Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

”I dag ska vi steka den franska tuppen!”

Headlines Blogg

ENGLAND

England1

The Guardian påpekar att ”Ronaldos briljans fällde Bales Wales” och kallar den portugisiska fixstjärnan för ”Drakdödaren” efter segern (2-0 mot Wales). Från transfermarknaden slänger Guardian sedan ur sig att ”Man City funderar på bud på 51 miljoner pund för Bonucci”, eller 60 miljoner euro. Uppgiften tycks vara en direkt uppföljning på Tuttosports påstående i går om att Juve tillbakavisat bud på 45 miljoner euro från City.

Daily Mail är överens med Guardian om att Cristiano Ronaldo är en ”Drakdödare”. Tidningen ser honom också som matchens lirare och delar ut åtta (av tio) i betyg. Jonas Eriksson får för övrigt sju i betyg för sin insats med visselpipan, och omdömet ”Delade ut varningar när det behövdes, lät annars spelet flyta på och fattade överlag rätt beslut”.

Annons

Daily Telegraph ser walesisk ”Stolthet trots förlust”, men klämmer också in det engelska landslaget på sportettan. ”Exklusivt: England vill inleda samtal med Wenger om jobbet som förbundskapten”.

The Sun kallar walesarna för ”heroiska drakar” och sätter rubriken ”RonalDOH”. Inne i tidningen lanseras under ”exklusiv”-vinjett att ”Chelsea är redo att jaga Lionel Messi efter samtal med pappa Jorge på Roman Abramovichs superyacht värd 1,5 miljarder pund”. Hiskelig summa, men vad båtens värde har med historien att göra är oklart. Om nu inte Chelseas ägare erbjöd den lilla jollen i affären. Hur som helst, enligt The Sun förekommer inte något bud men Chelsea skulle vara beredd att skyffla guld (eller snabbt sjunkande pund) över Messi och Barça, om den argentinske världsstjärnan efter skattestraffet beslutar sig för att byta klubb. The Sun hävdar också att ”Bournemouth testar Liverpool med bud på 15 miljoner pund för Jordan Ibe”.

Annons

The Times skriver att ”Liverpool är redo att förlänga Klopps kontrakt”. Samtal har inletts, redan nio månader efter att den karismatiske tränaren anlände till klubben.

Daily Mirror är bara en av flera engelska tidningar i dag som för femtioelfte gången hävdar att United är berett att lägga 100 miljoner pund för Paul Pogba, med den skillnaden att tidningen klämt in ett ”Exklusivt” också.

 

ITALIEN

Ital

La Gazzetta dello Sport uppger att ”Milan har kört om” Juve i kampen om kroaten Pjaca. Tidningen hänvisar till uttalande från 21-åringens agent som säger att ”Milan är i pole position”. Gazzetta lägger sedan till att Juventus ”inte vill vara med om någon auktion”. En affär beräknas till 25 miljoner euro. I en mindre rubrik följer man också upp maktkampen kring värvningar i Inter. ”Suning vill ha ungdomar, Mancini ber om spelare med erfarenhet”. Gabriel Jesus kontra Yaya Touré är ett exempel. Tidningen ger sedan Jonas Eriksson sex av tio i betyg för sin insats i gårdagens EM-semifinal. Betyget dras ner av den missade straffen som Cristiano Ronaldo borde fått med sig, men tidningen påpekar att ”därefter styrde han utan problem matchen korrekt. Den bäste var Klasenius, som agerade perfekt vid 2-0-målet”, som vid första ögonkast såg ut som offside men inte var det.

Annons

Corriere dello Sport ger känsla av lite sommartorka med Juve-tränaren Allegris ord om att ”Vi ska vinna igen” som dragplåster på förstasidan. Förutom den självklara önskan om titlar som ligan och Champions League, så drar CdS på att Juve ”försöka behålla Cuadrado, och vill ha Matic och Benatia”.

Tuttosport vänder det till att ”Cuadrado ropar på Juve”, att det främst är den inlånade Chelseaspelaren som vill stanna och att han ”bett Londonklubben om att inte behöva återvända. Nu är allt i Contes händer”.

 

SPANIEN

Spa

Marca konstaterar att Cristiano Ronaldo är ”Guld värd”, efter sitt mål och sin målgivande passning som tog Portugal till final. Tidningen noterar också att han nu är ifatt Platinis rekord på sammanlagt nio mål i EM-slutspel. Vidare skriver Marca på förstasidan att ”Chelsea sluter cirkeln kring Morata” och menar att anfallaren ”kan bli den dyraste spelaren i spansk historia”. Real Madrid vill ha 75 miljoner euro för Morata. Fernando Torres övergång från Liverpool till Chelsea för 58 milj euro 2011 är det nuvarande rekordet för en spansk spelare.

Annons

AS njuter av Real Madrids portugisiske stjärna med ”Cristiano, final och rekord”. Bortanför EM/Cristiano-fokus finns ”Barça vill ha Correa”. Atlético ska ha nobbat ett bud från den katalanska klubben för 21-åringen, men kan i stället plocka en annan Atlético-anfallare, Vietto.

Sport är förstås inte nöjd med fängelsestraffet för Messi och sätter rubriken ”Skoningslöst”, samtidigt som man understryker att Messi och hans pappa kommer att överklaga. Krönikören José María Casanovas menar att ”Messi ser domen som ett angrepp på sin familj”.

Mundo Deportivo har något oväntat inte indignation över Messis dom i topp. Den hamnar lite i skymundan av ett foto på hemvändande Denis Suárez, som presenterades i går, och rubriken ”Xavi+Iniesta”. Visserligen lägger MD i liten stil till ”hans nummer” om Xavi och ”hans idol” om Iniesta, men helheten förändras föga. Känn ingen press, Denis Suárez.

Annons

El Confidencial hävdar att ”Atlético erbjuder Giménez till Real Madrid, men Florentinos mål är Alaba”. Uppgifter har gjort gällande att Real Madrid varit ute efter uruguayanen, men i själva verket är det Atlético som erbjudit honom (till Real, Barça och flera engelska PL-klubbar), menar El Confidencial. Utköpsklausulen är 65 miljoner euro. Men David Alaba fortsätter att vara huvudmålet, trots att Bayern München ska ha nobbat 60 miljoner euro och förklarat att spelaren inte är till försäljning.

 

FRANKRIKE

Fra

L’Equipe anspelar både på en rad ur nationalsången och på Tysklandsmatchen med rubriken ”Ärans dag har kommit”. Och så lockar tidningen med att ”Möte med Ronaldo” väntar vid seger. Bland de 22 sidorna om kvällens matchen finns även utrymme för smala grepp som en intervju med Pogba om att träffa bollen med yttersidan av foten, som stjärnan tycker är ”vackrare”. Förebilder är Hazard, Modric, Pirlo och framför allt Quaresma. Även i L’Equipe får Jonas Eriksson (under turneringen konsekvent kallad ”M Eriksson”) fint betyg, sju av tio. Av spelarna är det bara en som matchar det betyget: Cristiano Ronaldo. Bland övergångsryktena är ”Barça har kontaktat Digne” den största. I Barcelona skulle Digne i så fall ersätta Adriano. PSG, som haft backen utlånad till Roma, har dock ännu inte fått något bud från Barça eller någon annan klubb.

Annons

Le Parisien har ”Den stora aftonen” som dominerade rubrik på tidningens förstasida. Förutom matchfokus drar tidningen också mötet långt bortanför plan och arena. Under rubriken ”Det är mer än en match” tas både sport, historia och politik plats. Tidningen lyfter också en äldre intervju med landets president François Hollande under rubriken ”Hollande fortfarande traumatiserad av förlusten 1982”, den omtalade VM-matchen.

La Provence, tidningen i Marseille där matchen spelas, slår stenhårt på patriotismens trumma. ”För Frankrike” är tryckt över förstasidan, till bild på fans och spelare.

 

TYSKLAND

Tysk

Bild drev med Italien inför kvartsfinalmötet genom en italiensk matmeny. Inför matchen mot Frankrike har tidningen i stället uppmaningen ”Kära fransmän, välj själva rubrik”, varpå ett antal ordlekar likt ”Torture de France” följer. Inne i tidningen slår fotbollsexperten, tidigare förbundspampen och legendariske spelaren Franz Beckenbauer fast: ”Den som vinner i kväll, vinner EM”. Portugals semifinalseger beskrivs med korta och smarta ”Finaldo”. Från Silly Season finns ”Klopp vill hämta Kuba till Liverpool”, alltså Dortmunds polska landslagsback Jakub Blaszczykowski

Annons

Kicker skriver längtansfullt att ”Det är bara ett steg kvar till Paris”, där EM-finalen spelas. Inne i tidningen finns en intervju med Mesut Özil under rubriken ”Jag känner mig fri!”. Där finns också ”Det bästa försvaret i världen” med bild på Bayern Münchens målvakt och backar, inklusive nyförvärvet Hummels.

B.Z., boulevardtidningarnas boulevardtidning, hade inför Italienmatchen bilder på italienska spelarmammor, och påpekade att inte ens de kunde hjälpa Gli Azzurri. I dag får de franska spelarnas mammor vara i fred, men inte den franska nationalsymbolen. ”I dag ska vi steka den galliska tuppen!” är den feta rubriken i en upplaga. I en annan upplaga är det ”I dag skjuter vi hål i er ost”.

 

ÖVRIGT

A Bola (Portugal) lämnar i glädjerus portugisiskan för franskan i ”Portugal, je t’aime” (”Portugal, jag älskar dig”). Lissabontidningen klämmer också in citat från Cristiano Ronaldo. ”Dessa spelare förtjänar det, jag förtjänar det, Portugal förtjänar det”.

Annons

Ekstra Bladet (Danmark) driver lite med Cristiano Roanldo genom att ha en bild på den poserande storstjärnan och rubriken ”Ja, vi har sett dig”.


Till sist…

…portugisiska stjärnskottet Renato Sanches kommer att bära nummer 35 i Bayern München. Det har inget med hans ålder att göra.

Publicerad 2016-07-07 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto