Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Zlatan får extra ledigt – slipper Kinaresa

Headlines Blogg

ENGLAND

1

The Times hävdar att ”England har inte råd med en topptränare från utlandet”. Det talar ännu mer för Sam Allardyce. Man United hade däremot råd med en topptränare från utlandet, och José Mourinho anser i sin tur sig ha råd att ge Zlatan Ibrahimovic extra ledighet. ”Zlatan Ibrahimovic får längre ledigt än Rooney”, påpekar The Times. Enligt tidningen får svensken särbehandling. Till skillnad från de engelska landslagsspelarna, som ändå var kvar i EM längre, så väntas Zlatan inte resa med United trupp till försäsongslägret i Kina på tisdag. Även BBC och The Guardian skriver samma sak. Zlatan missar därmed också matcherna mot Man City och Dortmund, och väntas som tidigare uppgetts debutera för United mot Galatasaray i Göteborg den 30 juli. United har inte velat kommentera uppgifterna.

Annons

Daily Mirror anspelar med ”Precious Stones” på översättningen av mittbackens efternamn (”Värdefull sten”) då ”Everton meddelar City att klubben måste slå världsrekordet för en back på 50 miljoner pund, för att få Evertonstjärnan”. Tidningen har också ”Exklusivt: Chelseas hopp om att värva Gabriel Barbosa ökar”. Den 19-årige Santos-anfallaren, mer känd som Gabigol och värderad till 25 miljoner pund, uppges intresserade av en flytt till Londonklubben.

The Sun skriver å sin sida om ”Contes värvningar för 80 miljoner pund”, vilka skulle vara mittfältaren Kanté (Leicester) och backen Koulibaly (Napoli). Båda namn som förekommit upprepade gånger tidigare. Tidningen ser trots Evertons varningar en flytt för Stones. ”Manchester City på väg att värva Evertons och Englands mittback John Stones efter bud på 53 miljoner pund”.

Annons

Daily Telegraph lockar inte med någon fotboll på sin förstasida, men ser ett Chelsea som kör vidare på Kanté-spåret. ”Blues skruvar upp tempot i Kanté-jakten med bud på 29 miljoner pund”. Leicester dementerade i går Le Parisiens uppgifter om att en överenskommelse med Londonklubben redan fanns kring en liknande övergångssumma. Telegraph uppger också att ”Sunderland synar David Moyes när man planerar för att Sam Allardyce lämnar för England.

 

ITALIEN

ita

La Gazzetta dello Sport kryddar förstasidan med citat från en intervju med Inters fransman Kondogbia. ”Jag har återhämtat mig från franska landslaget och ska hjälpa Inter till Champions League. Jag lovar också mer än ett mål”, låter backen hälsa. ”Witsel är jättenära”, låter Gazzettan hälsa. Det är Inter-besked från mercaton, där ”dagens Wanda” faktiskt saknas, men inte Icardi för det. Förre klubbägaren ”Moratti vädjar till Icardi”. Den största mercatorubriken är annars ”Juve, här är Benatia”, och tillägget ”Läkarundersökning i dag”. Bayern Münchens back blir tredje värvningen för ligamästarna efter Pjanic och Dani Alves. En som är på väg bort är däremot en trippande straffläggare, ”Wolfsburg erbjuder 25 miljoner euro för Zaza”.

Annons

Corriere dello Sport har identisk rubrik med Gazzettan i ”Juve, här är Benatia”, och poängterar att det är ett lån med köpoption på 20 miljoner euro. Tidningen har en annan stor rubrik i ”Inter efter Cuadrado”, Chelsea-spelaren som Juve lånat och uppgetts vilja behålla.

Tuttosport beundrar, som den lokaltidning man är, Juventus agerande på transfermarkanden. ”Vilken mercato, Juve”, bubblar Tuttosport, innan man når fram till huvudrubriken: ”Benatia klar, Higuaín jagas”. Tidningen menar att ”vägen är öppen” för att försöka plocka Napolis anfallare. För det andra stora Turinlaget finns rubriken ”Nu knackar Ljajic på Torinos dörr”.

 

SPANIEN

spa

Marca menar att ”Real Madrid har tvivel om Pogba”, vilket bredvid bild på mittfältaren ger huvudrubriken ”Kall, kall”, samt tillägget ”Fransmannens insats i EM har inte övertygat Bernabéu. Hans pris verkar orimligt”. En annan rubrik är ”Giménez – det stora beslutet”, vilket syftar på att ”uruguayanen är tillbaka hos Atlético men har intresse från flera klubbar i bagaget”, bland dem Real Madrid och Bayern München.

Annons

AS uppger att ”Florentino vill ha James men Zidane tvivlar. Enligt tidningen vill alltså Real Madrids president fast vid att colombianen ska stanna, men tränaren är osäker. AS noterar också att James fått betydligt mindre speltid under Benítez /Zidane (39,8 procent) än under Ancelotti (66,4).

Sport visar att det finns ögonblick då tidningen är någorlunda sympatisk. Dagens stora rubrik ”Vive la France” (”Heja Frankrike”) kommer med bild på nyförvärven Umtiti och Digne, men också mot en bakgrund av den franska flaggan och med Barças klubbmärke ändrat så att den även inkluderar den franska trikoloren.

Mundo Deportivo gör en liknande variant när man blandar franska och spanska i Barças smeknamn ”Bleugrana”. Det följs upp av ”Och nu Vietto”. MD menar att ”tempot i förhandlingarna har skruvats upp”. Atlético-anfallaren ses som en fjärdeanfallare för Barça.

Annons

 

TYSKLAND

ty

Bild slår redan på förstasidan fast att ”Pep plockar Sané”. Uppgifter som för övrigt ligger i linje med France Footballs avslöjande som Headlines skrev om i tisdags. Enligt Bild är den unge landslagsspelaren nu överens med City om ett fyraårskontrakt och Schalke får trösta sig med 50 miljoner euro. Bild skriver på annan plats ”Reus tillbaka i augusti?”. Den skadedrabbade Dortmundsstjärnan väntas nu redan kunna vara tillbaka i den kollektiva träningen i mitten av augusti.

Kicker presenterar en ranking av tyska fotbollsspelare där kombon Boateng-Hummels hyllas och placeras i facket ”världsklass”. I en tillhörande krönika skriver ex-landslagsspelaren Jürgen Kohler ”Hummels och Boateng kompletterar varandra väldigt bra, deras styrkor och svagheter samverkar så att de sticker ut”. De spelar ju framöver också i samma klubb: FC Bayern. Världsklass bland målvakter når, förstås, Neuer. Kicker uppger vidare att Dortmund nu är överens med Schürrle om ett femårskontrakt, samt att klubben också troligen kommer att värva tillbaka Götze från Bayern München.

Annons

 

ÖVRIGT

fra

L’Equipe (Frankrike) har Tour de France för ögonen och ger endast plats åt en mindre fotbollsnotis på förstasidan i dag, ”Umtiti: Jag tvivlade aldrig”. Tidningen bjuder inte på några scoop från transfermarknaden men väl att ”Monaco lockas av Guilavogui”, landslagsmeriterad fransman i Wolfsburg. L’Equipe påpekar att Monaco sannolikt behöver sälja för att kunna köpa den 25-årige defensive mittfältaren, vars pris beräknas till 15 miljoner euro.

Aftenposten (Norge) och Rosenborg jublar inte fullt ut trots gårdagens seger (3-1 mot IFK Norrköping). ”Sur reducering dämpade RBK-festen: ’Vi ska inte släppa in sådana mål”, lyder rubriken. Citatet är från Pål André Helland, som dock inte är alltför bekymrad. ”Det är irriterande. Vi ska inte släppa in mål på fasta situationer, men nu ska vi till Sverige och göra fler mål. De ska få slita mot oss. Jag tycker vi är starkare än dem. Nu är det upp till oss själva”.

Annons

Tipsbladet (Danmark) har en bäst-och-sämst från FC Köpenhamns seger i CL-kvalet (3-0 mot Crusaders). Thomas Delaney, aktuell för en försäljning till större klubb, är namnet under ”bäst”-rubriken, Ludwig Augustinsson är namnet under ”sämst”. Om svensken skriver tidningen ”Ludwig Augustinsson är en annan av mästarklubbens spelare som med rätta kan hamna utomlands, men den svenska vänsterbacken överbevisade inte i allt han företog sig mot det nordirländska motståndet”.

Publicerad 2016-07-14 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto