Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Pirlo om Pogba: ”Juve skrattar åt United”

ENGLAND

ANNONS

England

The Times första fotbollsbilaga för säsongen har Liverpoolspelare som jublar med tränare Klopp i fokus (4-3 mot Arsenal). Zlatan får den enda raden på bilagan från Uniteds match (3-0 mot Bournemouth), ”Ibrahimovic slår till och säkrar Uniteds seger”.

Daily Telegraph har samma jubelbild med Liverpool och en liten större United/Zlatan-rubrik än Times. ”Zlatan slår till: Ibrahimovic fortsätter sitt häpnadsväckande debutfacit”, det vill säga att göra mål i sin debutmatch i varje ny liga. Inne i tidningen hyllar krönikören och ex-Arsenalanfallaren Alan Smith en av Zlatans medspelare, ”Eric Bailly kan bli en av Uniteds riktigt stora backar”. Gary Neville har inte lika mycket till övers för en annan back i en annan klubb. Telegraph noterar att ex-Valenciatränaren i Skys sändning kallar Liverpools Alberto Moreno för ”helt värdelös”. I förbigående får Telegraph också med att Arsenals målvakt inte bara hade en tung match på planen utan också efteråt. ”Peter Cech kraschar bilen när han ska lämna Emirates”. Vidare finns en artikel med rubriken ”Juventus skrattar fortfarande åt United för att de lät Pogba lämna 2012, säger Andrea Pirlo”. I artikeln menar den legendariske italienaren att ”Under Pogbas första träningspass i Juventus skrattade spelarna. Den enda anledningen till att vi skrattade var för att vi bara inte kunde fatta hur denna spelare med så uppenbar talang fått lämna en stor klubb som United gratis – och jag tror Juventus fortfarande skrattar”.

ANNONS

The Sun kör en ”Zlatan Watch” och kommer fram till att ”I en timme befann han sig i periferin när United tog tillvara på en blunder från Bournemouth och hade lite tur. Men sedan tog han plats på scenen och tog huvudrollen med en härlig träff”. Artikeln avslutas med meningen ”Ibra är verkligen gåvan som aldrig tar slut, man måste bara vänta ett tag”.

Daily Mirror ger Zlatan sju av tio i betyg med motiveringen ”Blek emellanåt, men gjorde ett fantastiskt mål. Vilken start”. De flesta Unitedspelare får just sju i betyg, men tre får åtta: Herrera, Mata och ”Matchens lirare” Bailly. Tidningen skriver också att ”Everton lurar på Joe Hart då Mancehster City-målvakten nu är övertygad om att han inte finns med i Guardiolas planer”. Enligt tidningen kommer City att släppa Hart om man lyckas värva Marc Andre Ter Stegen, Claudio Bravo eller Rui Patricio.

ANNONS

 

ITALIEN

Italien

La Gazzetta dello Sport har en förstasida där OS behåller greppet. Största fotbollsrubrik är ”Mihajlovic: I Torino känner jag mig som hemma. Berlusconi? Han ville träna”. Bland mercatorubrikerna märks Juvebaserade ”Zaza och Pereyra: farväl och 40 miljoner euro i utbyte”. För enligt Gazzettan är ”Wolfsburg redo att betala 25 milj för italienaren, och Watford 15 milj för argentinaren”.

Corriere dello Sport har i stället fokus på en Milanoklubb, ”Interspecial”. På nytt trycker tidningen på att Joao Mario är i antågande. Lika välbekant är uppgiften om att Juve är ute efter Witsel. Om drygt två veckor har i alla fall dess följetonger fått sina upplösningar. Då stänger transferfönstret.

Tuttosport bjuder självklart på mer svartvitrandigt från Turin. ”Ja, Juve, det behövs två ess”. Tidningen menar att ”Allegri har rätt, Juve behöver två kvalitetsmittfältare. Från Fabregas till Witsel, från Brozovic till Matic – här är Marottas måltavlor”. Läget i den andra Turinklubben summeras med: ”Torino: Peres lämnar, Maksimovic kommer att lämna”. Dragkampen om serben kommer enligt Tuttosport med all sannolikhet att sluta med en flytt till Napoli för 25 miljoner euro.

ANNONS

 

SPANIEN

Spanien

Marca har en etta som säkert sticker i ögonen på många av dess Madridläsare. Barças är i fokus. Tidningen summerar segern i det första spanska Supercupfinalmötet (2-0 mot Sevilla) med ”Skyttekungarnas lag”. Barças notoriske målskytt Luis Suárez var först ut, 20-åriga löftet Munir El Haddadi följde upp. Retur väntar. Real Madrid och Zidane får blott en liten puff, ”Besatt av ligan” – att vinna La Liga står högst på agendan.

AS har också katalanernas triumf som huvudnummer. ”Barça inleder starkt”, konstaterar tidningen.

Sport myser med ”Vilket anfall!”, med bild på Munir, Suárez och Messi. Både redaktion och läsare är överens om att Matchens lirare var Luis Suárez.

Mundo Deportivo är lika jublande glad som rivalen Sport över Barças seger, men får också med lite oro för mästarklubben, ”Mathieu och Iniesta fick bryta i förtid på grund av skador”.

ANNONS

La Voz de Galicia summerar Celtas försäsong, som slutade med en 1-3-förlust mot Eintracht Frankfurt i går, där svensken Branimir Hrgota gjorde två mål. Om anfallet konstaterar tidningen att det är ”Aspas och två till”. Tidningen menar att 29-åringen ”förra året vann kampen mot Guidetti och, att döma av försäsongen, lär göra det även i år”.

 

FRANKRIKE

Frankrike

L’Equipe går som så många andra tidningar i OS-feber och tillägnar Riobegivenheter 35 av de 52 sidorna. På fotbollssidorna uppmärksammar L’Equipe bland annat Ouest Frances uppgift att Real Madrids norska talang Martin Ödegaard väntas bli klar för Rennes på lån i dag eller i morgon. Veckans Lag, alltså den allra första omgångens, känns tom utan Zlatan Ibrahimovic. Men där finns ett nordiskt inslag. Danske mittfältaren Nicolaj Thomsen i Nantes finns med. Givetvis finns också hyllningarna i Nice till offren vid terrordådet på strandpromenaden i juli, med i bildform (se också klipp nedan).

ANNONS

Le Parisien har tagit del av en studie som visar hur pendeln svängt från Marseille till Paris SG när det gäller publikintresse i städer klubbarna besöker. Skiftet till att PSG är mest attraktiva lag skedde redan 2011. Hemmalagen drog mellan 1997 och 2011 30 procent större publik än sitt genomsnitt när PSG gästade, och 60 procent mer när OM besökte. Sedan dess är procentsiffran 60-50 i PSG:s favör. ”Fotbollsfans värdesätter show och stjärnor”, poängterar en av studiens författare, och slår fast att ”PSG har blivit det mest attraktiva laget”.

 

TYSKLAND

Tyskland

Bild konstaterar på förstasidan att det var ”Första titeln för Ancelotti” efter Bayern seger i tyska Supercupen (2-0 mot Dortmund). ”Jag försöker bara föra in mina nya idéer men laget är redan väldigt bra”, sa Ancelotti efter matchen. Det var för övrigt första gången sedan 2012 som Bayern vann prestigematchen (tre raka förluster innan gårdagens seger). På sportsidorna frågar sig tidningen varför Dortmunds återvändare Götze fick spendera hela matchen på bänken. Bild uppmärksammar också Schalke, som hade sin Schalkedag i går, med 100 000 besökare. Nya coachen Weinzierl lovade ”ett elakt lag som gör motståndarens illa”.

ANNONS

Kicker har som stort dragplåster ”Jerome Boateng – Årets spelare”, en utmärkelse han tilldelades i går och som följs av ett porträtt i dag. Inne i tidningen lyder Boatengrubriken ”Det har inte alltid varit lätt”. Bayerns supercupseger får rubriken ”Visslingar och första titeln”. Visslingarna syftar främst på vad Bayerns förvärv från Dortmund, Mats Hummels, fick utstå. OS får också en rubrik. ”Mission Gold”, är det guldbudskap på engelska Kicker har till både tyska herrar och damer, som semifinalspelar i dag och i morgon.

 

ÖVRIGT

Ekstra Bladet (Danmark) noterar att Viktor Lundberg (ex-AIK) gjorde matchens enda mål när Randers vann (1-0 mot Viborg) och klättrade upp till tredje plats. Tre av sex fick anfallaren i betyg. Det fanns svenska som fick högre. Inte minst Johan Larsson (ex-Elfsborg) som var en av tre spelare i ligatvåan Bröndby som fick fem (4-0 mot Sönderjyske). FC Köpenhamn toppar fortsatt tabellen efter ny seger (3-1 mot FC Midtjylland), där svenska backarna Erik Johansson och Ludwig Augustinsson fick fyror i betyg, och målvakten Robin Olsen tre.

ANNONS

VG (Norge) tycks ha en bekräftelse på att Ödegaard verkligen är på väg till Rennes. ”Han ringde mig förra veckan för att förhöra sig om Rennes”, säger Rosenborgs Anders Konradsen, med förflutet i den franska klubben.

Publicerad 2016-08-15 kl 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto