Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

”En tredjeplats är Ibra värd”

ENGLAND

The Sun använder som flera andra tidningar en gammal filmtitel till en omskrivning, ”Another fine Messi”, efter Barçasstjärnans två CL-mål på Emirates (2-0 mot Arsenal). Och liksom de flesta England andra engelska tidningar gör man också rubrik på gårdagens uppgifter från La Gazzetta dello Sport om att ”Chelsea är på väg att plocka Conte” som ny tränare.

Daily Express tar fasta på den kvicka spelvändningen vid Barças första mål till den för Arsenal ödesmättade CL-rubriken ”Borta på 16 sekunder”. Tidningen stämplar också ”exklusivt” på sin uppgift om att Conte vill plocka med sig Romas sportchef Walter Sabatini till Stamford Bridge.

Daily Telegraph konstaterar att Barça tycks ”Ostoppbara”, innan man ger sin egen version av på Conte-till-Chelsea: ”Conte övertygad: Italiens förbundskapten tror han blir Chelseas näste tränare”, för det ska den italienske förbundskaptenen enligt tidningen ha sagt till vänner hemma i Italien.

Daily Star drar i bromsen på Conte-tåget med ”Exklusivt: Conte mot Pell för Chelsea”. Även Man City-tränaren påstås alltså fortsatt aktuell.

Daily Mirror får vara med för sin ganska fyndiga ordvits ”Look away Nou”.

 

ITALIEN

ItalienLa Gazzetta dello Sport spinner till de italienska mästarna i ”Juve, vilka lejon!”, sedan Turinlaget hämtat in ett tvåmålsunderläge på hemmaplan (2-2 mot Bayern München). Tidningen avslutar rubriksättandet med hoppfulla, ”Nu kan man försöka” i returen. Ett citat från tränare Allegri följer också med, ”En av mina finaste kvällar”. Med ”Higuaín: Framtiden är osäker, men förhandlingar pågår” så påpekar Gazzettan att inget nytt kontrakt är påskrivet, att PSG:s och Chelseas skugga hänger över situationen, men att argentinarens pappa Jorge är i stan för samtal med Napoliägaren De Laurentiis.

Corriere dello Sport lägger tyngdvikten vid att Juventus skulle haft ännu mer. ”Ett Juve av stål som blev bestulet”. Tidningen pekar på att ”Båda de tyska målen skulle blåsts bort, och ingen avblåsning för hands på Vidal”, där tidningen anser att sistnämnda borde gett hemmalaget en straff. Den näst största rubriken fångar upp en liknande uppgift som Tuttosport hade häromdagen, ”En tredjeplats är Ibra värd för Milan”. På det följer ”Berlusconi har storvärvning på gång inför en nystart i Europa”, alltså om Milan når en Champions League-plats som ligatrea.

Tuttosport agerar hejaklacksledare åt Juventus. ”Kom igen, Juve, det här fixar ni”. Tidningen fyller liksom Corriere dello Sport också på med beklagan över de två godkända tyska målen och den uteblivna straffen för Juve, innan man avslutar rubrikskrivandet med ett ”men Bayern är inte oslagbara den 16 mars”. Överrubriken var för övrigt ”Comeback trots domaren och tiki-taka”.

 

SPANIEN

Marca har visserligen med ”Messi rev ännu en mur”, där muren är Petr Cech som han inte gjort mål på tidigare, men vänder annars blickarna från Champions League. ”Pogba – Zidane vill ha Spanien honom”, trycker man stort på förstasidan.

Sport fortsätter att satsa på sparsmakade förstasidor, den här gången med en jublande Messi och en engelsk rubrik, ”Messi power”. Den enda andra rubrik som får utrymme är ”Guardiola kom levande undan mot Juve”. Inne i tidningen finns fler hyllningar av Barças lille argentinare (och, nej, inte Mascherano). ”Messi är en guds gåva”, är rubriken på en krönika.

Mundo Deportivo nöjer sig med ett enda ord frö Barçasegern, ”Magi”. I punktform tar man sedan upp Barças prestation, som att laget nu har 33 matcher utan förlust, och avslutar också med ett enda ord, Luis Enrique-citatet om MSN på presskonferensen inför matchen, ”Abrakadabra”.

Super Deporte är rasande å sitt Valencias vägnar. ”Rånade i Europa”, är rubriken som dominerar förstasidan, sedan domaren missat att en Valenciastraff faktiskt var innanför mållinjen i den straffsparksläggningen som tog Chelsea vidare. Det handlar alltså inte om Champions League, utan Uefa Youth League. Valencia har nu också officiellt lämnat in en protest till Uefa.

 

TYSKLAND

TyskaBild konstaterar på sin förstasida att ”Bayern jublade för tidigt”. En annan rubrik för matchens två ansikten är ”Genialt Bayern, fatalt Bayern”. Tidningen fångar också upp en ”Dubbelchock för HSV – Ekdal och Jung bröt träningen”. Just det, Albin Ekdal är skadad igen. Tacklad av Bahoui. Men fotskadan befaras inte allvarlig. Undersökning väntar i dag. Bild skriver vidare att Leverkusens tränare Schmidt, som vägrade lämna sidlinjen och fick domaren att temporärt bryta matchen mot Dortmund, får fyra matchers avstängning.

Sport Bild målar med stora bokstäver upp ”Schweini-problemet”. På det följer ”Den stora diskussionen: Är lagkaptenen bra nog för EM? Kahn är kritisk, Löw talar i klartext”. En annan rubrik är att ”Hoeness skänker bort Bayern-lönen”. Den forne Bayern-presidenten har under senare delen av sin fängelsetid dagtid arbetet med Bayerns ungdomsakademi. Den lönen, troligen en femsiffrig summa i euro, skänker han nu till välgörande ändamål som Bayern är involverad i. Nicklas Bendtner får en Nicklas Bendtner-rubrik: ”Skandalspelaren Bendtner”.

 

ÖVRIGT

FrankrikeL’Equipe (Frankrike) konstaterar att Barça är ”Oemotståndligt”. Inne i tidningen använder man rubriken som var synonymt med Tyskland och straffar, ”Och i slutändan är det Barça som  vinner”.

Ekstra Bladet (Danmark) spinner vidare på uppgiften att John Terry börjat följa Bröndby på Instagram – den enda andra klubb han följer förutom Chelsea, och ryktet om en Danmarksflytt för den engelske mittbacken tar fart. ”Det faktum att Jan Bech (Bröndbys ordförande, min anm) känner Terry, och att Daniel Agger kanske även gör det, får mig att tro att det lätt kan vara så att Terry hamnar i Bröndby inom kort”, säger DR:s fotbollsexpert Jan Kalborg till tidningen. Danmarks första april tycks infalla 24 februari. Men Ekstra Bladet påpekar att Terry i oktober 2014 på tal om Bröndby sagt att ”Det kunde vara en idé – en dag”. Andra udda rykten i Headlines webb-tv, ute vid 11-tiden.

De Telegraaf (Holland) har ”Alla ögon på PSV”, som möter Atlético i Champions League. Inne i tidningen beskrivs matchen som ”David mot Goliat” sett till klubbarnas storlek.

O Jogo (Portugal) hävdar att ”Kina kallar på Jesus”, och det handlar inte om någon plötslig religiös reform i den folkrika nationen, utan om snubben med förnamnet Jorge. Det finns enligt tidningen ett ”Miljonerbjudande på bordet” för Sportingtränaren.

Publicerad 2016-02-24 kl 08:00

Senaste tweets

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons