Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Zlatan välkomnar Lindelöf i United

Headlines Blogg

ENGLAND

daily-mailDaily Telegraph suckar åt Norra Londons rödvita gäng. ”Arsenal missade stor chans”, skriver tidningen, och förtydligar med att ”Wengers lag misslyckades med att ta förstaplats, sedan Iwobis miss gett PSG fritt fram att sno åt sig en poäng” (2-2). ”Arsenal har tappat momentum, medger Wenger”, är en annan matchrubrik. Andra fotbollsrubriker: ”Det är ditt, Gareth” om att Southgate nu erbjudits jobbet som engelsk förbundskapten, och väntas bekräftas nästa vecka. ”Ex-City-stjärna talar ut”, om att David White nu också sällat sig till spelarna som berättat om sexuella övergrepp av tränare under ungdomsåren.

Annons

Daily Mirror toppar med ”Three Mour Years”, en ordvits på att Mourinho tänker stanna i Man United och att ”det är så lång tid José anser att det tar att göra United till en kraft igen”. Mer Manchester. För att lite oväntat väljer Mirror att ger Citys match den enda CL-rubriken på sportettan, ”City i utslagsfas tack vare Silva stöd” (1-1 mot Mönchengladbach). En rubrik om båda Manchesterklubbarna, och med svensk touch, är ”United på väg att slå ut City i kampen om svenska underbarnet Pavel Vagic”. Tidningen missar förstås inte Zlatan-kopplingen i MFF som moderklubb. ”Den 16-årige mittfältaren kan föredra United då han kommer från samma akademi som Zlatan Ibrahimovic”, menar Mirror. En sista rubrik från sportettan är annars ”Spurs vill lämna Wembley”. Londonklubben vill efter sitt misslyckade CL-äventyr spela eventuella EL-matcher på White Hart Lane i stället.

Annons

The Sun är en av få engelska tidningar som använder beskedet att det med all sannolikhet blir ytterligare en säsong för Zlatan på Old Trafford, på sin sportetta.”Zlat’ll do for Jose”, som tidningen uttrycker det.

Manchester Evening News har mer Zlatan och mer svenskt under rubriken ”Transfermål för United har imponerat på nyckelspelare”. Det handlar om Victor Nilsson Lindelöf. ”Jag tycker Victor gör riktigt bra ifrån sig, han spelar bra för Benfica, han har ett stort ansvar i landslaget nu, och han växer”, sa Ibrahimovic. ”Om han är bra nog för United? Jag tycker han är bra nog för de stora klubbarna. Det är upp till honom vad han vill göra och hur situationen utvecklar sig. Vad han än väljer är bra för honom. Jag vet att han är het på marknaden, så låt honom göra rätt val, det som passar honom bäst”.

Annons

 

ITALIEN

gazzLa Gazzetta dello Sport beklagar sig över ett ”Napoli i riskzonen” efter bara oavgjort i går (0-0 mot Dinamo Kiev). ”Om det blir förlust mot Benfica kan man åka ut”, varnar tidningen. Dagens största rubrik är emellertid ”Berlusconis besked: Klart den 13 december annars tar jag tillbaka Milan”. GdS fortsätter: ”Berlusconi överraskar alla. Försäkrar han att kinesiska investerare kommer att ta över klubben, men lanserar sedan en alternativ plan: ’Ung och italiensk trupp’”. Så Gazzettans CL-spelarbetyg, där Gabbiadini blev bästa spelare i Napoli (6,5 av tio) och Callejón sämst (fem). För CL-svenskarna blev betygen: Wendt (Mönchengladbach) sex, Lindelöf (Benfica) och Lustig (Celtic) båda fem.

Annons

Corriere dello Sport agerar hejaklacksledare med ”Kom igen, Napoli, ni kan fixa det”. Tidningen ser det ljusa i situationen. ”Det räcker med oavgjort mot Benfica”. CdS kommer också fram till rubriken ”Bravo, Allegri, det finns ingen som du”, efter att ha jämfört CL-tabeller med ligatabeller. Juventustränaren är nämligen den enda som med sitt lag toppar både ligan och CL-gruppen. Donnarumma kommer inte att ta över efter Buffon i klubblaget. Inte om Gianluigis bror Antonios ord är att lita på. ”Gigio kommer aldrig att stå för Juve”, menar han.

Tuttosport meddelar att ”Juventus och Thiago Silva – det är på allvar”. Enligt tidningen har ”närmanden gjorts, kontakter tagits och diskussioner inletts: den brasilianske backen är inom räckhåll”. Tuttosport tillägger att ”Klausulen med PSG kvarstår som problem, men det råder optimism”. Liksom Corriere dello Sport hejar Tuttosport glatt på en syditaliensk klubb, ”Kom igen, Napoli, det räcker med oavgjort”.

Annons

 

SPANIEN

spaniaMarca ser Atlético passera ”Genom den stora porten”. Gårdagens seger (2-0 mot PSV Eindhoven) säkrade första plats i gruppen, och Marca påpekar att Atlético är ”det enda laget med bara segrar i gruppspelet”. Ingen förstasida utan en Real Madrid-rubrik, eller flera. ”Bale på sträckbänken” skulle kunna bytas ut mot ”Bale på operationsbordet”. För där riskerar walesare att hamna på grund av sin fotledsskada. Real Madrid har däremot ännu inte uteslutit att det kan bli spel i El Clásico mot Barça den 3 december. Marca ställer sig också frågan ”Är det bättre att bli tvåa?”. För Real Madrid i CL-gruppen, alltså. ”Juve, Monaco, PSG, Napoli och Leicester möjliga motståndare”, påpekar tidningen.

AS jublar med Atlético i ”Grupvinnare”. Annars har tidningen dystrare syn på Bales skada. ”Borta från Clásico, borta från klubblags-VM”, och lägger till ”operation är inte uteslutet”.

Annons

Sport lägger sig vid Messis fötter och utbrister: ”Gigantisk”. Argentinaren gjorde sitt hundrade internationella cupmål för Barça (2-0 mot Celtic). Han är den förste att göra så för ett och samma klubblag. 92 i CL, tre i supercupen och fem i klubblags-VM. Det är också Messi som får tidningens högsta spelarbetyg, nio.

Mundo Deportivo trycker dit ”Leo 100” i feta bokstäver och siffror. Tidningen klämmer också in en liten rubrikrad för en krönika: ”Leo svarar för ny uppvisning”.

El País har uppgiften ”Luis Figo rånad på en halv miljon euro”. Den förre Real Madrid- och Barcelonastjärnan ska enligt tidningen ha anmält ett inbrott mot hemmet i Madrid, där han bor tillsammans med sin svenska hustru Helene Svedin och parets tre barn. Familjen ska inte ha varit hemma i samband med inbrottet. Enligt Público kom tjuvarna över smycken och ett femtontal klockor.

Annons

 

FRANKRIKE

frankL’Equipe menar att ”PSG förlänger njutningen” med sitt resultatet i London (2-2 mot Arsenal), för det ”fullbordar en stor vecka för fransk fotboll”. Både Monaco och Lyon vann sina CL-matcher i tisdags. Lucas och Thiago Silva får bästa betyg i det franska laget, sju av tio. Svenskbetygen från CL var inget att hänga i den stundande julgranen: Wendt (Mönchengladbach) fem, Lindelöf (Benfica) fyra och Lustig (Celtic) tre.

Le Parisien påpekar att ”PSG stod upp mot Arsenal”. Mest av alla Lucas. Liksom i L’Equipe får han högst betyg (7,5), och liksom i L’Equipe är det Krychowiak som får lägst (tre i båda tidningarna). Laurent Fournier, tidigare spelare i PSG, skriver i en krönika om lagets intensiva spel att ”det får mig att tänka lite på Atlético, men med PSG:s tekniska touch”. 

 

TYSKLAND

Annons

kickerBild konstaterar på förstasidan att ”Nu förlorade Bayern i Ryssland” (2-3 mot Rostov). Bayern blir  två i gruppen, anses vara i kris efter också sviktande ligaform och vad det gäller tränaren…”Carlo, nu blir det kyligt!”, som en rubrik lyder. ”Jag måste ta ansvaret och snabbt se till så att laget hamnar på rätt väg igen”, säger Ancelotti. Jerome Boateng byttes ut med en muskelskada som kommer att undersökas i dag.

Hamburger Morgenpost noterar vad HSV bekräftat: Albin Ekdal finns inte med på träningslägret i Barsinghausen (utanför Hannover), och kommer inte att medverka i det viktiga Nordderbyt mot Werder Bremen i morgon. Svensken besväras fortfarande av sin fotledsskada, och är kvar i Hamburg.

Kicker uppmärksammar just HSV-Bremen stort på sin förstasida i veckans andra och sista nummer. ”Förlust förbjudet”, är rubriken till ”det explosiva Nordderbyt”. Gårdagens tyska Champions League-spel summeras med ”Gladbach-Man City 1-1: Motvind för Schubert” och ”Rostov klår Bayern: Svagt Bayern bara tvåa igen”.

Annons

 

ÖVRIGT

turkDaily Record (Skottland) konstaterar att det är ”Over and out” för Celtic (0-2 mot Barcelona). Spelarna i det skotska lagets startelva får alla betyg mellan fem och sju (skala till tio). Mikael Lustig tillhör dem som får fem. ”Han vacklade hela kvällen på gränsen till sin komfortzon, väntande på Neymars rusher eller passningar. Nära att ge bort en straff, och varnad”.

A Bola (Portugal) summerar Benficas tappade 3-0-ledning (3-3 mot Besiktas) med ”Från himmel till helvete”. Tränaren Rui Vitória medger att matchen lämnar efter sig ”En bitter eftersmak, men vi reser hem med oavgjort och allt är öppet inför sista omgången”.

Fotomaç (Turkiet) jublar däremot med sitt Besiktas (3-3 mot Benfica), och i tidningens tradition av märkliga kreationer finns här kvitteringsskytten Vincent Aboubakar med svart vingar. Besiktas smeknamn är ”De svarta örnarna”.

Annons

De Telegraaf (Holland) menar att PSV var ”Maktlösa i Madrid” (0-2 mot Atlético). Tidningen lägger till att ”Philip Cocu petade Luuk de Jong men PSV blev mållösa igen”.

Ekstra Bladet (Danmark) menar med ”Ajaxkomet går rätt in” att Kaspar Dolberg direkt placerat sig bland de bästa i Ajax historia, med tanke på sin start och målskörd. Tidningens sammanställning över mål som milstolpar (mål i fem första matherna, tio första etc) visar att ”Zlatan är distanserad med marginal”, som Ekstra Bladet påpekar. Med sina fem mål på tolv matcher och tio mål på 21 matcher, ligger Dolberg på Marco Van Bastens nivå. Bara Johan Cruyff har bättre siffror.

Bergen Avisen uppmärksammar Patrik Hansson, som i dagarna lämnade jobbet som assisterande tränare i Hammarby, och nu är helt klar som tränare för norska division 2-laget Fana IL. ”Jag ska göra allt för att Fana ska bita ifrån sig i serien”, säger han till BA. Han har skrivit på ett kontrakt på ett år, med option på förlängning. Hanssons familj bor redan i Bergen.

Annons
Publicerad 2016-11-24 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto