artikelförfattaren in attacken mot PSG-bussen som om den också gjorde Zlatan extra motiverad, stimulerade hans ”vrede i jakt på seger, hans törst efter revansch”. Svensken är matchens lirare med en åtta i betyg, och även det omdömet inleds med att understryka att Zlatan hade ”en galen vilja i går kväll”. Tidningen uppger vidare att Lavezzis övergång till Shanghai Shenhua kan dra ut på tiden. Dels för att ytterligare en kinesisk klubb blandar sig, och dels för att PSG vill behålla argentinaren över åttondelsfinalen mot Chelsea den 16 februari. Det kinesiska fönstret stänger den 26 februari. Mer om Zlatan och detaljer kring Kinaerbjudandet i Headlines webb-tv, ute vid 11-tiden.

Le Parisien har på förstasidan ”PSG tämjde OM”, men konstaterar att det inte var någon stormatch av PSG. Thiago Silva och Zlatan får högst betyg, sju av tio.

 

TYSKLAND

19382_glo49fe_v2pguc8edtxw1pj__jo_Bild låter ingen sten vara ovänd i sin spekulationsjakt kring Bayern München. I dag fokuserar man på anfallet som hackat efter vinteruppehållet. Man påpekar att Thomas Müller hölls på bänken i en timme i lördags (0-0 mot Bayer Leverkusen), och man frågar sig var det nya kontraktet Robert Lewandowski skulle skriva med klubben är.

Kicker har samma spelare, Lewandowski och Müller, i bildfokus men med helt annan vinkel, ”Legendariska drömpartners”, och därefter foton på en rad andra klassiska tandempar genom åren. Tidningen blickar också fram emot att Dortmund tar emot Stuttgart, med förre Dortmundspelaren Kevin Grosskreutz. Rubriken är ”Försmådd älskare”.

 

ÖVRIGTtelegraaf

Ekstrabladet (Danmark) beskriver med ”Kunglig lön till Christian” sin landslagsstjärna Christians Eriksens kommande kontrakt. För han är när att förlänga med Tottenham. ”Vi håller på att diskutera, så det är på gång, ja”, bekräftar Eriksen för danska TV3 Sport. Man skriver också om ett ”Danskt titelrejs”, för så kan man plötsligt se kampen i Premier League-toppen mellan Eriksen och Kaspar Schemichel i Leicester. På annan plats i tidningen finns en intervju med nye Malmö FF-tränaren Alan Kuhn som bland annat berättar att Erik Hamrén ville ha honom som assisterande tränare för svenska landslaget 2009, att han är Liverpoolfan och att han är en glad prick. ”Jag kommer alltid att försöka vara den jag är – även om vi förlorar tre matcher i rad. Jag tror helt enkelt inte på att man inte kan vara både en bra människa och en bra tränare”, säger han.

De Telegraaf (Holland) fortsätter att uppmärksamma stökiga fans stort på nyhetsplats. ”Förbundet: Strängare straff mot huliganer”, är dagen stora rubrik. På sportettan finns ”Ajax fyllt av passion”, efter söndagens prestigeseger (2-1 mot Feyenoord).

A Bola (Portugal) lägger ett Lissabonperspektiv på Portos debacle på hemmaplan (1-2 mot Arouca). ”Oordning”, konstaterar tidningen stort, med tillägget ”Dragão stelnar till inför Clássico”. Benfica-Porto spelas på fredag.

Publicerad 2016-02-08 kl 08:00

Senaste tweets

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons