Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Aurier-skandalen: Zlatan bad om översättning

     ENGLAND

The Sun-rubriken ”Capital gains” har förstås föga med reavinstskatt att göra, och desto mer med huvudstadslagens segrar att göra. ”Danny lägger skadehelvete bakom sig och skjuter Gunners till seger” är rubriken1 för Arsenals vändning och Welbecks sena segermål (2-1 mot Leicester). ”Poch: Nu kan fansen drömma om titeln” är kommentaren från tränaren efter Tottenhams seger (2-1 mot Man City). En annan rubrik med tränare i fokus är ”Exklusivt: United kan plocka José…nu”. The Sun påstår nämligen att tränarskifte kan ske redan före nästa ligamatch, mot Arsenal den 28 februari. Samtidigt uppger tidningen också att Van Gaal skaffat ny bostad men valt alternativet att hyra med möjlighet att säga upp med omedelbar verkan. Ytterligare ett bevis på holländarens osäkra framtid, menar tidningen.

Daily Mirror pekar med ”Hjältar och skurkar” dels ut Arsenals matchhjältar ”Welbeck och Walcott som hoppade in och räddade Gunners titelambitioner”, samt dels ”Pellegrinis ilska mot Clattenburgs straffmiss” (som låg bakom Tottenhams seger) och ”Lescotts bil-tweet efter 0-6-debaclet mot Liverpool (som orsakade vrede bland Villa-fans). Mirror försöker också få till en ”exklusiv” uppgift med ”Man City på Pogba-alert sedan Barcelona dragit sig ur affär med Juventus på 85 miljoner pund”.

Daily Mail, som klär sportettan med en jublande Welbeck, ger inne i tidningen Pellegrini rätt i sin vrede. Eller rättare sagt forne PL-domaren Graham Poll gör det. Krönikerubriken är ”Clattenburg bröt mot den gyllene regeln – han gissade”, när han tilldelade Spurs straff.

Daily Telegraph har inte så mycket fotboll på sin ordinarie sportetta, men desto mer inne i tidningen. Exempelvis en  intervju med Thiago Silva inför PSG-Chelsea, där lagkaptenen bland annat nämner att ”När jag talar lyssnar alla, till och med Zlatan, som har en sådan stark personlighet”. När artikelförfattaren under intervjuns gång uppmärksammar Thiago Silva på hur många ofta han nämner just Zlatan svarar brasilianaren, ”Jag talar mycket om Zlatan för han är en referenspunkt. Inte bara för oss, utan inom världsfotbollen. Den första spelare någon nämner när de pratar om PSG är Zlatan. Särskilt nu när han har ett utgående kontrakt så talar alla om honom. Han har en fantastisk karriär, och jag är säker på att han vill avsluta den bra här, och för att göra det behöver han vinna Champions League. Jag ska göra allt för att han får göra det. Det är därför jag pratar så mycket om honom”.

Läs även Peter Hyllmans blogg ”Sena mål förde ligatiteln närmare norra London”

 

ITALIENCbNgnZVWcAAv_UU

La Gazzetta dello Sport summerar kvällsmatchen på Artemi Franchi (Fiorentina-Inter 2-1) med ”Inter flopp, Viola Wow”, och infogar en liten krönikerubrik för Mancinis tilltufsade gäng, ”Även en nervkris”. Efterdyningarna av Juventus triumf i lördags lever kvar på förstasidan i form av en statistiskuppgift, ”Aldrig förr har ett lag i Serie Apå 15 omgångar gått från -11 poäng till ligatopp med +1”. Trots att ”Milan är på gång” (2-1 mot Genoa) så lyckas Balotelli ordna lite smolk i glädjebägaren. ”Mihajlovic till attack”, syftar på att Milantränaren efter slutsignalen var rasande på inhopparens attityd.

Corriere dello Sport påpekar att ”Fiorentina kastar Mancini i diket och återtar tredje plats”. Juve-Napoli-matchen lever vidare i två mindre rubriker, ”Carlo Zaza: Nu ska jag göra mål mot Bayern” samt ”Neapel visar hjärtat i nattlig stolthet”, vilket syftar på välkomnandet hemma i Neapel som  laget fick natten till söndag av 3 000 fans, trots förlust.

Tuttosport menar med stora rubriken ”Data-Allegri”, att Juvetränaren redan har klart för sig vad som krävs för att stanna kvar på förstaplatsen: drygt 85 poäng. Torinos seger (3-1 mot Palermo) firar man på kommentatorsmanér med ett utdraget ”Ciroooo!”, efter tvåmålsskytten Immobiles förnamn. Tuttosport uppger också inne i tidningen att ”Thohir är på Rabiot-uppdrag”, att Inter-ägaren alltså vill värva PSG-mittfältaren, och är i Paris i morgon.

Läs även Lorenzo Medicis blogg ”Inter Killers”

 

SPANIENCbNiyNbWAAAYyZi

Marca har då och då något annat än Real Madrid i topp. I dag är en sådan dag. ”En läckerhet” kan Barças storseger i allmänhet (6-1 mot Celta Vigo), men Luis Suárez straffmål i synnerhet, där Messi valde att passa. Men Marca nämner det inte utan gnaga lite på den perfekta bilden. ”Messis hyllning till Cruyff väckte stor beundran men också kritik” är en underrubrik. ”Idéen var från början att Neymar skulle göra mål” är en annan. Marca tycks annars försöka locka fram det bästa ur Cristiano Ronaldo igen, och sätter rubriken ”Cristianos Champions League”, där tidningen skriver att stjärnan är ”tillbaka i sin favoritturnering där han gjort elva mål på sex matcher”.

AS ser också en ”Roma-utmaning” för Cristiano Ronaldo. Man noterar att ”Hans 16 senaste mål kommit på Bernabéu. På bortaplan har han inte gjort mål sedan 30 november”. Även i denna Madridtidning dominerar annars Barças straffmål förstasidan, ”Messi återupplivar Cruyffs straff”. Till skillnad från Marca ger man en mindre kontroversiell bild av straffen, genom att lägga till Celta-tränarens kommentar, ”Berizzo: Jag tycker inte det var någon brist på respekt”. Målskytten John Guidetti är en av sex spelare i Celtas som tilldelas fina betyget två, på en skala från noll till tre.

Sport pyntar hela sin förstasida med alla Barçamålen och rubriken ”Den totala föreställningen”.

Faro de Vigo slickar såren efter Celtas jätteförlust, och hittar en del ljuspunkter, där en av dem är ”Guidetti fortsätter växa”.

Super Deporte har stor bild på snart-färdige-City-tränaren Manuel Pellegrini och rubriken ”Favorit”. Det är Valencias val, och enligt tidningens källor har Pellegrini själv sagt till sin närmaste att det är ”stor möjlighet” att leder Valencia kommande säsong.

 

FRANKRIKEune_15022016_v65

L’Equipe tar i med ”PSG i chocktillstånd” efter Aurier-skandalen, där högerbacken i videoinspelning via Periscope hånade lagkamrater och tränaren Laurent Blanc, och nu stängts av. Som Fotbollskanalen uppmärksammade i går kväll, så påpekar också den franska tidningen att ”Omklädningsrummet gillade det inte alls”, samt tillägger att ”en del vill inte se honom mer”. Zlatan Ibrahimovic ska ha varit en av spelarna som i samband med gårdagens träning ville höra en översättning av vad Aurier sagt, ”men visade utåt inga känslor när han fick höra den”, skriver L’Equipe, men räknar med att han kommer att ”kräva en förklaring” av Aurier. Mer i Headlines webb-tv, ute vid 11-tiden.

Le Parisien har Aurier-skandalen stort på förstasidan under rubriken ”Aurier placerar sig offside”. Inne i tidningen är huvudrubriken ”När Aurier begick harakiri, och man avslutar artikeln med att påpeka att ”det är inte säkert att hans tränare eller lagkamrater vill arbeta med honom mer”.  Tidningen har också en intervju med Eden Hazard, som kommer att skapa rubriker i England. På fråga om Paris SG:s påstådda intresse svarar han. ”Det är svårt att säga nej till PSG, som till alla klubbar som kan vinna Champions League. PSG tillhör den kategorin nu. Och för mig är huvudmålet att vinna Champions League. Men för tillfället hänger jag inte upp mig på det”.

 

TYSKLAND19384_1nhjrelpq8j6v3qxgvrmvnucasxsbmk_

Bild klämmer på tidningens förstasida in ”Bayern vinner för Badstuber”, för det var också så Guardiola uttryckte det i går (3-1 mot Augsburg). Spelare och publik hyllade med t-tröjor respektive banderoller också den skadedrabbade 26-årige mittbacken, som nu råkat ut för en fotledsfraktur och blir borta tre månader.

Kicker har med stackars Badstuber på förstasidan av sitt första nummer den här veckan. Under rubriken ”Badstubers drama” konstaterar man att han råkat ut för sin femte allvarliga skada sedan 2012. Tätt intill den rubriken finns också ”Kampen om Gündogan”, för många klubbar uppges dra och slita i mittfältaren, samtidigt som Dortmund vill förlänga. Framtiden är inne i en avgörande fas. Men i huvudfokus på Kickers förstasidan är England. Eller egentligen blandat med Tyskland. Till och med språkligt. ”The Rückkehr” (”återkomsten”) har Jürgen Klopp i fokus, men med stundande Augsburg-Liverpool i åtanke. Tidningen har också en underrubrik med mera Premier League-fokus, ”Klopp och hans svåra uppgift i Liverpool”.

 

ÖVRIGTtm29

Ekstra Bladet (Danmark) ordvitsar fram ”Det kan gå helt Gaalet” för United. Och man följer upp det med att ”FC Midtjylland har möjligheten att utlösa tränarsparken i en av världens största klubbar”, med syftning på United och det stundande mötet i Europa League. Och det är ännu mer England på sportettan. ”Eriksen öppnar guldstriden på sin födelsedag” (om Tottenhams seger) och ”Schmeichel sprattlade förgäves” (om Leicesters förlust).

VG (Norge) uppmärksammar att Martin Ödegaard var tillbaka i startelvan för Real Madrids Castillalag i andradivisionen, och tackade med två målgivande passningar (4-1 mot Amorebieta). På tal om petningen och återinsättandet säger Spanienexperten Petter Veland. ”Jag tror han testar psyket på Martin Ödegaard”.

De Telegraaf (Holland) har bild på Van Bronckhorst i fallande snö och rubriken ”Gio i hårt väder”, efter ännu en förlust (1-3 mot Zwolle), samt underrubriken ”Feyenoordtränarens öde i klubbledningens händer”.

The Punch (Nigeria) gör ett oväntat inhopp i bloggen. Men så har man också intervju med en svenskbekanting och gott om kvällstidningsrubriker. The Punch väljer ”Michael Omoh: Jag är skickligare än Frank Lampard”. Östersund FK-liraren jämför sig med en av sina idoler. Men Omoh tar också upp livet utanför planen och målar inte upp någon särskilt smickrande bild av Sverige. ”Det har ärligt talat varit upp och ner. Det är väldigt kallt, och vissa platser är rasistiska, men man får leva med det”.

Publicerad 2016-02-15 kl 08:00

Senaste tweets

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons