Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Zlatan: ”Allt som händer är ert fel”


Dagen Headlines webb-tv är inställt men är tillbaka som vanligt i morgon!

ENGLAND

CeByTDRW4AEZIX0The Times har den inte alltför vågade rubriken ”Citys titelhopp förstördes av Rashford” efter förlust i Manchesterderbyt (0-1 mot United).

Daily Mirror tar det längre med underrubriken ”LVG tror att United kan ta Citys topp-fyra-plats efter Rashfords segermål i derbyt”. Trots uttjatade användningen av Klopp i ordlekar lyckas tidning (mig veterligen) hitta ny variant: ”aKLOPPalypse now”, efter filmen och efter matchen (2-3 mot Southampton)

ANNONS

Daily Telegraph spetsar till summeringen av Manchesterderbyt med ”Citys miljardärer sänkta av Uniteds akademispelare”. Högst spelarbetyg i matchen får just segerskytten Rashford, med nio av tio, följd av Martial och Carrick med åtta. På annat håll tar chefskrönikören Jason Burt ett helhetsgrepp på den engelska toppen. ”Det här är ingen udda år – Premier League har förändrats för alltid”.

Metro ger i alla fall i sin Londonupplaga lite uppmärksamhet åt det lag som trots allt kan utmana Leicester. ”Med i jakten”, skriver tidningen efter Tottenhams senaste seger (3-0 mot Bournemouth)

Daily Star har sällan varken nyheter eller kul sportettor som gör att man platsar i bloggen. Men någon har i alla fall försökt med sistnämnda i dag. För rubrikorden är ”Rash” (om Rashfords segermål), ”Crash” (om Alonsos F1-krasch), ”Smash” (om Kanes målrekord) och ”Flash” (om Newcastles Mitrovic som drog av sig tröjan efter sitt mål, 1-1 mot Sunderland).

 

ITALIENprima_pagina_xl

La Gazzetta dello Sport hyllar efter söndagens matcher ”Buffon och Higuaín nummer 1”.

ANNONS
Förklaringen följer i ”Gigi slår Seba Rossi”, rekordnollan (974 minuter) säkrades i Turinderbyt (4-1 mot Torino), och ”Pipita håller Serie A vid liv”, efter det att hans fylliga målkonto för Napoli drygats på med ytterligare två (3-1 mot Genoa). Mindre kul på Gazzettans hemmaplan då, där ”Milan blev utbuat” efter blott oavgjort (1-1 mot Lazio).

Corriere dello Sport har på sin förstasida precis samma två spelare i bild- och rubrikfokus som Gazzettan, här med ”Scudettofenomenen”, och sätter även nya namn på dem ”Fällgallret Buffon mot cyklonen Higuaín” (Buffon liknas snarare vid sådana där ståljalusier som dras ned framför butiksfönster, men ”stålajalusiet Buffon”…sådär). En krönika filosoferar över de två titelkandidaterna under rubriken ”Juve och Napoli, så olika och så vinstrika”.

Tuttosport är förstås helt inriktad på Turinderbyt, ”Juves paradis, Torinos vrede” är sammanfattningen. Orsaken till sistnämnda står också att finna i en krönika vid sidan av, ”Rizzoli, så många felbeslut”.

 

ANNONS

SPANIEN

p01cat-1458513704420Marca firar Real Madrids tridente samt målvakt med ”Tre tigrar och en panter”. Bale, Benzema och Cristiano svarade för varisitt mål och Navas briljerade i målet (4-0 mot Sevilla). Och så blickar tidningen med lite mer tillförsikt framåt, ”Real Madrid tänder till inför El Clásico”.

AS har sömniga huvudrubriken ”Real Madrid vinner trovärdighet”, innan man gör lika sömniga summeringen ”BBC gör mål, liksom Jesé, och Keylor var enorm, räddade en straff”. Inne i tidningen ger man målskytten Guidetti två, på en skala från noll till tre, i Celta Vigos bortaseger (2-0 mot Valencia). Tre (Celtaspelare) får högsta betyg.

Sport låter sig knappast nedslås av tappade poäng för Barça (2-2 mot Villarreal). Tvärtom har man bild på klubbens tridente som blickar lite frågande över fotbollsplanen, samt den kaxiga rubriken ”Var är tvåan någonstans?”. För, som Sport understryker, trots förlorade poäng så utökade Barça ligaledningen till nio poäng eftersom Atletico förlorade.

Mundo Deportivo är inne på liknande tema med ”I större ledning”. Man skojar också genom att lägga text till tröjnumren på Suárez respektive Messi rygg, så det blir ”9 poäng före Atlético” respektive ”10 poäng före Real Madrid”. MD påpekar även att Barças förlustfria svit nu är 39 matcher.

ANNONS

Super Deporte vidarebefordrar Valenciapublikens ramsa från Mestalla i går, ”Gary, ge dig av”. Men man lägger till att ägaren ”Lim står fast vid sin tränare”.

 

FRANKRIKEune_21032016_v65

L’Equipe konstaterar i matchrapporten att ”PSG tar ett steg åt sidan” efter säsongens första hemmaförlust (0-2 mot Monaco). Efter urladdningarna mot Chelsea och Troyes blev det inte mycket till titelfest på Parc des Princes, och bara David Luiz (två av tio) fick lägre betyg än Zlatan, en trea. ”En helt misslyckad match för PSG:s stjärna”, konstaterar tidningen om svensken. Monaco, däremot, har nu greppet om andraplatsen. Högst matchbetyg fick – Jardim, tränaren (åtta). På annan plats L’Equipe finns rubriken ”Labrune ute efter Sergio Conceição”. Krislaget Marseille vill alltså ha Guimarães tränare.

Le Parisien skriver på förstasidan att det var en ”Förlust som skapar oreda” för PSG, och menar att laget ”gav bort segern” i andra halvlek. Men tränare Blanc försvarar insatsen, ”Man kan inte spela alla matcher på hög nivå”. Ovanför matchens alla spelarbetyg finns rubriken”Zlatan gick inte att känna igen. Betyget för svensken blir en fyra. Le Parisien uppmärksammar också Zlatan på ett helt annat område, i efterdyningarna av Van der Wiel-incidenten. Tidningen påpekar att det knappast är första gången han går hårt åt medspelare i omklädningsrummet, och man gör det med en anekdot efter Serge Auriers uppmärksammade Periscope-inslag. ”Den dagen, när PSG-anfallaren anlände till Camp des Loges (PSG:s träningsanläggning, min anm), så var han irriterad. I omklädningsrummet vände han sig till fransmännen, mot Kurzawa, Matuidi, Rabiot, men också ungdomarna Augustin och Ongenda. Allt som händer är ert fel, sa den store svensken. Klagomålet var en antydan om att en del av de inhemska spelarna borde vara mer försiktiga med vilka de umgicks med, men var särskilt ämnad mot Kurzawa, och en händelse några dagar tidigare. Den förre Monaco-spelaren hade bjudit in några vänner att närvara vid träningen, men vännerna hade inte uppfört sig och varit alltför högljudda. Efteråt sa ingen någonting även om Matuidi utbytte några ilskna ord med Kurzawa. Allt har lagt sig sedan dess, men anekdoten illustrerar den tyngd svensken har i omklädningsrummet”.

ANNONS
 

TYSKLAND

19394_iazni_dalkvxinaoj_et9hzmacv0_w__Bild ger inte Wolfsburgs anfallare Max Kruse en lugn minut. Eller om det är tvärtom. Efter kvarglömda pokerpengarna i taxin och för mycket Nutella på mackorna, är det nu dags för ”Den vilda Kruse” med tillägget, ”Partykväll i Berlin – nya böter”. Tidningen uppmärksammar också i liknande stil ”Den undanskuffade Götze”, med tillägget ”Förödmjukad av Pep, bortglömd av ledningen”, vilket syftar på att tränaren inte ger honom speltid och inte för några kontraktsdiskussioner.

Kicker synar situationen för ”Fans och fanatiker” (vad är skillnaden?), en artikelserie, med underrubriken ”Mellan klubbkärlek, maktlöshet och kommers”.

 

ÖVRIGT23

Ekstra Bladet (Danmark) skriver att Lars Olsen är ”Toppkandidaten” att ta över Bröndby. Fler möjliga namn nämns, dock inte längre någon Erik Hamrén. Svensknamn nämns på annat håll men då ofta följd av en låg siffra efter sig. Ludwig Augustinsson och Mikael Antonsson får bara två av sex i betyg, och Erik Johansson en etta, efter FC Köpenhamns förlust (0-2 mot FC Nordsjälland). Både Johan Elmander och Magnus Eriksson får nöja sig med en tvåa efter Bröndbys mållösa match mot Esbjerg. Nicklas Backman i AGF får i alla fall en trea och Rasmus Jönsson en fyra för Ålborg (2-2).

ANNONS

VG (Norge) sätter strålkastarljusen på den inhemska fotbollen med ”Experterna om Tippeliganivån: ’Fruktansvärt dålig’”. Enighet tycks råda att serien, som startat redan i mars på dåliga planer, varit synnerligen usel.

De Telegraaf (Holland) firar ”Ajax två slag i ett”, efter att ha vunnit toppmötet (2-0 mot PSV Eindhoven) och samtidigt tagit över ligaledningen
.

Publicerad 2016-03-21 kl 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto