Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

"Lindelöf bara början för United"

ENGLAND

1Daily Telegraph ser Victor Nilsson Lindelöf som bara början i ”Josés 300-miljonerpundsrevolution”. Mourinho vill också ha Antoine Griezmann, Nélson Semedo och Tiemoué Bakayoko under de kommande två transferfönstren. Inklusive den svenske landslagsbacken skulle kostnade stiga till 180 miljoner pund, och tillsammans med sommarens värvningar blir det…just det, 300.

The Guardian presenterar inte riktigt lika storslagna planer för Chelsea som Telegraph för United, men har en potentiell rival för United om en av spelarna. ”Chelsea ringar in Tiemoué Bakayoko och Djibril Sidibé efter kassaklirr på 60 miljoner pund efter Oscar”. Både Bakayoko, som United också uppges ute efter, och Sidibé är kuggar i Monacos framgångsrika maskineri. Enligt The Guardian är Londonklubben också fortsatt intresserad av Romaspelarna Antonio Rüdiger och Radja Nainggolan.

The Sun tycks ha slagit ihop ett plus ett plus ett. Arsenal slirar + PSG slirar + PSG har tidigare försökt locka Wenger = ”Exklusivt: PSG jagar Wenger”. Några ytterligare uppgifter som styrker ekvationen levereras inte. Stämpeln ”exklusivt” används också på ett par uppgifter om en annan Londonklubb. ”Chelsea inte intresserade av James efter att prislappen satts till 60 miljoner pund”, samt ”John Obi Mikel senaste Chelseastjärnan som väntas lämna för spel i kinesiska ligan”. Mittfältarens agent hävdar intresse i Kina, Italien, Spanien, Tyskland och England.

Daily Mail kastar blickarna på Man Citys transferplaner och ser ”Pep’s 50-miljonerpundshelgon”. Det är den hett eftertraktade Van Dijk i Southampton det. ”Diskreta samtal” ska ha förts om en januariövergång. Efter Middlesbrough, är det nu en annan engelsk klubb som kan gräma sig över att ha gått miste om Lindelöf som dammas av. ”Avslöjar: Stoke kunde ha värvat Lindelöf för 260 000 pund”. Som VLT berättade sommaren 2011, så var den då 17-årige Lindelöf på provspel i den engelska klubben. Någon övergång blev det aldrig.

Daily Mirror har ”Exklusivt: Engelsk stjärna på väg hem till Premier League med Liverpool som val nummer 1”. Det handlar om Man Citys tidigare nummer 1, Joe Hart. Den till Torino utlånade målvakten pekas nu ut som ett mål för Liverpool i sommar.

 

ITALIEN

2La Gazzetta dello Sport klappar takten till en ”Inter-tango”, sedan argentinarna Banega och Icardi legat bakom gårdagens seger (3-0 mot Lazio). Det var lagets tredje raka seger. Blickar kastas sedan mot Qatar och ”Supermötet i Doha”, dit Milan nu till slut kommit fram och i morgon möter Juventus i italienska Supercupen. Gazzettan passar också på att strössla lite mercato över anrättningen, med Juves sportchef ”Marotta öppnar för James Rodriguez: Vilken anfallskraft, Juve kan spendera”.

Corriere dello Sport ser ”En dröm-Icardi”, och menar att ”Champions League är närmare” för Inter nu. För att understryka budskapet finns också en krönika med rubriken ”Piolis kur fungerar: Euopaspel inte omöjligt”. CdS inte bara strösslar mercato, utan låter det bli den dominerande ingrediensen när Supercupen serveras på förstasidan. Överrubriken ”Supercupen i Doha, medan transfermarknaden brinner”, följs av huvudrubriken, ”Juve: N’Zonzi och Witsel”, som i sin tur följs av tillägget, ”Marotta bekräftar att två mittfältare anländer och pekar ut det stora målet i juni: James Rodriguez”.

Tuttosport försöker på lokaltidningsvis hetsa mot motståndare. ”Tack Silvio!”, skriver Tuttosport i stora bokstäver, och fortsätter med, ”I morgon dags för Supercupen, Berlusconis hån tänder Juve” och ”Chiellini: Vi kommer att vinna och vinna igen, allt de andra har kvar är hat”. Tidningen lanserar Torino-Genoa under rubriken ”Seger och förstärkningar”. Det är nämligen Torino-tränaren Mihajlovics önskelista till tomten. I sin helhet: ”I julklapp vill jag ha passionerat stöd, underhållande fotboll, tre poäng och omedelbar hjälp från transfermarknaden”.

Forza Palermo är en av flera supportersajter som citerar Giornale di Sicilia på uppgifter om Palermos svenskar. Tidningen ser en möjlig gemensam adress för dem båda i Serie A: Atalanta. ”Robin Quaison står och väger mellan ett farväl och ett nytt kontrakt med klubben. Tyska Hoffenheim är efter honom, men se också upp med Atalanta, som i somras i det närmaste hade gjort klart med honom innan Zamparini la in sitt veto. Atalanta kan överraskande också vara Oscar Hiljemarks destination”, uppges lokaltidningen skriva.

 

SPANIEN

3Marca har från en intervju med Fifa-presidenten Infantino rubrikbudskapet ”Fotbollens pengar ska gå till fotbollen”. Ett annat citat är att ”Testet med videodomare var positivt”. Men tidningen låter också transfermarknaden klampa in på förstasidan. ”Chelsea försöker med James”, följs av ”Conte vill ha honom som ersättare för Oscar, som flyttar till Kina”. Chelseatränarens sägs vara en stor beundran av colombianen redan sedan sina dagar i Juventus, och tidningen påstår att Real Madrid hoppas får ut 70 miljoner euro. Marca sticker också in kniven lite djupare i Barcelona. Som svar på varför Fifa minskade Real Madrids transfermarknadsförbud, till skillnad från fallet med Barcelona, har Marca citatrubriken ”Skillnaden var Real Madrids attityd”. Den följs av ”CAS-advokaterna understryker att Real Madrid var försonliga medan Barça var ’rebelliska och arroganta’”. Ouch.

AS plockar upp tråden från de lösa spekulationerna om Courtois och Real Madrid i Onda Cero i förrgår kväll. ”Målet är Courtois”, skriver tidningen i stora bokstäver, och tillägger att ”Real Madrid har honom med i sommarplanerna”. Inget nytt under himlen, med andra ord.

Cadena Ser uppger att ”Jesé har sagt ’ja’ till Las Palmas”. Trots intresse från bland annat Milan är det den spanska klubben han valt. Jesé har för övrigt rötter på Las Palmas. Förhandlingarna om ett lån från PSG, där Jesé varit allt annat än en succé, uppges positiva.

Sport brister ut i ett ”Äntligen!”, för Paco Alcácer som ”efter 576 minuter i officiella matcher gör sitt första mål för Barcelona” (7-0 mot Hercules). Tidningen uppger också att det klirrade till i Peps kassa borta i England. ”City får 800 000 euro efter Denis 20:e match med Barça”. Det är Denis Suarez det, som en gång tillhörde Manchester City och numera spelar i Barcelona. City kan i bästa fall, om Denis är framgångsrik med Barça, räkna in upp till åtta miljoner euro i olika bonusar.

Mundo Deportivo såg Barças storseger som en ”Fest för alla”. Kanske inte Hercules då. Som för att krångla till saker så hävdar MD att det var slut på 577 minuters måltorka för Alcácer, och inte 576 som Sport.

 

FRANKRIKE

4L’Equipe ser PSG:s målfest (5-0 mot Lorient) som att ”Julen är redan här”. Tidningen menar att ”PSG kan andas ut” efter tre raka matcher utan seger. De svenska inslagen i gårdagens Ligue 1-matcher passerade förbi utan att göra alltför stora avtryck bland spelarbetygen. Sex av tio till Karl-Johan Johnsson (Guingamp) och fem till Toivonen (Toulouse). Ingen är heller med i Veckans lag.

Le Parisien menar att ”PSG stoppar undan krisen” efter sin förlösande seger. På sporten finns också en liten rubrik om att ”Lacazette gör bättre ifrån sig än Zlatan”. Lyonstjärnan gjorde i går sitt 28:e mål under kalenderåret 2016, ett mer än vad Zlatan gjorde 2013. Le Parisien har intervjuat den forne tyske landslagsprofilen Andreas Brehme om Julian Draxler. Wolfsburgspelaren ses som nära en övergång till PSG, och även om Brehme gillar Draxler är han tveksam till valet av PSG. ”Jag tror i grund och botten inte att det är klubben för Draxler. Han har ett behov av att känna förtroende från omgivningen, och han gillar en varm, familjär miljö. Han är ganska känslig”.

Nice-Matin välkomnar vinteruppehållet med ”Hurra för julledigheten”. Nice fick med problem och två utvisningar (Balotelli och Belhanda) med sig 0-0 från Bordeaux. Nice-Matin menar att ”semestern kommer vid rätt tillfälle”.

 

 

TYSKLAND

5Bild har den något besynnerliga rubriken ”Hummels blonderad, Leipzig bländade”, sedan Emil Forsbergs gäng fallit tungt (0-3 mot Bayern München). Rubriken på nyhetsettan kommer med bild på den tidigare mörkhåriga, numera blonda mittbacken (straffet för att han hade förlorat en tävling i samband med Oktoberfesten). På sporten skriver Bild bland annat att ”HSV vill ha fyra ny”. Albin Ekdals sejour som nödlösning i mittförsvaret lär i alla fall vara över, då Hamburg uppges överens med Mergim Mavraj (Köln), och även är ute efter ett lån av Kyriakos Papadopulos (RB Leipzig).

Kicker konstaterar torrt att ”Bayern är julmästare”, och inne i tidningen, att det var ”Bayerns lektion för lärlingen Leipzig”. Tidningen synar också framtiden för två klubbar som tappat profiler i veckan, Mönchengladbach och tränare André Schubert samt Hamburg och ordförande Beiersdorfer. Sedan har Kicker ”Exklusivt: Sammer tillbaka som tv-expert”. Den forne Bayern-profilen ska enligt tidningen börja jobba för Eurosport.

Leipziger Volkszeitung fångar upp en del kommentarer efter Leipzigs förlust, och förstås det röda kortet till Emil Forsberg efter en brutal fällning av Phillip Lahm. ”Det hade varit bättre om Emil inte försatt sig i den situationen. Vi gör alla misstag, och ska inte demonisera honom”, säger Leipzigs tränare Ralph Hasenhüttl. Forsberg har själv berättat att han bad om ursäkt, och det bekräftas också av Bayerns Arjen Robben. ”Han bad direkt om ursäkt till Philipp Lahm i halvtid”, säger Robben.

 

 

PORTUGAL

6A Bola har fokus på Benficas seger (2-0 mot Rio Ave) och serieledning under vinteruppehållet med ”Julen är röd”. Men tidningen har också en liten bild med Lindelöf och texten ”Farväl till supportrarna”. Gårdagens match förmodas ha varit svesnkens sista i Benficas tröja.

Record tar avstamp i en Aftonbladet-intervju med Hasan Cetinkaya för en liten Lindelöf-notis på förstasidan, ”Lindelöf till United – agent bekräftar bud”. Destination anses given, även om Cetinkaya bara nämnde bud.

O Jogo har fått upp ögonen för Lindelöfs gamla lagkompis i Västerås SK, Robin Blommé, och ringt upp. Blommé öser som väntat lovord över Lindelöf, och lägger till att, ”’Vigge’, som Lindelöf kallas, har alla egenskaper att bli en lagkapten, och är mycket populär i Sverige. Fast, jag förstår inte varför han kallas ’Iceman’. Det är något som pressen kommit på (skratt)”, skriver O Jogo.

 

Publicerad 2016-12-22 kl 08:00

Senaste tweets

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons