Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

”Och om Bayern knackar på dörren, Herr Forsberg?”

Headlines Blogg

ENGLAND

1Daily Mirror lockar med Zlatan i Napoleonmundering, alldeles vid tidningsloggan på sportettan. ”Titta vem som vill erövra Amerika”, syftar på svenskens citat efter Fotbollsgalan. Därefter är det en annan typ av krigsrubriker. ”MonaKO” beskriver Tottenhams sorti ur Champions League (1-2 mot Monaco). ”PSG-vrede över Auriers reseförbud” beskriver känslorna hos Arsenals motståndare i dag, sedan deras back nekats inresetillstånd på grund av en fängelsedom. Men Mirrors allra största fotbollsrelaterade nedslag i dag täcker tidningens förstasida. ”Engelsk stjärna: Jag utsattes för sexuella övergrepp i fyra år av min tränare”. Det är Paul Stewart, landslagsmeriterad spelare i Tottenham under slutet av 80-talet och början av 90-talet, som avslöjar sin svarta historia. Stewarts berättelse följer tätt på en rad uppmärksammade och liknande historier från fotbollsspelare i The Guardian.

Annons

The Guardian, ja. Även i dag finns en tidigare professionell fotbollsspelare som kommer ut med sin berättelse om sexuella övergrepp av tränare. Han heter Steve Walters, spelade i Crewe, och hans historia tar större delen av tidningens förstasida. På sportettan levererar Guardian i vanlig ordning en av sina oförklarligt långa rubriker. ”Pochettinos chansning i Monaco misslyckas och Spurs är ute efter fem matcher”. Chansningen var att använda ett tredje spelsystem på lika många matcher och att rotera laget.

Daily Star plockar upp tråden med PSG-Auriers inreseförbud i England. ”Exklusivt: Auriers karriär kan förstöras av Arsenalförbud”. Vad det syftar på är en intervju med ivorianens advokat, som säger att ”Det här är ett problem, för kanske kommer nu andra länder att stoppa honom från att resa in med PSG eller Elfenbenskusten”.

Annons

The Times är ovanligt lekfull med ”Ruthless” (”Hänsynslösa”) och ”Toothless” (”Tandlös”). Den första rubriken gäller Leicesters seger (2-1 mot Club Brügge), den andra Tottenhams debacle. ”Målet är nått, säger Ranieri”, är en annan rubrik efter Leicesters seger, som säkrade avancemang till åttondelsfinal.

Läs även Peter Hyllmans blogg, ”Första bakslaget för Pochettino”

 

ITALIEN

2La Gazzetta dello Sport ser ett Juve som är ”Tillbaka med seger och på förstaplats” (3-1 mot Sevilla). En tillhörande krönika är mer återhållsam. ”Bravo, etta, men det räcker inte”. Torinos anfallare Belotti är stekhet. Under ”Belotti boom” skriver Gazzettan att ”Mourinho uppvaktar honom, Torino försöker försäkra sig om honom – klausul på 94 miljoner euro”. Det sistnämnda är hämtad från att Torinos president sagt att man är ute efter en Higuaín-liknande klausul. Mer mercato. ”Milano ute efter Semedo (Sporting) för att förstärka försvaret”. De svartblåa i stan är vid det här laget vana vid mer nedslående nyheter. ”Problem för Inter, Medel borta en månad på grund av en meniskskada”. Spelarbetyg, så. Bonucci blev matchens lirare i Juves seger (7 av 10). Men GdS betygsätter också spelarna i övriga CL-matcher, och det är Robin Olsen som får högst betyg i FCK:s match mot Porto, 7,5. Både Ludwig Augustinsson och Erik Johansson får betyget sex. Det får också Wernbloom för CSKA, medan domare Strömbergsson bedöms ha skött Dortmund-Legia bra, och får 6,5.

Annons

Corriere dello Sport njuter i fulla drag, ”Juve, strålande”, och lägger till ”En fin comeback, seger och första plats”. Krönikan bredvid matchrapporten bär rubriken ”Ännu ett mästerverk av Allegri”. Tidningen har också en lång rad spelarrykten. ”Kris för Strootman, Roma satsar på Jorginho”, ”Inter vill ha fler italienare, spanar in Berardi” och ”PSG gillar honom: Bacca ut, nu kan Milan satsa på Lapadula”.

Tuttosport bidrar med ”Barberarna i Sevilla”, en ordlek på den välkända operan. ”Marchisio, Bonucci och Mandzukic rakar av spanjorerna in på bara skinnet”, menar tidningen. Tuttosport har också ”Torino till City: Hart till 2018”. Den italienska klubben vill förlänga målvaktslånet.

 

SPANIEN

3Marca räknar på Real Madrids svit, ”Och nu är det 30 (matcher som obesegrad)”. Segern (2-1 mot Porto) innebär att ”Real Madrid spelar en avgörande match om förstaplatsen hemma mot Dortmund”. Marca noterar i en sidoartikel att ”Benzema tog sig upp till Ibrahimovics nivå i Champions League”. Fransmannen har nu totalt gjort lika många mål som svensken och Sjevtjenko i CL, 48. Det ger en delad sjätteplats i tabellen.

Annons

AS lägger tonvikten vid ”Benzema till räddning”, med sitt segermål i 87:e minuten. Längre ned finns en kort rad om att ”Bale fick kliva av skadad”. Walesaren har en fotledsskada som kommer att undersökas i dag.

Sport visar upp bild på Suárez och Messi till rubriken ”Skrämmande”. För motståndarna, alltså. I dag är det Celtic, mot vilka ”Barça ska säkra en plats i åttondelsfinalerna på en legendarisk arena”. Suárez och Messi missade båda den senaste ligamatchen.

Cadena Ser uppger att ”Valencia ger sig ut på vintermarknaden med stålar och har två mål”. Båda är anfallare. Ingen av dem är John Guidetti. För enligt radiokanalen, som uppger att man fått uppgifterna bekräftade, handlar det om Andreas Belotti Torino) och Simone Zaza (West Ham). Belotti är förstaval, men också den som Cadena Ser anses ”nästan omöjlig” att fånga.

Annons

 

FRANKRIKE

4L’Equipe summerar den franska insatsen i går med ”Drömafton”. Monaco säkrade avancemang (2-1 mot Tottenham) och Lyon har fortfarande chansen efter seger (1-0 mot Dinamo Zagreb). Auriers inreseförbud i England skildras under rubriken ”Och nu Aurierexit”  (hur tusan uttalar man det snyggt?!). L’Equipe ser händelsen som ”ytterligare en episod i hans ömtåliga relation med PSG”. L’Equipe, som liksom Gazzettan betygsätter samtliga CL-spelare, ger tre FCK-spelare sex i betyg, inga andra får högre. De tre är Olsen, Johansson och Delaney. Augustinsson får fem. Pontus Wernbloom får också fem för sin insats i CSKA:s match (1-1 mot Bayer Leverkusen).

Le Parisien menar att ”Auriers förflutna hinner ikapp honom”. Artikeln inleds med en ironisk kommentar från någon av de många upprörda rösterna nära spelaren. ”Vilken risk innebär han? Kanske som bra försvarare eller målskytt”. PSG kommer fortsätta att bearbeta de brittiska myndigheterna för att en liknande situation inte ska uppstå igen, skriver Le Parisien.

Annons

 

TYSKLAND

55Bild klistrar på förstasidan rubriken ”Galen målfest” på Dortmunds seger (8-4 mot Legia Warzawa). På sporten finns rubriken ”TORkan” (”tor” betyder ”mål”). En annan rubrik i tidningen är ”Vad gör du om Bayern knackar på dörren, Herr Forsberg?”, en intervju med svensken. På just den frågan, för Bayern har gjort sig ökänd för att köpa konkurrenters stjärnspelare, svarar Forsberg, ”Det finns inte i mitt huvud. Jag fokuserar bara på Leipzig, inget annat intresserar mig. Det är så härligt i Leipzig. Jag älskar laget, människorna, klubben – vi är som en stor familj”. På påpekandet om att Leipzig kan utöka ligaledningen mot Freiburg på fredag, kontrar Forsberg med ”Det här kanske låter konstigt, men vi bryr oss inte. Vi vill spela bra fotboll. Om vi kan göra det så kan vi också ta tre poäng”.

Annons

Sport Bild gläds åt ”Till slut en verklig titelkamp”, och blickar mot en tabelltopp där inte bara Bayern München dominerar utan RB Leipzig leder och Dortmund också utmanar. Just apropå ligaledaren så frågar sig tidningen, ”Kommer RB Leipzig att köpa storstjärnor nu?”. Mer Lepizig. Förre storspelaren Lothar Matthäus sveps med av succélaget. ”Med gerillafotboll kommer RB Leipzig att nå Champions League-plats – minst”, är rubriken på Matthäus krönika denna vecka. ”Gerillafotboll”. Gillar det. I Sport Bild finns också ”Kahn varnar Lahm för jobb i Bayerns ledning”. Den förre stormålvakten säger varken att det är fel av FC Bayern att ringa in Lahm för en tung post i klubben, eller Lahm att söka sig till den, men ”risken för att misslyckas i en klubb som Bayern utan tidigare erfarenhet kan man givetvis inte bortse ifrån” och ”I dagen har en fotbollsklubb inte råd att satsa på en learning-by-doing i en viktig position”.

Annons

 

ÖVRIGT

6Daily Record (Skottland) kanske inte ska ses som en tidning med fingret på Man Uniteds puls. Men det kan Duncan Castles göra. En journalist med känningar hos superagenten Jorge Mendes och José Mourinho, som omhuldar artikeln. ”Mourinho anser att Uniteds trupp är så förfallen att den behöver två transferfönster för att lagas”, lyder rubriken. ”Vi behöver kvalitetsspelare, men det går inte i ett transferfönster”, säger en källa nära Mourinho, ”Man kan inte köpa fyra, fem spelare i ett svep av den klass vi behöver”. Det kan förstås också ses som ett försök till ursäkt för svaga resultat så här långt.

Ekstra Bladet (Danmark) tycker det var ”Okej, FCK” (0-0 mot FC Porto), och delar ut de högsta betygen, fem av sex, till två svenskar och en dansk i laget. Robin Olsen, Erik Johansson och Thomas Delaney. Ludwig Augustinsson får fyra.

Annons

A Bola (Portugal) liknade i går poetiskt Sporting-Real Madrid ”som att vara på Louvren och se Mona Lisa. Eller vara på Milanos La Scala och höra Maria Callas”. I dag är tonen mer dämpad. På förstasidan får man med både känsla och motståndarens klubbnamn i ”Dura Realidade” (”Hård verklighet”).

Algemeen Dagblad (Holland) menar att ”PSV möter Madrid igen – men med sämre känsla”. Formen är inte på topp.

Publicerad 2016-11-23 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto